mari mencari....

Google
 

Thursday, May 28, 2009

takde wat apa, lepak2 je...


hehehehe..takde wat apa. lepak2 je. wahh..yang lepak2 tu kat rumah la, kat opis harus mengerah tulang 4 kerat ni. nanti2 kalo obek jadi tuan erektor baru la boleh lepak2 kat rumah takyah koje ye tak? tapi larat ke melepak je kat rumah. owhh..saya tak boleh la. camne pon mesti pergi kerja. lepak2 tu kalo sehari dua boleh la kalo duduk rumah terus takmo la. bukan apa, sebab duduk kat rumah lagi penattt.. kene lap tingkap, kene mop lantai, kene basuh baju, kene lipat baju, kene masak, kene sapu rumah, kena kemas2. owhh.. penat. baik dok opis. hehehhee... ye2..itu ungkapan orang malas macam saya la.

-------

tengok tu lawo tak nezha tengah posing2 baekkkk punya. sila la tengok remote astrok yang dah tercabut2 tu dikerjakan oleh dia. takpe la.. lagipon still boleh guna. lagipon yang mula2 buka tu saya la. konon2 nak tukar batery sekali tengok saiz lainle pulak. so, sementara dok pusing cari2 battery spare tu dia dok menggigit cover tu dibawak kulu kilir. haaa..apo nak dikato. bior je la. itu time tu dia dah penat la so duduk lepak ats meja. hehehe.. muka macho la konon2. chewahhhh...


malam tadi makan roti telur je. malas le nak makan nasi. sekali pukul 10 tengah tengok csi tu lapar bebeno. owhhh... apa la nak jadi. malas nak makan bior sana lapar. jadinya pagi ni kebuluran la. beli kuih koripop 2 bijik. singgit. nampak lak cekodok bulat2 4 bijik dah siap cocok kat lidi tu. ingatkan dalam 6 kupang sekali singgit jugak. dah nak makan tu beli je la. over tau cekodok 4 bijik singgit. ada le besor penumbuk nezha tu ha. arghhh..makan je la jangan mengumpat. alhamdulillah ada makanan kalo takde camne? so, malam tadi tengok numbers dengan csi. alalalaa... pukul 11pm tido dah. mengantok. dok la bersms dengan kawan saya yang dok kat johor. owhh.. tak lama lagi birthday dia tau. itu best friend saya dari sekolah rendah. sekarang jadi cikgu gitu. hehehe.. nantila nak buat entry special untuk dia walopon dia takbaca pon blog ni. tak kisahhh.....



pagi ni jalan tak jem le pulak. jem2 biasa la, kalo tak jem terus kang itu hairan bin ajaib namanya. so perjalanan adalah smooth. ada jugak polis jaga jalan tadi. wahhh... agaknya kene letak polis baru jalan tak jem kot??
-------
keje belambak. benci lah kalo orangtakboleh nak cooperate bab koje ni. respond lambat, sedagkan kita dah inform banyak kali. dah le kita nak guna info tu tapi buat dekk je macam takde apa2 pon yang berlaku. perlu ke kita lempang orang yang tak paham bahasa macam ni? mentang2 dia ingat info tu dia je yang ada boleh la nak belagak control, say 'haku pedulik hapa.. camne pon ko mesti datang kat haku jugak nakkan benda tu...'. kalo korang sakit hati tak? kalo la takde undang2 sivik kat opis harus dahkene terajang orang macma ni. elok orang mcm ni buang je koje sebab tidak menunjukkan sebarang minat untuk bekerjasama dalam pekerjaan. bila kene buang or dapat warning letter baru la terkangkang2 cari orangsana carik orang sini. puuiii...
-------
sorry.. teremo la pulak kan. hehehheee.....
-------
harap semua orang sihat walafiat hari ni ye hendaknya. hari ni dah hari khamis. esok jumaat. pas tu sabtu. hari sabtu ada la orang tu kawen. hehehe.. dia dah tak baca blog dah kot, buzy buat preparation. apa pon, saya doakan semuanya berjalan dengan lancar dan success.
--------
ok la. takmo bebel banyak2. kkorang tatap je la muka nezha yang budget handsome tu. hehehehe....
-------
love you obek.... (kata nakbelanja baju, takde pon?)
love you nezha.... (jangan nakal2 nezha..)
love all of you.... (koje la kamu sebelum kamu dikojekan, hahahaha)

3 comments:

zh-ena said...

dah bz la tu org nak kawen..cuma ingat kat cik abg dia ajer hehehe

ala lempamg ajer org yg tak ikut info tu..wat skt ati ajer kan keja nga org yg berperangai sedemikian..

nezha nie mmg makin kecoh la mcm umairah gak hehehehe

@tune® said...

kalau orang xleh cooperate...ko bakar jer orang tu

saya said...

ena / atune : tak tau dah nak ckp apa kalo dgn org2 yg macam tu..