mari mencari....

Google
 

Thursday, June 25, 2009

takde mood..rindu...

pic lama..ulang tayang.. ala.. asterok pon ada ulang2 inikan pulak blog.. lagila harus ada. hwauhahhaha... anyway..rindu sangat kat budak ni walhal baru lagi pergi kerja...

----------

takde apa yang menarik nak diceritakan hari ni.. obek takde, outstation ke pahang. now u know why im so out of the mood. nak bercakap pon malas. pagi tadi dah berangkat dah, pukul 630am. pepagi buta call memekak. hehehhe... tapi taktau untuk berapa lama. katanya kejap je bila dah confirm baru le berlama2 kat sana. haih..macam2 la koje dia tu. harap selamat pergi selamat balik. jaga diri. miss you...

wokeh..kembali bersiaran untuk menceritakan perihal semalam. balik semalam tak jem. 640pm dah sampai so sempat masak. balik2 je terus bersilat. mamat kepochi pon sebok nak bersilat sama saya bagi dia box kecik suruh dia main. wahh..suka lak dia main2 box kecik tu. bukan box la. apa ntah namanya kan kalo kita pergi rumah orang kawen dia macam box mengkuang tu la letak gift dalam tu... haaa..itu le saya bagi dia. rupanya masa saya baling tu benda tu tergolek2 so dia suka la. udah main bola le pulak dia dalam rumah tu. takpe2..janji jangan mengacau saya masak. makcik lapar ni kang makcik gigit kang. hehehhee..apa2 hal masak nasik dulu. pas tu masak sambal kentang, sup fishball campur fucuk soon, then panaskan kehepsi yang tak habis tu ada lagi belen potong kecik2, goreng. rangup. pon tak habis jugak. aduhh...bercinta nak ngabihkan 5 ketol tu la. alhamdulillah..kenyang betol malam tadi.

lepas tu lepak2 tengok tv. owhh..malam tadi saya tengok awani la.. kan ke ada abang saya. hwuahahha..perasan. opss..sekarang dah suka kat dr. abu hassan tu jugak la. dia punya percakapan teratur & menarik. wahh..banyak betol abang saya sekarang. tak dapat abang betol, dapat abang angan2 jadi la. malam tadi bincang pasal twitter & cabaran komunikasi kini. wahh..menarik. saya sendiri pon tak paham hapa ke bendanya twitter ni. maju betol teknologi sampai saya tak sempat nak tau apa2 perkembangan. yang benonya malas nak amik tau. banyak beno benda2 gadget sekarang ni... sekarnag dia kata facebuk & blog ni dah ala2 ketinggalan zaman dah. waduhhhh... asas blogging pon tak khatam lagi udah ada benda baru. eh..katanya abg ajib ada twitter? betol kah? hehehhee... tapi malam tadi punya perbincangan lebih kepada melihat dari sudut positif la. ada gak negatifnya tapi tu la..setiap perakara pon ada la pro & consnya kan.

lepas habis tu tengok cerita numbers kejap. tak tengokpon csi sebab ngantok. pas tu kebabom dengan nezha. owh..nezha punya perangai, masa saya berbuka boleh dia panjat2 meja. geram betol. alala...saya bukan makan kat dining table pon, makan kat cofee table tu je la dok bersila. ngaco e jadinya saya amik piring makan dia la boh kat sebelah. wohh..nak makan sama rupanya budak hitam tu. hehehehee.. baikkk..sayangggg dia.

pagi ni sahur nasi la. sayang nak buang laok tu. wahh..kenyang. opss... call ma kejutkan dia sahur kang dia memekak cakap saya tak kejut dia payah lak kan. call jugak kawan yangkat johor tu. udah jadi operator talipon saya ni pepagi buta tu. sambil sahur tengok tv2 ada cerita tamil. best la. dia hari2 ada pukul 430am. apa ntah tajuknya tapi dia dah translate jadi tajuknya 'tragedi'. boleh tahan. lepas habis tu tengok power puff girl kejap then sambong tido lagi. hehehhee..busuk betol perangai.

hari ni balik lambat. owhh..ntah la berbuka apa. bosan betol. lampu dah siap2 turn on takot mamat kepochi tu bising nanti ketakutan. sian dia. harap2 tak le lambat sangat balik malam ni. penat la. apsal lak tetiba selsema melelah ni. haihh..ada je penyakitnya.

ok la..tu je nak cerita hari ni. dalam takde mood tu penuh gak satu muka bercerita. harap2 obek cepat balik. uuwwaaaaaaaaaaaaaa.....

love you obek...(miss you)
love you nezha...(miss you too)
love all of you...(miss you three)
hehehheheee...

5 comments:

zh-ena said...

letak kunyit hidup kat hidung hilang cpt selsema tu..sama mcm umairah :p

~dARlee zURiS~ said...

ye obek..baliklah cepat
kesian nezha rindu
kan??
;P

::@FiQ said...

makan sesame... sharing is caring!

saya said...

ena--kunyit hidop? hehehhe.. nanti try..

zuris--uuwwaaaaa.....

afiq--sharing is loving. hehhee..

C'Jai said...

Comel....idung pesek ye...saya pun suka kucing.. kat umah ada 4..cukuplah untuk sekor sorang..hehe..