mari mencari....

Google
 

Wednesday, June 17, 2009

mimpi gangester laa....


huiii.... macam2 mimpi malam tadi. mimpi gangster2 tembak2 gitu.. aaa..ini bukan pengaruh tv ye sebab malam tadi tak tengok tv pon. eh..tipu la tak tengok tv. saya tengok tom & jerry je malam tadi. apsal hari2 mesti nak kene tengok tom & jerry ha? addict betol la.

mimpi camne ye? lupa la tapi yang apsti ada le adegan tembak2 tu gadoh2 tu. wahhh... tetiba je jadi triad member ni. eh..bukan member.. big bos lagi tu. aduhaii....

anyway, semalam saya masak mihun tomyam tau. wahhh.. seumor hidop tak pernahmasak tomyam, biasa order saje kat kedai. hehehehe.. korang jangan le terkejut badak pulak. saya beli je paste tomyam adabi tu ha.. boh je dalam periok then boh fishball dan segala ball yang ada dalam freezer tu sebab nak habiskan stok. pas tu celur je la bihun. wahhh..sedap jugak tapi pedasnya masayallah. aduhaiii.. ke memang perencah tomyam adabi tu pedas? walhal letak sekerat paste je sebab masak untuk sorangkan. takkan nak kasi habis lak kot. sekarang korang tau le tahap kepedasan saya camne ye. memang nangis2 le makan tu pedas. saya memang tak tahan pedas betol la. minum lak air ribena ice wahh..sejuk je maso tekak. masa minum sodappp, lepas minum baru le tekak terasa sakit macam bengkak. rasakan. bior la lantak sana. pas tu baru menyesal. sesal dahulu pendapatan, sesal kendian tak berguna. hehehehhee... so pagin i minum air asam jawa lagi.

anyway, nezha seperti biasa. sorry hari ni takde pic dia la. malam tadi sya tengah tido pas tu dengar bunyik hapa ntah krek krok krekk krokk.. sekali tengok dia tengah mengerjakan beg plastik ntah le dapat dari mana. main2 beg plastik. owhh..bahaya.. kang termasok kat kepala kang naya je. tak boleh.. tak boleh.. so, bangun amik beg plastik tu so saya sambong tidor. ingatkan dunia dah aman, sekali dengar lak lagi ketentang kelentung.. rupanya dia dok berlari2 memanjat2 melompat2 nak kejar cicakkkkkk... eeeeee..geram betol. badan dah le lesu, perot sakit sebab makan pedas tu rasa tak selesa, tekak sakit, nezha pulak buat perangai takmau tido malam tadi. so, apa lagi, kene marah le jawabnya. eeeee...rasa nak je cubit2 dia tu la. lepas marah then hangkot masok dalm selimot pelok kuat2. geram betol. lama2 tertido. haaa.. baru aman dunia. pagi2 pukul 530am dah kejut saya menggaru2 menggigit2. hehehhehee.. comel je. mana ada comel pepagi, comot air lior basi la tek mata la penuhkat muka dia tu. kalo nampak saya pegang tisu je dia dah mencicit dulu. penakot bukan main.

hari ni obek bz dengarnya. ntah nak pergi mana ntah. sian dia. keje kuat. harap2 semua usaha tu berbaloi la kan. love you obek.

apa lagi nak cerita ha? takde mood la. koje banyak. takpe2. buat je mana yang larat. petang ni maybe kene balik lambat. benci betol la. orang nak tengok csi malam ni.

ok la.. korang take care.

love you obek... (good luck to you)
love you nezha...(jangan sepahkan rumah)
love al of you...(sila jaga kesihatan)

5 comments:

nURmALa mAZLan said...

wakakakaka
nezha ni aktif di malam hari la kak

~dARlee zURiS~ said...

bihun tomyam??
waa..sedap tu
dah lama tak main masak2 nie
;)

errr..ada rasa nak tembak org ke kt opis smlm?
tu yg mimpi gangster kot

zh-ena said...

wah mimpi tembak2 mmg ganas hehehehe ader tak buat aksi time tido..ngigau ker..tapi leeya bukan tau pun klu leeya ngigau kan..kena tanye nezha la mcm nie :D

rajinnyer ank dara sorang nie masak..teringin plak nak mkn beehun tomyam..sedappppp nyerrrr

MOKCIK AZWA said...

nak sikittt mihun tomyam itteww....hehehe

CSI ada ker malam nie? Tv mana ker kat astrok?

saya said...

mala--ha.ahh..mlm2 dai terlebih aktif skt.

zuris--menu utk u try masak. hehehe..

ena--try jgn tak try..

azwa--kat asterok yang hampeh tu leee..