mari mencari....

Google
 

Friday, June 12, 2009

sapa comot? sayaaaa!!!!....



hehehhee... sapa yang comot? nezha la... comot bukan main kalo baru bangun tido. tu dia tengah dok mengacau saya la pepagi. dok menggaru2 menggigit saya walhal dia sendiri nak tido lagi tu mata dok pejam je. memang dengki je tau. bukan dengki.. bagi kejut supaya tak terlambat. al-maklum, pepagi banyak benda yang nak dikejar dibuat.
----------
semalam macam biasa. balik tu ntah le camne ternampak pasar malam tapi tak nampak pulak jalan masoknya. so pusing punya pusing dengan obek baru le jumpa. kalo saya sorang memang tak kuasa le nak pusing2 tu. balik rumah straight je la. obek tu lain, dia suka pusing2 tu. kalo nak carik sesuatu tempat akan carik samapi jumpa. saya jenis malas. kalo takde nampak tu alamatnya memang takde la nak pergi. tak le best sangat, tapi boleh le buat beli makanan. so, beli apa ye semalam. owh..beli apam balik rangup2 2, then beli sate dan nasi. habis makan semua malam tadi. bukan beli banyak pon. beli cukup2 makan je la. dah tau budget dah sekarang takmau membazir.
----------
cuaca semalam jerebu kan? macam kabus2 tak nampak je. hehehe.. jerebu tu debu ye? entah.. belom habis belajar lagi bab2 jerebu nih. yang pastinya sempot memang senang nak datang kalo musim2 jerebu ni. seksanya. malam tadi tengok berita pon cakap bulan 8 nanti lagi panas. wahh.. itu bulan pose tu camne nih? mesti lagi tak larat kan. tapi harap2 dengan niat baik puasa dibulan ramadhan tu allah tolong le bagi kekuatan. hehehehe.. tapinya nanti akan lebih kuat le alasan untuk orang2 yang malas puasa. panasss.. haussss.. tak larattt.. jerebu... tak sihattt.. hehehhe.. biasa la tu.




wah.. tengok tangan sikit punya baikkkkk punya landing atas bantal. huhuhuhu....
-----------
malam tadi macam ngantok sangat tau. tapi tahan2kan jugak mata. nak tengok tv punya pasal. memula tengok tom & jerry, pas tu tengok apa ye? hapa ntah... owh.. tengok tu la 999, pas tu tengok keliwon. hehehhe... malam tadi cerita pasal hantu pelesit. macam belalangkan? aaaa..dia letak dalam sangkar burung. owhh.. hantu pelesit tu le yang hisap darah lebam2. kot2 yang saya lebam2 tu hantu gigit le kot? huwahhahahaa.... aaaa.. nak tau camne rupa hantu pelesit tu la dia rambut panjang kaler hijau, pas tu pakai baju kilat2 ala aluminium tapi kaler hijau jugak. pas tu dia jalan2 keliling rumah anggok2 kepala. aaaa...camtu la rupa dia. pas tu ada makcik ada power bagi bola2 api so hantu tu tak jadi kaco makcik tu. dia jalan2 pusing2 rumah je. hehehhehee.... lepas habis keliwon saya pon tidor. krohh..krohh..krohhh.. nezha pon tidor. panas betol malam2 sekarnag ni. pasang kipas laju pon rasa macam lagi panas. aduhh.. sian sapa2 ada baby kecik2 tu mesti baby meragam sebab panas. baby2 kecik mana le boleh dibagi kipas sangat.. bahaya takot sempot nanti. pas tu kene bedung lak tu. tak bedung kang nanti pengko kakinya. hehehhee... so, mak2 le kene kipas2 dengan paper. aduh....



ya allah, nezha.... apa le comot beno kamu ni. air lior basi meleleh, tek mata bertompok2, hingus meleleh. hishhh.. tak ensem lansong. relax la.. belom lap2 muka lagi, dah lap baru le hensemmm....
----------
sebab cuaca panas, nezha pon banyak minum air saya tengok. kejap2 kedapor minum, kejap2 minum. sian dia. let alone kucing2 or haiwan yang kat luar sana tu. lagi kesian kan. ehh..manusia pon ada gak yang tak cukup makan minum tau. aduhh.....
----------
malam tadi mimpi ntah hapa2 ntah. seperti biasa mimpi saya mesti la bersegmen2. hehehhee.. ala2 pilem cereka pendek gitu. memula mimpi hantu pocong la. huhuhu.. orang jahat la jadi hantu pocong. dai ada bela ikan keli kolam tu la. sekali tu kampung tu banjir. so, bini dia cari pusing2 keliling kampung carik dia last2 teringat kot2 lakinya ada kat area kolam keli tu la. sampai sana nampak le macam ada bubble2 tu le means macam ada orang dalam air tu le. sekali hantu pocong le yang timbol. uuwwaaaa..... semua jerit lari lintang pukang. hehehe.. pas tu saya pon bangun tido. pas tu tido lagi, kali ni mimpi tokngah pulak. hehehee... ayah obek le tu. mimpi masa tu saya dnegan obek macam pergi shopping la, tapi saya malas masok shoping complex tu sebab nak cari barang yang cepat je so obek lari masok dalam. parking kat luar depan shoping kompleks tu je, sekali tokngah datang, dia bebel2 saya kata apsal?
### : mak kamu tu le (mak midah le tu) dok nak cakap english lak dengan aku hari ni.
$$$ : apa yang mak cakap?
### : ntah le. good morning bang, how r u today, what r u doing...
$$$ : saya bantai gelak le.. habis ayah jawab apa?
### : aku jawab le good morning 2 u 2, im fine.. hehehhee..
$$$ + ### = bantai gelak guling2. hahahhaa..
owhhh, ok, bab guling2 tu tambahan je la. so, kita orang bantai gelak sakan le kononnnya tu. pepagi bangun bagitau kat obek. hehehehe.. obek pon bantai gelak. actually makmidah & tokngah tu bukan le jenis kampung beno. kira tau le cakap english ni, tapi actually tokngah memang teror b.i. kalo marah orang ckp b.i. anak2 dia pon tak leh lawan b.i dia. hehehe.. jangan ingat orang tua tak reti. dia lagi teror. tapi yang peliknya saya pulak yang mimpi diaorang, anak depa takde pulak mimpi mak ayah dia. kes haru nih.
----------
apa punya mimpi mengarot2 la. macam2 hal. saja la mimpi kan mainan tidor. hari ni petang saya nak balik rumah ma. opah dah balik rumah ma semula sebab hari tu dia demam panas so mama tak boleh nak jaga. sebab kebetulan kene pergi o/stn, so tu yang hantar balik rumah ma semula tu. sian opah, dah le sakit, demam pulak tu. kita yang sihat ni pon boleh jadi demam sebab keadaan tak menentu lagikan la orangtua yang sakit terlantar tu. lagi le mudah kene. tapi takpe la.. jangan asyik mengeluh tentang cuaca. ada la hikmahnya nanti. jangan salahkan cuaca atau keadaan dunia. kita jaga je diri kesihatan kita. nanti allah bagi hujan lebat sampai banjir2 kita mengeluh jugak. panas mengeluh, hujan mengeluh. haiii..manusia, manusia. saya le tu.
----------
keje hari ni boleh tahan tapi malas nak buat. hehehhee...ok la.. nanti2 bila2 free sambong lagi.
----------
love you obek... (jaga diri jangan demam pulak)
love you nezha...(lepas makan pegi tido tau)
love all of you...(happy weekend)

4 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ipoh pun termasuk sbg kawasan paling tinggi jerebu
ish ishh...
pasnie kuar umah kena pakai penutup mulut tu ar ;)

haaa..tgk keliwon?
kan dah mimpi2 hantu lagi

zh-ena said...

heheheh lawak la strory hari nie..

elok la tu sorang malas n sorang rajin..mmg jodoh utk korang berdua nie :D

area umah ena pun dah jerebu..sbb tu la bdk2 skang nie kesihatan tak beraper baik..kena pakai topeng mulut la mcm nie..betul kata zuris tu..saper2 yg ader asma makin teruk la..hubby ena ckp ladang tebu terbakar..entah

nURmALa mAZLan said...

ahahahaha....
kelakar la kak mimpi tu
tgk keliwon la tu agaknya sampai terbawa dalam mimpi..hahahaha~

kat sini pon jerebu akak

saya said...

zuris--sekarang semau tempat pon jerebu..

ena--memang kene jaga kesihatan lbh skrg ni

mala--moralnya, jgn tgk keliwon. hehehee...