mari mencari....

Google
 

Monday, July 6, 2009

isnin? yahuuuu....

hehehee...tataplah lubang idong nezha di pagi isnin yang cerah ini. hehehehhee... taktau dah nak amik pic dia posing camne. dia tu balik2 duduk kat kerusi or kat katil. itu je la. kadang2 kalo dia tengah buat aksi lawak tu tak sempat le pulak nak snap pic. jadi, tatap yang ni pon jadi la kan...
----------
hari ni dah isnin. yahuuu...bagus2. saya suka isnin. hwuahhahaa.. sure ada je yang berbulu bila baca ni kan. ate, dah kata.. kene sentiasa berpikiran positif baru hiup lebih ceria... motibasi dipagi hari namanya ni. anyway.. nak cerita pasal weekend tadi la...
--------
jumaat petang:
balik rumah ma le. ma masak apa ha? lupa le pulak. owh..pajeri nenas. sedap manis2 nenasnya. tapi saya tak makan banyak pon. goreng telor. lepak2 malam tengok semanis kurma cakap pasal dugaan dapat anak lambat. owhh... macam2 cerita.
----------
sabtu:
pagi tak buat apa. kemas rumah sapu lebih kurang je la. ma pagi pergi rumah orang kenduri tolong potong2 bawang. dia lunch kat sana. saya kat rumah masak taucgu ikan bilis je la. malas takde mood. sekali try buat biskut oat. wahh..menjadi tu menjadi tapi terlebih keras le pulak. whuahahhaa.. terlebih tepung ubi, kaa ibu. takpe la..dah kata 1st time try harus le ada try and error. malam takde wat pe. cuaca terlalu panas sangat.
ahad :
pagi2 pergi pasar pagi cari barang dapor le. beli macam2. beli manggis jugak. tak puas2 makan manggis. sebab tu kulit pun hitam macam manggis. tapi takpe..isi dalam cantik..putih bersih.. macam saya le tu. walopon hitam tapi hati baik. whauhahhaa.. masok lif tekan button sendiri le katakan. al-maklum, kat malaysia jarang2 ada lif yang ada tukang tekan button melainkan kat menara kl. hehehhehe... anyway, lepas lunch pergi hantar ma ke gombak. ada meeting le pulak dia tu. aduhh...sesat barat entah ke mana masok celah2 mana ntah. ikutkan je. udah satu koje menunggu orang2 tu bermesyuarat. dapat le upah air kotak soya 2 kotak. uuwwaaa..jadi la. balik dah pukul 6pm sampai rumah ma. kemas2 barang tapau laok terus cabot balik rumah sini. sampai je terus melepek. penat. masak nasi then makan. malam tengok tv la apa lagi. tengok leverage walopon ulangan punya, tengok csi. habis csi pukul 12am baru tido. tak sedar diri badan penat pon nak tido lambat jugak. pagi ni nezha tak kejut saya. ntah mana dia pergi saya tersedar pukul 545am tu tengok2 dia takde kat kerusi dia tu. pegi dapor le tu menunggu cicak. wohh..cicak yang biasa tu dah beranak rupanya sebab semalam saya nampak ada anak cicak cinonet. itu la yang ditunggu dek nezha tu. bior lantak sana. jangan ko jahanamkan barang dalam rumah ni udah ye.
--------
isnin:
jalan tak berapa jem. macam biasa2 je. perot lapar. sampai2 je terus singgah kedai beli karipop 2 dan kuih gelang 2. tapi belom makan lagi tak selera le pulak. obek macam biasa. buzy ngalahkan perdana menteri. itu kalo jadi perdana menteri tu entah le camne rupanya. over tau. anyway.. semalam dah inform dia suruh bawak pegi jalan2. saja la nak mengaco dia. hwuahaha.. dah tau dia buzy saya pon pakat merengek bior dia tambah pening kepala. suka la orang sakit kepala nih. hihkihkihkihhh...


ini muka dah pagi... saya tengah siap2 nak pergi kerja nampak dia tersenggok2 kat kerusi, so amik la pic dia. tu la..malam2 merayap je main pagi baru nak tido. takpe la.. tido la puas2 malam kang kita pegi main2 je kat depan.
----------
keadaan opis hari ni macam biasa. takde yang terlebih takde yang terkurang. owhh..ada ops baru kat tingkat bawah baru bukak. opis apa ntah tulisannya macam tulis it-it ni le. takpe la..jiran baru. patot la pun selama ni memekak tung tang tung tang bertukul sana sini rupanya renovate opis. hehehe..macam2.
----------
opah macam biasa. terbaring je la apa lagi yang dia mampu buat. mmmm... sian pun ada. ahad semalam dia cakap tingin nak makan sambal kerang. owhh..cita2 besar tapi ntah le camne dia nak kunyah kerang tu sebab gigi udah longgar. hehehhee... biasa ma picit2 bagi lembut makanan semua baru suap bagi opah makan. anyway..layankan je la..sementara masih ada ni.
----------
saya macam nak try buat puding roti. nanti kalo menjadi ke tak menjadi ke puding roti tu korang kene gak tatap rupa bentuknya tau. kalo hangit sekali pon korang tengok jugak. susah payah saya buat tu. huahhaha..bila la nak buatnya tu. harap2 ada le angin rajin datang. resepi dah cari dah ni. dah habis puas pilih mana yang paling senang dan yang paling tak banyak guna bahan pelik2. kadang tensen bila tengok resepi guna bahan yang pelik2 yang hanya akan guna untuk resepi tu je. adoiii..membazir je la nanti. ehh..membebel je lebih buat dulu baru membebel.
----------
ok la..takde apa sangat nak diceritakan. nak pegi jalan2 blog orang. hehehheee....
----------
love you obek...(dah janji nak belanja kan?)
love you nezha...(cubit sikit hidong kemek tu)
love all of you...(isnin? yahuuuuu...) hwuahhahahaa....

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hitam itu menawan lah..
hehehe...

nk buat puding roti ke?
dulu2 suka buat puding roti
makanan paling senang buat
hehee...
chaiyuk2 ek!
ti tepek sini nk tengok

nURmALa mAZLan said...

kak, sabtu ahad aritu pon kita punya la tidur je siang hari tu
seb baik mak mertua tak perhambat kita keluar..wakakaka~

eh...lif kat globe pon ada org tekan kan aper

saya said...

zuris--ntah bila kurun baru nak buat puding tu. broak je lebih. hehhee...

mala--ye ke? tak penah pegi globe le. kahkahkahkahhh