mari mencari....

Google
 

Thursday, June 4, 2009

macam biasa je...


macam biasa je....

petang semalam jalan tak berapa jem. bagus la sampai awal balik rumah terus. dah malam pukul 8pm macam tu kuar pegi dinner. makan nasi biasa je takde mood la nak makan. bukan tak lapar, lapar, tapi entah la takde selera. melayan nezha je la semalam. dah tu mengantuk sangat, tapi tahankan jugak mata sebab nak tengok csi. hehehhee.. sementara menunggu tu sempat jugak lelap2 sikit. mula2 tnegok top & jerry, pas tu tgk numbers, pas tu csi. pas tu memang kebabom le jawabnya.

takde apa yang menarik. malas nak tengok berita. isu yang sama.

eh, apsal hari ni takde mood ha? pagi2 bangun kemas2 tempat uk-uk nezha. wahh..rupanya ada la seketul yang terkeluar dari besen. patot la mengiaw2 menjerit bagai nak rak. rupanya nak bagitau dulu. hari ni takde pic dia la. hehehhee... kemas fridge. heran betol la peti ais tu ada je barang yang nak dibuang. kalo seminggu tak kemas mesti la macam penuh je. hehehe.. dah tu selagi ada benda semua nak sumbat dalam tu. aaa.. peti sejuk saya yang pintu plastik utk freezer tu dah terpatah le. hehehhe.. ganas gitu.. hari tu saya nak un-freezekan dia sebab dah banyak ice dalam tu so nak bukak le pintu plastik tu sekali tupp!!!! patah lak yang penyangkot yang secoet belah bawah tu. mm...still boleh guna lagi. sebab yang belah atas ok je. bengang betol. aaa..peti ais saya yang kecik je tu 1 pintu je. bukan ada manusia pon nak yang besar2. report kat obek. dia diam je. eeeee... geram. saya kata boleh tak kalo tukar peti ais, nak yang baru yang besor yang macam kat iklan tv tu ada 3 tingkat punya tu yang lebar2 tu. hehehhehe... saya dapat jelingan maot. obek kata lagi besor esok lagi byk barang. lagipon peti ais yang ada ni bukan rosak pon, cuma penyangkot pintu plastik tu je yang patah. tak menjejaskan apa2 pon. takyah. jangan ngengada. hehehhehee... alamak...tak menjadi le jarum makcik. mana tau kot2 masa saya cakap tu bulan tengah terang.. haa kau.. tak pasal2 dapat peti ais baru. melampau tuuuuu.... kalo koje cop duit pon habis dakwat buat mengecop kertas. hehehhee... ala..saje je la kan.

owh..handbag dah dapat. hehehhee....

owh.. bini jemi adik obek tu dah preg. 2 bulan katanya. mudah2an selamat hingga melahirkan. haii..adik dah nak dapat anak.. abangnya tak tentu hujung pangkal lagi nih. camno nih???

ok la..takde apa lagi nk tulis. otak beku la. apa2 nanti kita sambong lagi.

love you obek.... (good luck on yr proposal presentation)
love you nezha... (jangan kecah2kan rumah)
love all of you... (pergi shopping cepat, tgh sale ni)

4 comments:

@tune® said...

nezha adalah saham lu kt akhirat!!!

nURmALa mAZLan said...

wah!!!!! best yer preggie...alhamdulillah..rezeki dia tu.. harap selalt sampai melahirkan nanti

zh-ena said...

dah rezeki adk jln dulu biar la..doakan ajer selamat lahirkan bby..

mmg tgh sales skang nie..tapi tak blh selalu nak shopping nnti blh bankrup plak hehehhehe

saya said...

atune--wahhh... ada saham2 gitu....

mala--rezeki dia...

ena--doakan yg elok2 je la ye...