mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 14, 2009

makan banyak. ehhee...

sebelum apa2 harus le tatap wajah kesayangan hamba ni kan. hehehehhe... ini namanyanya entah la ekspresi muka apa saya taktau. dia je yang tau. ntah marah ke malas ke ngantok ke idak le teman tau.
----------
wahhh..semalam balik jalan jem betol lansong tak bergerak. melekat. hantu betol la. entah le apa yang dah terjadi kat depan sana tu tapi memang tak bergerak betol la. dengar2 gak kat radio tak cakap apa pon just cakap sesak seperti biasa. kot2 la ada ambulan ke polis ke nenoneno takde jugak. geram betol. dah le dengan rasa nak muntah, sakit tekak, serba tak selesa la petangs emalam. geram2. sudahnya sampai rumah dekat2 nak 730pm. huhuhuhu.. rumah dah gelap. sampai je turun kereta nampak lak si kelabu gebu2 tu datang. wahhh.. saya nak dekat dia cabot pulak. amboi2.. makanan habis ko sebat bila orang nak dekat ko lari pulak ye. pandai la. dah le datang tak bagi salam. cakap le mummy saya nak datang makan ini tak dah makan terus blah. kurang asam betol. but still, saya masih letak makanan kat luar. geram tengok dia gebu2.
----------
nezha kat dalam rumah udah memekak meow meow meow menjerit2. hehehe..tau takot. masok2 rumah dia terus menerkam. owhh... rindu rupanya. pelok2 then bagi makan. harus le kene tunggu sebab kalo bergerak sikit je dia mula la angkat muka tengok saya. dah kata saya malas nak suap kene le tunggu dia makan. haihh..dah jadi satu koje pulak. lepas tu saya pon mandi. alamak..nezha dok tolak2 pontu nak intai lak orang mandi mana bolehhhhhhh....



hehhehee... asyik kusyuk makan. makan bersepah2. biorkan je la. makan banyak2 sikit nezha.. dah kurus dah tu dukung pon dah rasa macam ringan je. uhuhuhu..sian nezha..
----------
malam, kuar pegi beli makanan dengan obek. bapak beli banyak. beli burger, air soya, cakoi, angku, rojak. hwuahhahaha... memang lapar gila. tu yang beli macam nak makan 10 orang tu. anyway... habisss.. takde la habis licin tapi ada la tinggal sisa2 sikit2 je. burrpp..lepas kenyang apa? mata pon ngantok la...
---------
balik2 tu kan tengok detective conan.. pas tu kuar, balik sambil makan tengok leverage. huhuh.. macam nak habis je season leverage tu. udah ada ala2 internal rival le pulak kan. anyway..saya suka je cerita tu. lepas je leverage terus masok bilik dah. tak larat. tapi nezha pulak buat hal. makin ligat main lompat sana sini. aduhhh.. gerambetol. orang dah penat dia nak main lagi. layankan juga. lama2 dah penat saya tutup lampu bior dia. hehehe.. takdenya... mengeow2 dia dalam gelap tu. tau takot. baru nak masok bilik. saya sambong baca buku sikit tengok nezha udah terbongkang. wahwahwahhh..orang yang takmau tido tadi tu dia dulu2 yang dah kebabom. saya pon tido jugak le. hehehhee....
---------
dalam pukul 3am++ terjaga. pusing2 tido lagi. pukul 5am pon terjaga juga.. tido lagi. last2 630am terjaga pas tu bangun le. golek2 dulu liat betol badan nak bangun. malasssssssss betol nak iron baju. sementara nak memikir nak iron ke tak tu sempat lak tengok mickey mouse berlatih main piano. hwuahahhaa... suka la. lepas tu baru terhegeh2 iron baju. lepas tu masak air sikit buat milo ais. hwhhehehee.. pagi2 minum ais la haus betol. sangat tak bagus. lepas tu buat roti telur. 2 keping je itu pon tak habis. lepas tu baru la pergi kerja. hehehhee...mujur jalan tak berapa jem pagi ni tadi. kira ok la dari keadaan waktu balik semalam. harap2 petang ni tak le jem. benci aahhhhhhhhhhhh....

ni taktau nak boh caption apa. hehehhe.. sebab muka gegar2. biasa la nezha to rawk le konon. layankan je....
----------
obek macam biasa la. buzy je memanjang. petang ni taktau le buzy gak ke tak. buzy, buzy, buzy. ini kalo tak dapa bonus 26bulan ni taktau le nak cakap apa. geram la. owh..semalam masa kita orang tengah pusing beli makanan tu mak midah call. cakap ada le jirannya kat kampung tu meninggal. just nak inform je la. tau la kalo kat kampung jiran tu sebenarnya sedara punya sedara punya sedara. lama2 habis 1 kampung tu sebenarnya bersangkot paut. biasa la tu. pas tu cerita2 pasal adiknya yang masok poly tu.
----------
owh..kawan saya yang banyak songeh tu katanya dapat interview koje gomen. hari tu kutuk bukan main la ni ternganga2. bior la lantak hang sana. tak kuasa nak melayan. semalam dok tanya saya kat mana nak beli biskut jari tu, dia kata anaknya suka (infact, saya pon taktau biskut jari tu apa. hehehhe). saya kata kedai ko biasa beli tu takde dah ke? jawabnya dah habis stok. saya kata kalo habis stok beli la biskut lain..takkan nak cari biskut tu jugak. budak pon dah besar dah umor 11 bulan nak setahun dah, bulan 8 ni genap setahun, bagi le makan campor2 asalkan bersesuaian dengan umor. jawabnya budak tu takmo. ye la..dah ko tak pernah ajar dia. ahh... lantak le. pasal biskut pon nk kecoh2. bosan.
----------
mmmm..anak pakcik obek yang kat cheras tu nak buat kenduri kawen anak lelakinya pada bulan 8 ni. hehehhee.. tengok la kalo sempat pergi, kalo tak sempat tak pergi. obek harus le sebok bertunggu tangga kat rumah orang tu. ah..bior le sedara dia. semalam dapat kad jemputan tu le. lawo kaler purple kilat2. simple but nice. anak pompuan hari tu pon theme purple, kali ni pon purple. hehehhehee... ate.. purple je segalanya.
----------
ok la.. nanti2 sambong lagi.... have a nice day.
----------
love you obek..(miss you so much)
love you nezha..(comel2)
love all of you...(nak keje ke nak tido?)

6 comments:

::@FiQ said...

kucing afiq pon dah krus sket..susut badan dier..xtau nape...

zh-ena said...

betul tu bdk 8 bulan dh blh mkn mcm2 dh..kita sbg parent kena la ajar ank tu..nnti nak jln maner2 kan dh susah sbb mknan yg ank kita suka tu takder kat situ..

payah beb

~dARlee zURiS~ said...

nezha kena mkn mekdi hari lah
baru gemuk sket ;P

korang nie kan..tiap kali g pasar mlm mesti terlebih beli makanan
rambang mata eyh??

eedany said...

lama tak jenguk sini...

wah..nezha dah semakin besarlah.

:)

MOKCIK AZWA said...

hamvoii..banyaknya membeli makanan..tapi abis plak makan tu...baguss...bagus..

apasal nezha hilang selera makan ker...cian nezha..

saya said...

afiq--saya pon risau nezha kurus..

ena--betol tu... kena la pelbagaikan makanan kan?

zuris--nezha makan mekdi? bangkrup makcik...

enady--u pon dah lama tak update kan..

azwa--mokcik.. how to comment in yr blog? can't get in la..aborted all the time