mari mencari....

Google
 

Tuesday, June 2, 2009

apsal penat sangat ha?....



apsal la penat sangat ha? semalam balik lambat sikit. dalam 830pm macam tu. sebelom balik tapau mekdi siap2 sebab malas dah nak kuar. kat opis banyak je perkara yang menyakitkan hati. benci betol. itu pic atas tu la yang dapat dari kenduri rumah zuris. balik2 je terus lambakkan. nezha seperti baisa menjalankan tugasan qa/qc dia tu la. suruh dia posing kat situ. hehehee....



itu nezha tengah dok lick krim atas cupcake. suka beno dia.
--------
hari ni maybe macam buzy sikit. entah la. macam2 hal le pulak. cuti2 sekolah macam ni jalan tu kurang sikit jemnya. bagus la. macam ni saya menyokong la cuti sekolah diperbanyakkan. hehehhee... owh..ad aisu untuk menghadkan bilangan matapelajaran spm takat 10 subjek je. apa pendapat korang? pada saya ada la pro dan kontranya. bagusnya sebab studen tak payah bear the burden yang diberi oleh ibubapa. makpak ni kadang dia yang over2 suruh anak belajar itu ini nak jadi yang outstanding. yang jadi mangsanya budak tu. melawan kang, tak elok pulak. tak dilawan kang, stress sorang2. lagipon budak boleh lebih fokus sebab tak terlalu banyak subjek. banyak tu nak kene hadap sekali gus 10 subjek dalam satu masa. kalo kat uni lain la, i sem baru ada 3-4 subjek je. relax je. yang tak best pulak kalo had 10 subjek pada saya macam ada sesetengah orang cakap tu la, kira macam menghalang pulak kehendak udak tu yang nak score banyak2. pada saya kuantiti tak penting. kuality tu yang penting. kurangkan had matapelajaran, naikkan rating dan percentage kelulusan. camne? hehehhee..s ian budak2 tu jadi mangsa keadaan. sat lagi kene markah 95 ke atas baru boleh dapat A. masakkkkkkkkkkk..



ni nezha tengah sebok2 nak cium2. ngada tau.
-------
macam2 isu terjadi sekarang. isu pengurusan universiti yang tersilap panggil studen. hehehhee... salahkan la sistem tu, sebab salah select nama, appa la.. semua pon mesti berpunca dari manusia. sistem tu pon manusia yang buat. atau lain kali takyah kuarkan surat penggilan, sapa rasa dia layak dan memenuhi syarat kemasukan, sila daftar diri sendiri. wah..lepas ni ramai le supplier2 system datang nak approach untuk supply sistem baru. chewahhh... entah2 sabotaj kot? hehehe.. think positive, think positive. sian la kat bebudak tu. dah syok2 dapat surat sekali rupanya silap daaa.. bayangkan betapa hancurnya hati. sedih wooo...

nezha!! apa ni nampak bijik mata je???
--------
kan lebih baik kita bincang dan bercerita pasal itu masa depan macam ni dari bergaduh2 pasal politik atau sebagainya. ye.. politik tu pon penting. takde politik camne pulak kan rakyat nam memilih. tapi isu macam ni perlu lebih diberi penekanan. kalo tak pasal usm tu silap sekarang, entah kita pon tak tau apa kesilapan kita. patot la ramai je grad uni yang tak semenggah, entah2 rupanya termasok dalam kes salah panggil ni kot? hehehhehehee.... bawak sijil tu dia..gah seluruh malaysia kuar unibersiti, tapi habok pon taktau. suruh buat koje mengarut2. communication out, jangan kata dalam b.i, dalam b.m pon belom tentu pas bila suruh cakap dalam bahasa formal. presentation, out. leadership, out. eq, out. haihhh.. think positive, think positive. mereka2 tu belom terdedah lagi dalam dunia sebenar pekerjaan. tapi selama mana? takkan tempoh 3 tahun tu tak boleh perform lagi? masakkkkkkkkk....
-------
apa pon, kita je yang kene perbaiki diri sendiri. kalo rasa teringin nak maju, cari jalan sendiri. asal jalan yang benar sudah la. jangan nakmaju ko bagi pinjam duit ala2 ahlong then bila orangtu tak bayar ko pegi ikat dia kat dalam toilet. itu salah tu. hehehhehee...
--------
ok la.. malas nak bebel2 lagi. owh.. sekarang macam ada pesta buku readmalaysia 2009 kat the mines convention centre. jom la pergi ramai2. carik2 buku apa yang ada. ada discount. jimat. resit beli buku tu simpan, nanti boleh guna untuk deduct income tax. ok la tuuuuuu....
-------
love you obek...
love you nezha...
love all of you...

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

leh masuk politik nie
heheee ;P

bukak ar telur tu kasi nezha sebijik
cian die..

KV said...

berselera sungguh nezha makan kek!

zh-ena said...

suker tul tgk nezha mkn icing cupcakes tu

Ummibatrisya said...

inilah kali pertama akak tengok kucing makan kek :)

neeza makan tempoyak tak?

@tune® said...

canggih kucin skang..pandai dah makan kek

julietANNA said...

bakal PM tahun 2020 nanti.HAHA.
anna yg amek 9subject ni pun dpt 4a je.huhu.9 tu pun dah nak gila tau.

comel gila nezha mkn kek.mmg semua bedal laa ni :D

saya said...

Zuris---telur dah habis dah buat masak sambal telor. Hehehe…

Kv---nezha memang suka kek!

Ena---nezha memang suka benda2 macam tu

Ummi---tempoyak? Belom try lak. Tapi durian dia suka la. jangan taktau, dia memang suka makan kek2 ni. Tekak omputeh dia tu.

Atune---tau takpe..

Juliet—ye..sokong la saya jadi pm wanita pertama Malaysia. Hehhehee… nezha memang semua bedal la dia.