mari mencari....

Google
 

Tuesday, May 19, 2009

tak sabarnya....



semalam kononnya nak balik cepat. sebab awal2 siamang dah berambos keluar. chewahh...saya dengan budak opis ni suka hati la. dah petang2 tu siap dah ni kemas2 beg, sekali pukul 520pm siamang masok daaa... hantu betol. baru bercadang2 nak balik awal dah masok lak orang tua nih. benci ahhhh.... tapi disebabkan saya dah kemas beg awal2, mata hati dah terbayang nezha je kat rumah dengan bantal tilam jadinya 550pm saya blah jugak. budak2 tu takot tapi tengok saya dah blah semua mengekor. diaorang cakap kalo kene cakap cik yang ajak, kami ngikut jee.. hamboiii... boleh macam tu. kalo saya masok lombong korang pon ikut la? hehehheee.. menyengih je jawabnya. hantam la. alala..relax la, koje dah siap. siamang tu saje nak nak dok opis main ym tu. hwuahahha.... ok2, lupakan dia mari kita balikkkkkk...

sebenarnya balik tu nak cepat2 nak makna kuih kelapa tu la. alamak..lupa nak snap pic la. sedapppp.... sekali adajugak bawak buah kuini. wahh.. memang favorite saya la tu. buat sambal. yahuuu.. rasa nak buat jam2 tu jugak malam tadi tapi tu la, al-berasnya tak ada kat rumah. hehehhee... sian betol. beras dah lama dah buruk. nak kuar beli beras alahai..mengenangkan nak kuar bersiap drive carik kedai masok kereta balik rumah, alallaa...rentikan la. simpan je la hasrat tu hari ni baru makan. call obek marah2 dia sebab tak inform awal2 ada buah kuinin tu. if not on the way back saya beli la dah siap2 cili beras segalanya or beli je nasi yang dah siap masak tu. huhuhu... tak pasal2 je obek kena marah free dengan saya. chehh..terok betol. bukan nak cakap thank you tapi marahkan lak dia. takpe2.. dah say sorry dah pon dan malam tu obek bawak kuar pegi beli beras dan cili segala la. pas tu pegi dinner. happy2....

pagi ni jalan teramat la jemnya kat depan rumah saya tu. aduhhh... entah le kenapa. jalan tu memang tau. sentiasa jemkalo pagi2 tapi biasa if dah pukul 750am tu dia dah surut sikit so itu la time saya selalu kuar rumah. tapi hari ni berderet..sampai saya nak kuar pagar pon tak boleh sebab jalan terlalu pack sampai ke belakang. what the hell!!!! orang dah le nak cepat, takmo lambat sebab hari ni ada benda penting pagi tadi. tunggu punya tunggu end up pukul 840 baru saya kuar. kepala dah terbayang dah pukul berapa lak nak sampai opis, nak ngadap jem kat tol sunway lagi. so apa lagi.. kita pon pecut la selagi mau. cilok sana cilok sini, mujur tol sunway tak berapa jem, gitu2 je la. jadinya by 910am dah sampai opis. yahuuuuuuuuu...

tapi masok2 je tengok siamang dah tercongok menunggu. spoil. takpe2.. kita cool dulu cover line. so, terus le agenda pagi tu. jaidnya, sekarang la baru ada masa sebab yang berkenaan udah berambos pegi site. bagus2.. aman duniaku.

nezha pulak pagi tadi ntah hapa ditelannya udah muntah pulak. atas karpet lak tu. bagussss..... itu memang saya suka beno tu. takpe2... jangan marah dia, dia kanak2 mana dia tau semua tu. dia pon tak sangka kot boleh muntah,. itu la.. orang bagi makanan betol2 takmau, asyik meloncat nak gigit itu ini kan dah tersekat kat tekak muntah le jawabnya. check2 gak dalam mulut dia takot ada apa2 ke kan, kang demam lak buah hati cinta jantung hempedu saya tu kang payahhh.. makan ubat udah le seksa yang amat.

middle of june obek kene ostn lagi. uuwwaaaaa.... ke melaka then early or middle of july kene ke kedah pulak. wahhh.. melampau tau. saya tanya tahun depan punya schedule dah dapat tak? senang nak saya key-in date dating2. mana tau kot2 penuh lak jadual tu kang kene dok dalam senarai menunggu. hehhehee... terus la obek buat muka dugong. geram betol. dia biasa la..mana ada cakap2 bising2 ni. gitu2 je. so dapat la saya membebel dengan hati yang senang sebab dia takkan lawan punya. hehehhee.. owh...bestnya.

petan ni nak kene beli makanan nezha. dah nak habis dah. lately ni kuat lak makan mamat tu. tapi kurus je tak gemok2 pon. haihh.. kadar metabolisme dia tinggi beno le tu kot. hehehe..t akpe la. makan la nezha selagi larat. kang dah tak larat kang payah.

okla. nak sambong koje. macam2 lak halnya hari ni. perot kenyang dah tadi bf kuih kelapa tu dengan vitagen. hantam la.. janji kenyang sudah. tapi tetiba teingin makan nasi beriani la. uuwaaa... nak makan kat mana ha?? owh..tak sabar nak balik petang ni nak buat sambal kuini tu. yahuuuuuuuuu....

love you obek... (miss you..)
love you nezha... (jangan noty2)
love all of you... (jangan tikam blkg kwn..tak baikkkk)

7 comments:

Ummibatrisya said...

sibuk-sibuk obek ye, sampai nak dating pun kena planning dulu, siap buat jadual untuk satu tahun :)

abah pun sibuk outstation jugak, this week kat KL next week kat sarawak

mak cik ngan anak-anak dok rumah ajelah :)

sedih2 :)

~dARlee zURiS~ said...

cian obek kena marah free
hehee...

obek kena keja kuat
nak kumpul duit hantaran tinggi kot
;P

one love said...

comelnya nezha tuuuu!

hehehe itu jugak yang akak komen! hahaha

@tune® said...

mane kuih kelapa??

julietANNA said...

nk tgk kuih kelapa.hehe.nk tahu gak kuih mne tu blh try.
herm smbl kuini cmne eyh akak?

nsib baik lalu sunway je xkne lalu USJ.kalau lalu USJ mmg xkn xjem punya.

saya said...

Ummi---tak seronok kan kalo the other half takde..rasa lain. Hehehhe…

Zuris---hantaran tak mahal.. tinggi sikit je dari modal buat klcc

1love---nezha! Nezha!! Nezha!!! Hehehee….

Atune---kuih kepala dah masok perot.

Juliet—aaa..nanti try la….

MOKCIK AZWA said...

bizinya obek yer...memang kena kerja keras la nak cukupkan hantaran setinggi klcc muahahha

kuih kelapa tu camno ker ropenya?

sambal kuini...nak rasaaaaa....