mari mencari....

Google
 

Tuesday, June 16, 2009

sakit tekak..dah start dahhh...



yeeeehaaaaaa... koboi nehza! hehehheheee... saje menyakat dia. marah betol dia.
----------
mmm.... sakit tekak dah mula dahhh.. malam tadi dah start sakit2 tekak. nak demam or selsema la tu kot. batuk pon dah start dah ni. bagus. malam tadi tengah tido rasa sakit sangat tekak mcam haus sangat2. bangun minum air then terasa macam ada benda kat tekak tu le sakit nak telan. owh..dalam hati tau dah ni kejap lagi mesti jadi tak sihat le ni. takpe la... sesekali sakit apa la salahnya. badan pon perlukan rehat jugak. yeee..kita mesti sentiasa berpikiran positif ye kawan2. jangan la asyik menyalahkan cuaca atau badan. kesian..
----------
balik semalam terus lepak2 kejap. banyak lak nezha tu uk-uk semalam. aduhh.. takpe la. kemas je la nak buat camne. excercise katakan. yela tu... pas tu pergi pasar malam dengan obek. nak beli barang2 dapur yang kering2 tu la. beras pon dah habis. sardin tin pon dah habis. kalo ada benda2 tu sesak2 boleh le dimakan. kalo takde payah. so beli sikit2 je la lebih kurang. takmua beli banyak2 membazir. biasanya bawang2 ubi kentang tu sampai tumbuh2. pakkal je tak tabur tanah kalo tak dah jadi ladang dah kabinet dapor saya tu. hehehehe.... dah sampai pasar malam tu tau2 je la.. yang takde dalam list pon terbeli jugak. buah tomato murah korangg..sekilo singgit je. bior betol. makcik pon borong je la sekilo. melantak tomato je la minggu ni. diet ke jimat ke hapa ke entah la. apa lagi ye.. mmm.. banyak gak benda2 yang murah2. tapi saya tengok2 je la. takmau la beli nanti membazir.
----------
lepas tu beli makanan. pusing punya pusing punya pusing tak tau nak beli makanan apa. semua pon tak menyelerakan. nak beli kuih putu piring tengok orang beratur panjang sangat. malas nak beratur. sudahnya beli keropok lekor bulat2 tu yang dalam cawan, makan sambil pusing2 tu. habis selesai. then beli kebab roti tu 1. itu je la. takde mood la nak beli macam2.


nezha pakai tudunggg.. hwuahhahahaha... saya mengekek2 gelak malam tadi. sian dia kene buli dengan saya. dia punya marah sepanjang pakai tudung tu dia takmau bangun. macam tu la sampai saya bukakan benda tu. hehehehhee... sayangggg nezha...
---------
malam tadi tengok cerita apa ye? owh... tengok leverage. lepas tu tido la. pagi tadi buat air asam jawa kononnya untuk hilangkan sakit tekak. siap bawak pergi opis nih. sekali banyak sangat kot minum udah le pedih perot pulak. ye la.. masam kan benda tu walopon dah campur gula batu. hehehhee... lepas satu-satu hal. macam2 la.
---------
kawan saya yang ada problem dengan penjaga anaknya tu dah ada problem lagi. penjaga tu takmau jaga dah sebab katanya dah amik tempahan jahit tudung jahit baju banya untuk raya ni, so kononnya takot tak boleh fokus la. hehehhee.. mengamok le minah tu. dah le inform in short notice. macam2 hal la. jadinya baby dia kene la pergi hantar kat kampung jugak. since dia pon jenis terlalu memilih, orang macam ni tak boleh orang macam tu tak boleh, hantar nursery tak boleh, kalo nak orang jaga anak dia kene yang jaga anak dia sorang je takmau ada jaga baby lain. wahhhh.. masak le nak mencari penjaga macam tu. mmm..malas le nak masok capor. pepandai le. mujur ada mak kat kampong boleh le tolong jagakan. pas tu dok bising sebab every week kene balik kg kat perak tu. budget lari la kan. bila budget lari mula la korek lubang sana nak tutup lubang sini. entah..susah nak cakap. mesti la ada pro & kontranya. tak semua perkara mesti berlaku macam yang kita kehendaki. mesti la ada yang kita dapat, ada yang kita tak dapat. mana2 pon macam tu la.
hehehee... nezha with headscarf lagi. tengok muka jadi bolattttt... geram betol.
---------
pagi ni pon tak berapa jem la. kira macam biasa2 je. bagusnya. obek mengadu cakap adiknya si nizam yang koje kat jusco tu nak berhenti. nak keje dengan satu ipts ni la under marketing dept. dulu dah pernah keje sana tapi tu la.. dia tak kisah je koje camne2 pon, tapi payment lambat bebeno. ngalahkan orang koje estet. so, kalo dia koje dengan ipts tu nanti nak kene le buat promotion keliling malaysia. nak amik studen baru katakan, mesti pusing keliling. masalahnya kompeni tak bagi rumah sewa, suruh sewa sendiri. pepandai le nak dok budget hotel ke, nak tumpang rumah sedara ke, nak tido dalam kereta ke. kereta pon tak bagi. semau harap kenderaan sendiri. heran betol. ada pulak macam tu. at least sewakan le hotel tu bior le tido berdiri pon jawabnya masalah tempat tinggal dah selesai. ni tak, alasannya sebab dah bagi allowance. tapiiiii..allowance tu 3 bulan kedepan esok baru nak mendapat.
----------
yang si nizam ni sebab nak berehenti koje jusco tu kan ke hari tu sampai gaduh2.. awek punya pasal la. berebut dengan bangla. geram betol. sampai obek pon masok campor sampai ke balai polis le ceritanya. obek tu tau je la.. hangin laju je.. bedebuk bangla tu dikojekan. yang si awek nizam tu pon 1 hal.. macam dah takde jantan lain bangla ko pegi hadapkan. alasannya si nizam ni asyik la koje so takde masa nak teman dia dating2 la lebih kurang macam tu la. mmm..puncanya sinizam ni dah dapat target le aweknya ada bf lain. then kawan2 tempat koje pon dah sound2 cakap awek tu selalu kuar dgn bangla. satu malam, dia pergi intip. pukul 2am bangla dg rmh awek. mau tak hangat hati mamat tu. tu la udah bergaduh pulak kat sana tu. aduhhh.. perkara remeh2 temeh ni la pasalnya. eh..rasanya dah cerita ke hari ha? lupa la. yang pepagi buta obek call saya pukul 4am kata dia tengah kat balai polis. maunya tak terkejut badak kerbau lembu arnab kancil kijang segalanya saya. mujur ada pakcik yang datang tolong bantu. saya pergi tengok nizam lebam, bangla separoh mati, obek ok. mujur. nizam siap pesan jangan bagitau mak midah. mana bolehhhhhhhhhh... hehehhee... esoknya dah setel baru obek call mak midah bagitau. bukan apa.. sebab ada sedikit cedera tu kene la bagitau. dah kata abang mesti jaga adik kat sini. udah le kene lecture lagi si nizam tu. sian pon ada, rasa nak cakap padan muka pon ada. knowing him, dia memangjenis pendiam dan bukan jenis huhahuha ni.. so, kalo dia dah hangat hati means memang perkara tu dah melampaui batas la. bukan macam obek tu.. hangin panji semarang je memanjang. hehehe.. sorry obek. terkutuk lak. love you. eeeeeee.. macam2 la. pompuan punya pasal semuanya jahanam. anyway..katanya si nizam ni dah berawek2 dengan pompuan tu sejak kat uni lagi la. long flame le tu kononnya. after that incident, si minah keep on chasing him and dia tak suka la macam tu. kira mau putus la gituuu.... macam2 hal. mak midah pon dah sound takmau la lagi awek macam tu. banyak lagi awek lain. mmm... macam2 hal. tapi sekarang dah settle dah. dia pon dah takmau lagi dgn awek tu. tapi awek tu pulak call & sms obek, konon nak tanya kat mana nak carik si nizam ni. wahhh... gatal2 ko call obek saya ye? lempang kang. ntah le mana dia dapat nombor obek tu. maybe masa tengah baik2 dengan nizam dulu le tu kot nizam bagi..mana le tau ada apa hal emergency ada le nombor keluarga yang boleh dihubungi. tapi pengakhirannya jadi lain pulak. takpe la.. permainan dunia. putus cinta tu sakit, tapi lagi sakit kalo orang yang dicintai mempermainan kita, jadi lebih baik la putus. jangan pening2 kepala. masa depan tu jauh lagi. perjalanan hidop tu panjang lagi. ramai lagi orang yang bakal kita jumpa. si nizam tu jenis mendengar kata dan sangat takotkan obek. hehehhee.. so, we assume this case is solved. takmau lagi dengar perkara2 macam ni. to nizam, carik la awek yang lagi 10 kali ganda lebih cun lebih baik dan lebih setia. ok? lots of luck to you.

nezha pakai tengkolok pulakkkk.. ehehhhe... ala2 pengantin gitu. chewahhhh.. see, muka tak kuasa nak melayan saya. bantai je laaaaaaa....
----------
banyak le mengomel hari ni. macam le takde koje. hehehhee... harap2 sakit tekak tak berlarutan. takmau la sakit tekak nanti nak makan durian camne? hilang nikmat nanti. hehehhehee... ok la.. pada semua koje rajin2. jangan asyik dok melawat blog je. waktu rehat takpe.
----------
love you obek... (keje rajin2..)
love you nezha... (makan la banyak sikit)
love all of you...(jaga kesihatan ye)

6 comments:

~dARlee zURiS~ said...

eeee...tak suka kat bangla!

pasnie bg nezha pakai skirt pulak
comey nyeee ;)

Ummibatrisya said...

buli nezha ye

tapi comel pulak bila dia pakai tudung itu :)

minum air masak banyak-banyak :)

jaga kesihatan, cuaca kurang baik skrg ini :)

zh-ena said...

musim jerebu skang nie mmg blh skit tekak..digallakkan pki topeng muka..

cute jea nezha

MOKCIK AZWA said...

Comelnya mamat tu sekejap pakai skaf la, pakai tengkolok la..sib baik tak kasi pakai skirt...huhuhu

eh..pilih bangla kerr over adik obek..dahler alasan awek tu tak munasarawak ek...cari lain jer sebagai pengganti lalalala...

macam2 karenah penjaga budak ek...

julietANNA said...

anna pun baru lps baik dmm,flu ngan batuk ni.haha.
suara pn baru baik.haritu suara rock gila.hehe :D

comelnya nezha!
nnt akak bli bju utk nezha bg dia pkai.msti comel.hehe.

saya said...

Zuris---mana boleh kasi pakai skirt.. nezha lelaki

Ummi---dah terlebih minum dah ummi sampai jadi penunggu setia toilet

Ena---pakai topeng muka. Hehehee

Azwa---bukan adik obek yg pilih bangla.. aweknyatu la yg pilih bangla. Hehehe..

Juliet---kebanyakan baju tu untuk kucing girl je.. kucing boy kurang pilihan.