mari mencari....

Google
 

Wednesday, July 15, 2009

hujan lorrr....

hehehhehee...memang dasar pemalas. hujan2 boleh lak kuar pegi naik basikal kulu kilir, bini mintak tolong buang sampah pun tak mau lak katanya hujan. panggg karang baru tau. ini mungkin cerita kartun, tapi sebenarnya ini sebahagian dari realiti kehidupan. kat luar bersuka ria, balik rumah buat muka macam penat sangat2 walhal tak buat apa pon. benci ahhh dengan orang perangai macam ni. hehehe.tetiba je kan nak emo2 ni. layannn.....
----------
bukan apa.. kebetulan pagini hujan le pulak kan pepagi. wahh..lama dah tak hujan pagi kan. saya bangun2 je tido tadi tengok gelap je. cadang nak lelap balik tpai mikirkan buatnya terlajak apah tak dapat. hehhee..jadinya paksa diri untuk bangun jugak. mendung. gelap.. semilir angin..terasa dingin..namun semua terusik.. gara2 kamuuuu.. eeehhhh..tetiba je berdangdut pulakkan. hwuahahhahaa.... anyway.. disebabkan hujan, mood saya pun mendung jugak le kan. dah le malam tadi tak berapa lena tidor. kejap2 terjaga, kejap2 terjaga. well.. itu dah memang sejak azalinya la perangai saya kalo tido. siap mimpi2 lagi tu. mimpi apa? tungguuuu.... bangun, bagi nezha makan, lap2 muka dia comot ya rabbi kalo bangun tido then mandi siap2 pergi kerja. owh..nezha kejut saya malam tadi sampai 2 kali. hehehhe..sayang dia. baik je kejut2 orang kan takot saya pergi kerja lambat. aduhh..apsal hari ni malas sangat ha???
----------
semalam macam biasa. balik je terus singgah kedai tapau makanan. beli nasi dan laok sotong. pas tu beli keropok lekor. tak sedap le kerpok lekor dia tu rasa lain macam je. balik duduk kejap, check2 kot2 sikelabutu ada datang. takde agaknya sebab makanan yang saya letak kat luar tu tak berusik pulak. pergi tempat lain agaknya dia tu. takpe2. owh..senja2 tengok cerita anak bapak. ye kot itu tajuk ceritanya. hahhahaha...layan je la. entah dah berapa ratus kali tengok still nak tengok jugak. lepas tu makan2 lepas tu tengok ceita apa ha? lupa la.. lepas tu tengok csi, tapi sekerat je sebab mengantuk sangat. owh.. sambil2 tu buat koje jgak. benci la buat koje kat rumah. bukan ke rumah untuk berehat bukan buat koje. entah la. runsing otak. owh..tengok berita pasal bas terjun tu. kesian betol ye. kesian kat penumpang2. dah le kene naik bas, then accident pulak. haihh..macam tu dapat tak pampasan insuran dari syarikat bas? katanya sebab ada kereta wira biru dah take over. signal kanan tapi masok kiri camno tu? tu mesti orang bodoh yang bawak kereta tu kan. so bas terbabas. taktau le dapat tangkap ke tak kereta wira biru tu. kalo dapat memang masak le ko kene. nyawa tu wehhh...
----------
mimpi apa? owh..malam tadi mimpi special punya. hwuahhahhaa..oleh tak saya mimpi minum teh c peng special ni??? aduhh.. memang selalu je tengok gambor teh ni kat kedai tapi tak pernah cuba. bukan takmau cuba tapi sebabnya dia teh susu tu yang saya ada sikit lambat tu.. takot nanti loya2. tapi memangteringin sangat2 sampai termimpi2 nih. petang ni tak kira la nak jugak try. hehehehehe.. dia tu sepcial sebab dia buat jadi macam 3 lapis. bawah sekali tu entah le apa kopi kot sebab hitam je. then susu then teh. owhh..nampak menarik tau. korang2 pernah try ke minum teh ni? carik kat google image nampak lak poster ni. memang ini le poster yangs aya selalu tengok kat kedai tuuuuuu.. huhuhuhuhu.. takpe2.. nanti nak jugak cuba le.

ini le teh c peng special yang sampai termimpi2 tu. gila laaa.....
----------
ok..sambong balik bab mimpi. so mimpi minum teh tu le. dalam mimpi rasa macam sedap. nanti try real taktau sedap ke tak. hehehhehe... seperti biasa saya mimpi mesti bersegmen2 punya kan. macam2 edisi ada. lepas tu mimpi pulak si nazri penyanyi kumpulan nasyid raihan tu le. wahhh... konon2 dia ala2 buka kedai la nak launch produk baru. alaa.. kan sekarang ni macam2 le produk ada jual kopi la jual kurma le jual macam2 le. haa..jadinya si nazri ni buat product launching. say apulak jadi ala2 usher untuk majlis tu. hwuahahhaha... macam2 la. walhal seumur hidop tak pernah pon jadi usher majlis. hantam la.... nak tau sapa tetamu jemputan? pak lah lorrr... yeap.. pak lah our x-pm tu le. hwuahhahha.. waduh2.. i wonder what he is doing now. apsal le tetiba teringat kat paklah ni. masak2... si nazri tu pon walhal tak pernah dengar radio pon lagu dia, kat tv pon tak kuar gak. baca majalah saya memang je jauh sekali. alih2 tetiba je masok dalam mimpi. hehehheh... owh.. bila dah habis majlis saya macam naik kereta dengan paklah lorr. wahh.. convertible car lagi tu wahwahwahhhhh... hebatttt... entah le macam borak2 je then kebabom.. habis macam tu. sambong mimpi lain lak. kali ni mimpi pergi kedai. tengah dok belek2 barang tu orang kedai cakap dik beli la ubat ni. saya kata ubat apa ni? ni ubat baru macam pil chi kit tek aun tu le tapi ni baru punya. wahhhh... apa ni?? tak pasal2 pil chi kit tek aun pon masok mimpi saya? apakah sebab saya selalu sakit perot? uuwwaaaa... kononnya itu ubat baru le dia jual kat kedai dia. memang bentuk macam kotak pil tu tapi ni kecik sikit danbentuk 4 segi tepat. hehehe..murah sajor rm2.10 sekotak. then saya kata ok la..saya amik 3 kotak. so pergi kaunter nak bayar. budak kaunter tu scan2 tak leh kuar price walhal tercongok katkotak tu harganta. sekali dia kata rm9. wahh..saya kata mana boleh.. patotnya baru rm6.30 je. pas tu dai kata owh..ye ke? takpe la..akak bayar rm3 je dah le. hwuahahhahaha.... wahh..dalam mimpi pon nak gaduh2 pasal price. hantam la.. lepas tu apa ntah.. nezha dah garu2 kepala saya. haiii..macam2 mimpi adaaaaaaaaaaaa...
-----------
owh..malam tadi main lompat2 dengan nezha. hehehhe..penat weh melayan dia. takpe la..kira exercise jugak le tu kan. takyah pergi jogging la macam ni. hari tu obek ajak main badminton. oh my... dah terbayang2 dah camne rupanya saya melompat2 kat court tu. bukan sebab melompat main, tapi melompat sebab tak dapat2 pukul shuttle. hwuaahhaha..saya tak reti le main badminton. reti tu reti tapi sekali pukul lepas tu shuttle jatuh.takde la macam nak berbalas2 pukulan. hehehhehee... buat carik marah orang je kalo main dengan saya. mujur obek bz je kan kalo tak mesti dia ajak lagi owhh...seksa dowhhhh.... malas le. pas main mesti berlengas2... uuwwaaaa... malas betol.
----------
ok la.. otak blur2 le pulak. ada benda nak kene buat ni. nanti kalo ada masa saya round2 blog korang. to mokcik azwa (if you read this).. sorry tak boleh masok blog u sebab aborted je sepanjang masa. camno tuh???
----------
have a nice day...
love you obek...(nak pegi jalan2)
love you nezha..(makan banyak2 tau)
love all of you...(korang ngantok ke?)

5 comments:

zh-ena said...

mmg syork pg nie..ena mmg terlajak..msk opis kol 9.30am..lambat 1/2 jam..teruk kan..
umairah pun tak bgn2 pun pg td biasa dia yg dah bangun kacau ibu dia tido..

mimpi pun blh smbg2 kan :D

~dARlee zURiS~ said...

zuris hari2 malas bangun pagi g keje
takyah tgu hujan pun
hehee ;P

mimpi teh 3 layer tu lak?
g minum kat pelita
sedap gak kat situ
bawah sekali dia taruk gula merah
lupa lak brp harga die.

::@FiQ said...

wahwah.. tdo di ari ujan..sgt heaven.. jgn bkk kipas...selimut lembut2 kan..aduii heavennyer.. klah nak masuk tdo dlu..errkkk**

MOKCIK AZWA said...

Wah..memang best tarik selimut taim hujan2 nie harharhar..

ouch tak faham...ni minum teh c betoi2 ker dalam mimpi ajer nie...konpius mokcik

kartun tu memang kelakar hehehe..ader ajer alasan klu dah tak nak buat kan.

saya said...

ena--ini mimpi special punya. hehehe..

zuris--ooo..gula merah?? ingatkan kopi. kahkahkahhh..

afiq--menyirap darah ni..jealos lorr...

azwa--minum dlm mimpi la..in real blm try lagi