mari mencari....

Google
 

Thursday, July 2, 2009

hujan, jem dan...

nezha dia tak pedulik. hujan ke panas ke ribut petir ke waktu tidor tetap le tidor. kurrrrr... geram betol. jealous tengok dia tido tapi saya kene bangun pergi kerja. hehehhee... tido2..
----------
wahhhh.. hari terbangun lambat le pulak. bukan apa. memang dengar dah jam berbunyi tapi tengokmacam gelappp je, kikihkih..tu yang sambong tarik selimut tu. sekali gedeganggg!!!! wahh..guruh rupanya pas tu purrrrrr... hujannnnnnn... bila dah hujan baru le terloncat2 nak bangun tido. mula la mikir kan jalan jem dan sebagainya. selak tingkap memang betol pon. jalan depan rumah saya udah jem tak bergerak. takpe2.. cool dulu lagipon tak guna kuar waktu hujan lebat mencurah2 ni. sabar2...
----------
mandi2, kemas2 baju, iron2 baju. siap ni h bawak baju extra. ye la.. dah kata hujan kang dari parking nak sampai ke opis saya tu kira boleh tahan jauh. kang basah le kene hujan so baik bawak baju spare. kalo basah boleh ganti. kalo tak, takpe la. sekali dah 820am.. hari still hujan dan jalan pon jem. saya call obek ngadu. mana tau kot2 hari cerah kot2 obek nak hantar. wahhh..tak dapat nak nolong katanya sebab dia pon buzy. tapi kebetulan memang nak pergi ke arah pj tapi dai sekerat jalan je la. takpe la.. so, dia datang suruh saya follow belakang sebab nak tunjuk jalan belakang katanya. kurang jem. so, ikut je la. uwwa..jalan belakang tu udah le jauh pas tu bengkok2 pas tu permukaan jalan tak rata. lobang sana sini bikin seksa jiwa raga betol la. tapi memangtak berapa jem le pulak. entah la... ikut kan je, sampai sekerat jalan obek kata saya jalan terus je nanti sampai le, dia belok kiri sebab nak pergi tempat lain. takpe2.. makcik dah teror. actuallay dah 2-3 kali jugak lalu jalan belakang tu tapi saya tak ingat la. sebab ada belok2 tu.
----------
sampai tol sunway tak hujan. tapi jem memangtak bergerak. apa nak buat dah memang lumrah le. kalo hujan renyai pon harus le jem tol tu. menyampah. seperti biasa mesti ada driver yang bodoh bangang tak reti ikut peraturan. dah kata jalan jem memang bumper to bumber still nak cilok2 dah main hentam. telungkop le ko naknya kat depan tu nanti. perangai macam monyet.
--------
pagi2 dah buat orang marah. lepas tu ada lak eksiden kat km14 ldp tu. lagi meriah la pesta lampu brek. hadap je la. lepas je cable bridge dah ok. kira boeh gerak le. haii..macam2. nasib baik sampai opis tak hujan so senang sikit. jalan cepat2 sebab dah pukul 930am. dah le lapar ni rasa nak je gigit2 monitor ni kang.
--------
semalam balik macam biasa. teringin nak makan cucur udang le tapi punya malas nak buat. tengok le hari ni kalo rajin petang kang. hehhehee.. owh..malma tadi kuar pegi dating dengan obek. uuwwaaaa..lama dah tau tak kuar jalan2 dating2 lama2. pergi makan. obek nak makan nasi. saya takmo. saya nak makan macam steak2 ni, obek takmo. hehehhee.. jadi apa kita buat??? kita buat undian yang dipilih obek nezhaaaaaaa!!!! ye tuan2 dan puan2. caranya ialah kita tulis kat kertas, then gumpal2kannya, pas tu baling kat nezha then mana yang pertama nezha sentuh itu le jawapannya. so, pilihan semalam ada 3, makan nasi kedai tomyam, saya nak makan steak dan inn the middle makan kr. siap ni pelok2 nezha cium2 nezha dulu supaya dengan harapan nezha pilih yang saya nak makan. baling punya baling nezha pon cium le bola kertas tu. sekali bukak ayyaakkkkk... nezha pilih makan k.r le. huhuhuhu.. saya bising2 kat nezha tanya apsal tak pilih yang saya suruh. hehehe..dia apa tau, meow2 je koje dia. tapi takpe la, kira adil la tu. tengah2. ingat nak tukar tipu2 obek sekali mana boleh da.. dah kata ber-tele-video dengan obek harus le nampak kan. membanyakkan bil hp je buat 3g call ni. so, siap2.. dekat pukul 8pm obek sampai terus pergi makan. jalan2, borak2. huhwaaaaa... tapi nak balik cepat sebab nak tengok csi. hehehehe..
----------
macam kelakar le pulak csi malam tadi imaginasi yang begitu tinggi. kahkahkahkahh..takpe la. lain dari kebiasaaan. takde la asyik cerita serius je sekali sekala bior le lawak pulak. anyway, lepas csi terus tidor. tapiiiiiiiiiiiii..nezha pulak buat hal.
----------
masa masok bilik tu dia takmau. sebok nak dok kat dapor nak kejar cicak. aduh..cicak tu kat atas siling le sayang oii... sekalidia panjat la dapor saya. geram betol. bukan apa, saya ada letak bekas minyak tu kat tepi tu kang buatnya tumpah camne? minyak tu boleh dilap dimop disapu, tapi kalo dai yang kene minyak tu tak ke satu hal? dah nak kene mandi lak. nak mandi bukan boleh kejap2, nak bagi kering lagi berjam2, bulu tebal. geram betol. so, amik dia sambil marah. bawak masok bilik. kejap tu saya dah baring dia kuar lagi. kejap tu dengar gedegang!! haihh..apa lagi, saya melompat le. dah terbayang yang bukan2 le tu. mujur rupanya tong biskut yang jatuh. aduhhh.. hilang sabar betol. terus angkat dia terus babap2 momtot dia. wahh... pandai melawan. lepas saya babap momtot dia tu boleh dia pandang saya. owhhh... letak dalam selimut dia lari korang...merajuk. lari dok bawah meja kat bilik. alahaii..sian lak saya tengok dia. bangun pujuk2 takmau jugak. lama gak le pujuk tarik kuar dari bawah meja so, lama2 dah ok. pelok2 say sorry semua sapu2 tempat saya babap momtot tadi tu dah ok dah. terus terlentok. elok je tido berlengkor kat perot saya. aduhaiiii.. itulah racun itulah penawar hati saya. bila tengok dia tido pelok2 tu alahai.. rasa sayu pulak hati. rasa kesian pon ada. rasa menyesal pon ada. tak pasal2 saya pulak yang meleleh. uuuwwaaaa..... alalala..bukan kuat pon babap momtot, sikit je tapi sebabnya teramat le jarang sangat2 nak kene tu. biasa kalo saya cakap je dai tak buat dah ntah le malam tadi dia terlebih excited agaknya. pagi tadi bangun tido dokong dia tunuk kat dapor cakap takde cicak pon. melilau mata dia mencarik2. hehehe..mana nak ada. ko ingat cicak tu nak tunggu ko semalaman ke kat dapor tu nezha? hehehhehee... kemas2 tempat2 uk-uk, bagi makan then dia pon lepak2, saya pon pergi kerja. fuhhh..tragedi betol la nezha ni tau.
----------
malam tadi ada mimpi2 tau. biasa la mimpi campor2. mula2 mimpi pergi rumah orang kawen. dalam mimpi tu yang kawen macam kawan saya la walhal tak kenal pon. hehehhee.. sekali masa tu nak pergi amik gambar2 le dengan pengantin. boleh lak masa nak amik pic tu pengantin lelaki tu kira laki kawan saya tu le, nak amik pic berdua dengan saya tapi siap suruh orang kompang tu main2 lagu lak. haiyakkkk... gila ke hapa. so saya macam tercengang2 pas tu harus pengantin pompuan naik hangin. hehehhee.. ayokkk..makcik taktau, laki awak yang gatal. pas tu mimpi lain lak. mimpi pergi kedai emas. wahhh.. pilih2 barang tapi tengok kat catalog dulu la. chewahhh... sekali tu entah le sapa macam belikan saya rantai. tapi saya takmo sebab kecik saya nak yang besor. sebenarnya tak le kecik, kira besar gak le saya saya kan tamak nak lagi besor. whuahahhaha...dah ada orang belanja pon lagi demanding nih. tak sedar diri betol. pas tu orang kedai tu macam beriya2 le nak siap2kan rantai tu bagi sekalis aya kata saya takmo la. saya nanti beli sendiri nak yang besar owhhhh.... pas tu orang kedai tu tercengang2 sebab dia ingat saya nak rantai tu. hwauhahhahaa... dalam mimpi boleh le nak demand2..cuba in real life, ko gila nak tolak rantai free. menggelupor le jawabnya. haii..sapa le yang nak bagi tu agaknya.. mimpi la.
----------
kang lunch nak makan banyak2 sebab lapar. hahahhaha..apa punya cita2 le. hari ni dah khamis, esok jumaat. owhh..boring betol.
----------
ok la.. nanti sambong lagi ye.
----------
love you obek...(keje rajin2 je.. )
love you nezha...(sayang nezha...)
love all of you...(apa? malas? pegi amik mc la weh tidooo)

4 comments:

MOKCIK AZWA said...

Kenapa ya, bila hujan jalan jem?

Masa kat Ganu dulu, bila mokcik tanya soklan nie, sorang kawan menjawab.."semua org pakai kereta puan, sebab tu jem."

OOOoo...gitu ya..

Kalau la kita boleh jadik macam nezha tu kan...hehehe

~dARlee zURiS~ said...

boleh ek camtu?
nk wat gaklah ti
bila tatau nk wat keputusan,blh suh nezha watkan.blh tak?heheee...

ish ish mimpi kau..dasat tol
heran lah
asal zuris tdo susah beno nk mimpi?
dia nie..blh kata hari2 mimpi.

Ummibatrisya said...

kat sini ribut ke hujan ke jalan macam biasa aje, tak ada jem nenas atau jem strawberi semua itu

jom pindah dok sini :)

macamana tahu pasal hotel itu? students UPSI ke dulu?

saya said...

azwa--jem pon jem la..kene gak hadap. hehehe..

zuris--ate..udah title ratu mimpi harus le mimpi selalu. kahkahkahhh

ummi--ala.. tg.malim tu dlm tangan saya je. khkihkihhh..