mari mencari....

Google
 

Tuesday, June 30, 2009

apsal mengantok sangat ha???

uitt..uitt... sian budak tu dia ngantok tau. tengok muka dia pagi2 tak bangun tido lagi menyelit je kat bantal saya. suka sebok tau. usik la pelok ke cium camne pon dai tido jugak. hehehhee..so cute. tak ngalah tido nak berbantal. gatal.

----------

aduhaiiii.... apsal sekarang ni cepat sangat rasa mengantuk ha? kalo dulu2 zaman muda2 (mwuahhahaha..) dulu tu tak tido seharian pon segar bugar je bijik mata terbuntang2, sekarang ni by 930pm je udah lemah longlai. rsa lemah mengantok sangat la. kenapa ha?

----------

semalam balik tak beli makanan. kononnya nak pergi pasar malam sekali obek buzy le pulak so tak jadi pergi. saya udah le tak belli makanan. chewahh..kononnya takyah makan le malam tadi sekali perut kreokk, kreokk le pulak (macam iklan mee sedap--> kreiok, kreok bawang goreng). tak boleh jadi ni. nak masak sengal tulang malas, nak kuar lagi le double malas, jadi nak taknak bangun jugak le masak nasi dengan sardin, goreng telor dadar. air ribena. siap2 je terus bersila depan tv makan. hahahhaha..bagus betol kan, jimat belanja. sambil makan tengok tv la. tengok hagemaru. hehehe..cerita tu best kelakar tapi kadang rasa macam tak sesuai if untuk tontonan kanak2. sebab kadang2 bahasa yang digunakan tu tak bagus la. tengok detective conan jugak, berita, tom & jerry dan leverage. sementara nak menunggukan leverage tu habis pukul 10pm tu masyaallah..seksa rasanya ank celik mata. aduhhh... nak sikat2 bulu nezha pon tak sempat. malas yang benonya. dia pedulik hapa, melompat tak sudah. main kotak, main rama2, cakar2, gigit2, lari depan lari belakang. penat main berenti minum, makan. lantak le sana. layankan je la.

----------

haaa..ingatkan hari ahad malam tu yang saya kuar malam2 teman obek jumpa nizam amik rambutan tu? haaa..sebenarnya yang buat saya lagi excited tu ialah nak tengok kereta baru nizam. hehehheee... wahhh.. dah beli kereta mamat tu ye. ada la sikit perubahan dalam hidop. habis belajar, mula kerja, beli motor, then sekarang beli kereta. motor sudah jual daaaa... bior la. sekurang2nya bior dia tau camne tanggungjawab org hidop ni. ada tanggungjawab yang perlu dipikul. bayar hutang, kumpul harta, cari duit, susah payah semua tu. baru la betol.. usaha sendiri. kereta biasa2 je, viva kaler biru. jadi la. beli ikut kemampuan. saya pon mencuba le try test bawak. alamak..manual le pulak. harus makcik terkial2 kan. cuba kejap je. sedap jugak. kira boleh la...



itu le kereta nizam. amik kat kampung, tak amik kat kl. ntah le apa sebab musababnya idak le makcik tau. tak kisah..janji ada.

----------

saya suka je menyakat dia. saya cakap, wahh... putus cinta je terus beli kereta ye? hehhee.. kan ke dah putus cinta ekoran dari peritiwa hari tu. kahkahkah..dia sengih je. obek pulak risau yang bukan. risaukan adiknya la..kata takot mamat tu bawak tak betol la, risau jalan jauh la. alalalala...macam le budak tu budak kecik or budak pompuan. hello..adik awak dah besor panjang jantan le. pandai2 le dia jaga diri. aduhaiii..itu la kalo orang sayang adik. payah beno nak melepaskannya. melebihkan mak midah lak. mak midah pon ok je. tapi bagi gak le ceramah yangkalo direcordkan mau penuh 2-3 keping cd. hwuahahahha..... biasa la tu... tambah2 darah tengah panas tu kan, kene le hati2 tu lebih sikit. macam kita ni yang dah jemu bawak kereta tak pe la. hehhee..

----------

hari ni mood biasa2 je. tak de apa yang menarik. hari ni sure balik lambat sebab ada benda. benci betol la. tak suka! tak suka! hai ni pagi2 dah breakfast roti canai. biorkan la. bukan selalu pon. eh..apa lagi nak cerita ni ha.
---------
ok la..takde apa lagi nak diceritakan. dah hilang idea. nak pusing2 jenguk blog orang lain pulak.
---------
love you obek...(asyik buzy je bilanya yang tak buzy tu???)
love you nezha...(makan tau, jangan main je)
love all of you...(kalo ngantok tido je)

5 comments:

zh-ena said...

pengalama lalu mengajar kita utk lebih tabah..

::@FiQ said...

aiyyoo..ngntuk kt opis ker...wakakak

~dARlee zURiS~ said...

haah lah
zuris pun sama
dulu..mata cam burung hantu je mlm2
skrg...cukup kul 12,dah tdo
nampak sgt dah tua ek?
huhuu...

waaa..bagus2
tak jadi pinang anak org,beli kete ek.hehehe...
ok lah tu kan

ije said...

manja nya si nezha. peluk2 pun dia maintain tdo.

saya said...

ena--pengalaman kan guru yang paling berharga..

afiq--lps ni giliran u pulak mengantok kat opis.

zuris--kumpul harta dulu baru pinang anak orang.

ije--dai memang lagi suka kalo dipelok.