mari mencari....

Google
 

Friday, June 5, 2009

mengacauuuuu je kojenya...

hehehe.. apa ni? sapa teror sila teka.. kahkahkahkahhh....
--------
itu namanya gambar ekor kembang nezha. apa lagi kojenya kalo tak mengacau, menyebok, mennggigit2, menarik2, memain2 dan segala2 me-me lagi la... bukan boleh tengok saya senang sikit, harus ada je akalnya nak mengacau.
--------
malam tadi sambil lepak tu turn on la lptp.. saja la tengok apa2 yang menarik muncul memalam macam tu kan. hehehe.. nezha seperti baisa nampak je saya amik lptp harus dai dulu yang emncicit berlari sana sini. wahh..kepoh betol. orang ank cucuk plu dia pi main2 lak wayar tu gigit2. orang nak turn on, dia lak dengan selamba dok atas keyboard. hello... sedar2 sikit awak tu berat, kang rosak lptp tu sapa nak ganti? saya potong duit elaun makan nanti untuk gantikan barang saya yang rosak, nak? hehhehe.. tau takot. tolak2 dia, dia bukan pedulik. saya tolak2 dia ingat nak main lak dengan dia, lansung terkepak terbukak habis screen tu. aduhhhh... sabor je la. angkat letak tepi. 2 saat je, pas tu panjat meja balik. geram betol.


ini namanya muka tak puas hati, marah2 la tu konon. tengok sampai terbalik tergeliat2 badan dok kat belakang tu. eeeee...cubit kang!
--------
apa nak buat.. layankan je la. boleh lak dia menggigit2 bongokband yang terjuntai2 tu. aduhh.. bikin panas betol la mamat ni. cuba la behave sikit nezha. takpe2..dia kanak2 mana la dia tau semua tu. manusia dewasa pon ada yang terejal tak paham bahasa lagikan pulak binatang macam ni. kadang2 tengok nezha lagi paham apa yang saya cakap kalo dibandingkan dengan saya cakap dengan manusia. tak caya? korang try la....


alamak..apa gelap beno ko nezha? ni tenagh dalam percubaan nak merosakkan program saya membaca le tu. kejap je lepas tu dia pi gigit2 monitor tu. lantak le sana. bior gigi dia sakit. tapi.. takde maknanya. gigit tetap la gigit.
--------
pagi ni dengar berita pasal david carradine tu matu kan. suicide katanya, tapi entah la. saya memang suka dengan dia. masa saya kecik2 dulu kan dia belakon cerita kungfu tu. omputeh tapi teror kungfu gitu. pas tu kalo lawan dia macam relax je tak de la huhahuha macam tu. best la. suka sangat. tapi bila dengar dia mati tu entah la. macam tak percaya, suicide lak tu. sebab dia kan ala2 tenang, spiritual gitu. entah la.. nak buat camne. pilihan di tangan masing2. sekarnag ni artis suicide dah jadi macam trend pulak. jangan meleret ke artis malaysia sudah..kecoh malaysia nanti.
--------
petang ni balik rumah ma. mmm.. mak midah lak datang sini maybe esok sebab nak tengok menantu dia tu la. bior la. so, obek kene le entertain diaorang. nak pergi rumah makcik kat klang tu katanya. hehehehe....harap2 semua perjalanan selamat.

saje menyakat nezha. ala2 koboi gitu. hwuahahahhaaa......
--------
okla. malas nak cakap banyak. hari ni obek hantar saya lagi pergi koje. sebab dia ada koje kat area pj ni ha. bagussss..sukaaa...
--------
love you obek... (koje rajin2)
love you nezha...(tido elok2)
love all of you...(happy weekend)

4 comments:

julietANNA said...

comelnya nezha.mnja je eyh.mesti best :D
eh akak kje kt area mne eyh?

zh-ena said...

bongokband tu yg tak tahan tu hehehehe

@tune® said...

hebat nezha kamu
pandai bermain lappy

saya said...

juliet--nezha je ke comel?

ena--tau takpe..

atune--tau pon...