mari mencari....

Google
 

Tuesday, June 9, 2009

makan, main, lepak..itu je la...



makan, main, lepak, lompat2, gigit, garu2.. itu je la koje si nezha tu. eeee..gerammm..rasa nak cubit2 je pipi dia tu tau. memang dah cubit pon. hehehhee...

dah tu apa lagi yang dia nak buat. kang dia amik penyapu sapu rumah kang saya pulak yang pengsan. tak gitu??

semalam balik terus pegi makan dengan obek. lapar betol la walhal lunch makan. tapi makan sikit je la tak selera tapi perot berkeroncong. camne tu? lunch makan paksa2 sumbat2. petang makan nasi goreng usa katanya. wahhh.. orang dok kempen beli barangan buatan malaysia saya beli nasi goreng usa. dah tu... nasi goreng kampung orang tu letak ikan bilis je dengan telor, nasik goreng usa ada laoknya. hehehehe... nama pon kampung kena la letak bahan2 kampung ye tak. apa2 la.. makan bukan banyak je. lapar mata. minum air sirap ais. waduhhh..nyaman betol rasa merebak je air sejuk tu dalam dada masa menghirupnya. lepas makan beli makanan dan treats nezha. wahh..ngengada betol. pas tu pegi beli kek 2 potong. saja la makan2 untuk malam tu. choc cake denga white choc macadamia tu. share dengan nezha. wahhhh..dia suka betol yg white choc tu. melampau2 makan. saya risau je dia sakit perot. so larikan bogh dalam peti ais. hehehe.. lepas2 tu bila nampak je saya bangun menuju dapor dia pon ikut. dia ingat saya nak bagi kot. tak bolhe.. tak bolhe. makan sikit2 je nanti sakit perot uk-uk merata payah. malam ni makan lagi ye...


tu kan nezha duduk kat kerusi plastik tu. suka beno dia duduk situ. memula dulu saya pikir sebab saya letak kerusi tu kat tepi dinding so dia suka la. tapi lepas tu saya saja alih2kan, letak kat dapor la, letak kat tengah2 rumah la, letak kat tepi tangga.. dia still cari kerusi tu nak duduk situ. maknanya dia memang suka la duduk kerusi tu kan? hehhehehee... baguss..jimat belanja. duduk kerusi plastik je ye nezha. takyah beli kerusi teak bagai. hari tu saya saje menyakat dia, saya terbalikkan kerusi tu. wahh..dia pegi duduk menyorok bawah kerusi yang terbalik tu. hehehe.. memang nakal.

owh... saya ni kadang type terlalu laju sampai tersalah eja.. jangan le ada pulak yang mempersoalkan kesalahan ejaan tu. guna logik je la apa yang saya tulis tu. saya takdenya nak buat check2 spelling. sendiri pikir la.

lagi satu saya suka je baca komen2 yang diberi. macam blog saya ni tak le glamer.. dapat 3 komen untuk 1 entry tu pon dah cukup bagus. tak kisah le... saya menulis bukan untuk diwar2kan kepada semua. sapa yang nak baca-baca, sapa taknak baca-sudah. sapa nak komen-dipersilakan, sapa nak baca je tanpa komen-pon dipersilakan. tapi satu nak bagi ingat. kalo nak komen sila guna perkataan kata nama panggilan yang sesuai. banyak lagi perkataan bahasa melayu yang cantik2... takmo guna bm, guna bi pon boleh.. panggilan yang kasar2 tu jauhkan la dari kotak komen saya ni. ini peringatan untuk semua la, termasuk saya sendiri.

pagi ni datang opis baruuu je melangkah dah macam2 hal. eeeee..geram betol leceh kalo bekerja dengan orang yang lembab. tiap kali nak benda kene call kene inform beratus kali baru nak bergerak. benci ahhh....

saya memang tak buat banyak entry. saya memang limitkan satu hari satu entry saja. malas le banyak2 entry. auto publish ke tak auto publish ke takde kuasa. kalo ada mood betol2 baru saya rasa teringin nak tulis banyak2 entry.

ok la..hari ni banyak keje nak kene chase ramai orang. geram betol.

love you obek... (meting elok2)
love you nezha... (makan jangan tak makan)
love all of you... (......)

5 comments:

zh-ena said...

tunjukkan gambo kerusi plastic yg selalu nezha ddk tu..aper yg best nyer duk kat kerusi tu..meh2 bg ena tgk hehehehe

tgk nezha nie geram jea..rasa nak peluk kuat2 jea

~dARlee zURiS~ said...

im back!!
hahaha..rindu lak nak dgr telatah nezha tu

amboi mamat tu..mkn kek secret recipe?
selera beso oo ;P

MOKCIK AZWA said...

wah nezha pun ada kerusi feberet dia ek...bijak betul dia ek..meooowwwww

nURmALa mAZLan said...

mmg
kita pon tgh geram beerurusan dengan org lembab cam streamx..
cam h***m

saya said...

ena--kerusi plastik biasa tu..ygmcm kat kedai makan tu. hehehe...

zuris--tau takpe.. saya pon mkn murah2 je dia punya yg mahal2..geram betol

azwa--ehhehe,..mmg kdg2 dia mcm paham je apa saya ckp.

mala--memanggggg...gerammmm