mari mencari....

Google
 

Wednesday, July 22, 2009

gerhana wowowowwoo gerhana...



hari ni awal2 pagi lagi dah hujan ye. dan juga katanya hari ni adalah kejadian gerhana matahari.. gerhanaa..wowowoowowoo gerhana.. (nyanyi la ikut rentak lagu m.nasir tu...) anyway.. kejadian ciptaan Allah mesti ada sebab dan musababnya. alhamdulillah. syukur nikmat yang telah diberikan. walopon cuaca hujan dan jalan jem macam ke hapa.. tapi best gak bila mana tengok matahari ala2 stimm je timbul tadi. tak sempat le nak snap pic. mana nak tengok jalan jem kereta kiri kana, mana nak snap lagi. kalo sesapa ada kesempatan snap pic gerhana tadi boh le kat blog..saya nak tengok dan baca pengalaman korang. gerhana matahari tu sepanjang pengetahuan saya ia terjadi bila bulan berada diantara matahari dan bumi, samada separuh atau sepenuhnya. ye la tu kot. hehehe.. kalo nak info lebih, boleh le baca kat sini pasal gerhana matahari tu..
----------
hari ni jem biasa la. tapi yang tak biasanya saya udah menyumpah2 dalam kereta tadi. ada le sekor amoi ni bongok bangang betol dah tau jalan sempit memang tak muat nak lalu dibantai jugak lalu. haa..hambek.. bercium le side mirror dia dengan side mirror saya. disebabkan saya sebelah kiri, jadinya memang sampai le tangan saya mencapai cermin tingkap dia. apa lagi..turunkan cermin kereta.. ketok le cermin kereta dia. puas hati. ketok idak le pecah.. tapi pucat le mukanya. bodoh bangang betol la. patot pon bila tengok kereta dia kemek sana sini. bonet depan udah kemek kedalam, boot belakang pon terperosok. memang jenis bangang bawak kereta le ko tu. pas tu, kejap kiri kejap kanan. aduhhhh... geram betol. kelisa silver-wmw234. sapa2 kenal sila le bagitau. betapa kebangagannya tu telah menyebabkan orang menyumpah2 dia dipagi hari. padan pon dengan muka dia.
----------
udah2 le sakit hati. istighfar banyak2. pagi ni awal lagi dah hujan. sedap pulak berselubung bawah duvet tu kan. rasa takmo bangun. tapi mana boleh... tetap le kena bangun. nezha pon lena je berdengkor. wahwahwahhh.. heaven betol mamat tu la. pagi ni breakfast cereal bar dengan air soya bean 1 kotak. kenyang. balik semalam beli nasi campor. kenyang jugak. ahhh..taktau le nak tulis apa.


hehehehhee..aksi nezha dan saya tengah main2 le tu. mata bercahaya. hehehehe...
---------
obek tak berapa buzy tapi saya tak kuar le malam tadi. macam penat. actually takde mood. peristiwa pagi semalam yang buat saya menyampah tu still terawang-awangan. ditambah pulak waktu petang masa tengah beli nasi tu dapat lagi call yang menyakitkan hati. memang out of the mood betol la. saya ni bukan apa.. yang saya risau kalo saya susah hati saya lagi banyak makan. hwuahahahahaa.... terbalik kan?? orangkalo susah hati takde selera, ini saya makin le selera. aaa.. apo nak dikato?? semalam tengok cerita alibaba bujang lapok. lepas tu tengok berita kejap. lepas tu tengok leverage pas tu csi. habis csi, kebabommmmmm...... itu je la rutin hari2. takde yang istimewa. nak keluar, keluar kemana? kalo takde obek say atak keluar. malas le sorang2. melainkan memang perlu. kalo tak baik dok rumah. kat ruma tu pon koje melambak. nak dengan tak nak je buat koje.
----------
eh..korang sah tengok ke video nezha makan ice cream tu? hehehehe.. sapa belom tengok pegi tengok walopon tak nampak hapa. kahkahkahkahkahhhh...
----------
ok la.. disebabkan saya kurang mood hari ni, makanya penulisan adalah terbatas. sekian, terima kasih.
-----------
love you obek...(bila nak pergi jalan2?)
love you nezha...(sayang nezha)
love all of you...(korang jgn lak takde mood mcm saya)

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

zuris berkesempatan tengok gerhana nie sekali je
tu pun time sekolah dulu
beria2 nk tengok
siap guna filem gambar lagi
hehee...
tp..best.
terasa kagum.

nasib baik tak patah side mirror
apalah org camtu
tu pk diri sdri je tu
haihh..

zh-ena said...

ena pernah tgk time ena form 2 thn 1995..mmg enjoy la time tu..

tak payah belajar pun hehehehhee
kami guna negatif film..klu sakit mata nak tgk sbb ader gak rasa silau dia kami tgk dlm bekas berisi air..

seronoknya time sekolah dulu

MOKCIK AZWA said...

totally terlupa gerhana hari ini until someone mentioned about it masa meeting tadi.

teringat dulu masa gerhana matahari..sibuk semua nak tengok kena tengok dalam besen huhu

nURmALa mAZLan said...

sian nyer kita
x pernah tgk gerhana matahari ni macam mana..selalu dok dgr org bercerita jer

saya said...

zuris/ena/azwa/mala--takpe..nanti lenkali boleh bersiap sedia untuk tengok