mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 21, 2009

menyampah dan makan...

wahhhh... menjeling-menjeling macam nak bunuh orang je. kadang2 macam menakotkan je tau nezha ni. anyway..buat le muka camne2 pon nezha.. tau la ko tu berlakon je lebih. muka je garang konon walhal manjaaaa bebeno. sikit2 ngadu, sikit2 ngadu. hahahhahaha....macho man..
----------
menyampah! saya memang tengah menyampah kat seseorang sekarang ni. eeee...entah la. susah nak cakap la. ada je isunya tau. geram betol. entah la..malas nak cakap la. buat lagi menyemak kepala hotak je. we'll see what will happen next.
----------
semalam saya pose sebenarnya. balik jalan tak berapa jem la macam biasa. lite2 jem tukira tak jem la. kalo jalan lurus laju je tu kang something wrong somewhere namanya. tapi obek kata jalan ke area bukitjalil tu jem korang.. tak bergerak. melekat!!! sebabnya ada latihan bola m.u tu katanya. obek kebetulan kene emergency call nak ke jln sultan salahuddin kl tu le. hwuahhahaa... area bank negara. jam dah pukul 5pm. hehehehe..bayangkan la betapa syoknya terperangkap dalam jem tu. dengan jem orang nak tengok bola, dengan jem orang nak balik koje. berasap brother..... pukul 630tu dia call.. cakap tak jadipergi la sebab tersekat bebeno lansong tak bergerak. dai dari tadi sangkot kat serdang je. mmm..macam2 la. dai kata nak balik. tanya nak makan apa. saya kata saya tak selera la. lagipon laok semalam tu ada lagi. tak sempat makan pon. so panaskan, tambah tauhu goreng, masak nasik, air ribena. jadila bua buka pose. bukan nak makan banyak sangat pon. tak selera. balik je sampai rumah pukul 7pm saya pon tungtangtungtang bersilat kat dapor. eh..sempat lagi masak telor masak kicap. hwauahhaaa.. nafsu orang puasa lapar mata yang lebih. siap je semua, lap2 dapor orang pon azan. just nice. makan sabil tengok detective conan. pukul 8++pm macam tu tetiba dengan bunyik lak, tinnntinnn.. bunyi hon. obek datang daaa..bagi kuih. hehehehe... ingat juga kat saya ye. kuih putu piring dengan tepung bungkus. rezeki jangan ditolak. walopon dah kenyang harus le terima dengan senang hati. lepas tu tengok nasib doremi. malas tengok berita. habis doremi baru tengok berita. hehehhee... camne la nak tambah ilmu pengetahuan kalo tengok berita pon pemalas.


dah lama kan saya tak letak pic makanan. bukan apa. rasa macam bosan je la sebab takde yang menarik pon. tapi malam tadi snap jugak le. hehehe... air harus le sekerat jug. kata haussss... mesti minum banyak2 lorr....
------------
lepas tu tengok apa ha? entah lupa la. owh..tengok leverage. tapi saya ngantok tak tengok pon sampai habis. pukul 9++ tu obek call tanya nak ikut tak dia nak jumpa kawan dia. owh..malas le. mengempek je kat meja semua lelaki2 cerita cable2 wiring2 mana nak paham. tak kuasa la tido lagi bagus. so, tak ikut le. hangkot nezha polok2 terus kebabom. dalam 930pm tu dah selamat zzzzzzz... sekali pukul 1230am terjaga la pulak. aduhhh..kalo takat terjaga je takpe, ini terjaga yang mata segar buntang punya nih. aduhh..geram betol. golek2 pejam mata tak jugak boleh lena. aahhh..tensen betol. tu la yang malas tu. so bangun sambong tengok tv. entah le cerita apa. kartun. itu je yang boleh layan. nak makan perot macam kenyang le pulak lagi. tak makan mulut tu nak ngunyap je. aahh..takyah makan. gigit2 biskut je dah. kejap je dalam pukul 140am tu saya pon dah ngantok balik so masok tidor balik. nezha biasa la... pantang saya bergerak harus le mengekor je kulu kilir. orang pergi toilet pon nak ikut gak. baiikkk punya bodyguard dia tu. pukul 430am terjaga. golek2 lagi then tidor. pukul 6am dah terjag lagi. terus bangun. disebabkan hari ni mood rajin tu lebih, sempat le masak breakfast. takde la buat apa pon. kemas2 laok malam tadi tu kasi bersih then buat la nasi goreng. takde rencah apa pon, potong bawang dengan cili je then boh telor. nasi goreng simple namanya. hwuahhaha.. air teh hijau. ate..kata nak kurus harus minum teh hijau. hehehhehee....
ni breakfast saya pagi tadi. tapi udah terpedas le pulak nasi goreng tu. heran betol la walhal just guna cili potong je tu. uuwwaaaaa....
----------
saya breakfast nezha pon breakfast la. alamak..makanan dia dah habis le. malas betol nak singgah kedai petang ni. ko makan nasi je la nezha. jimat. hehehehhee.... lepas breakfast kuar le pegi koje. jalan jem pulak. dari depan rumah tu nak kuar simpang pon dah berkurun. dengar lak kat radio kata ldp jem sebab ada kereta rosak kat cable bridge. good. just what i need this morning. bengang sehhhh..... jadinya berkurun le dalam kereta. sampai opis lambat pukul 920am baru sampai. kal tau nak ada kereta rosak kat cable bridge tu tadi bangun pukul 6am tu saya dah berambos. hwuahaha, melampau2 tu nak kuar cepat. bukan apa.. bosan la. bukan kata nak marah kat tuan punya kereta rosak tu.. dia pon tentunya takmau kereta dia rosak pepagi buta nak pergi koje ni.. bengang 1 hal.. duit harus kuar maaaa.. ingat tow truck tu baik hati nak tarik free ke? hehhehe... mimpi la. tapinya disebabkan dia semua orang lambat pergi koojeeee... ate..camne tu???takpe2..sabar2. walopon dah menyumpah sebakol dalam kereta tadi.
----------
obek tu pulak katanya badan sengal2. macam nak demam. mmm..tu la kalo koje tak serupa orang macam tu le jadinya. makan ubat degil. demam urat agaknya. harap2 tak le melarat yang bukan2. kalo nak demam tu demam je la. kadang2 badan pon perlu demam kot untuk merehatkan badan. ni mana punya falsafah le ni. hehehhehee......
----------
ok la... nanti2 sambong lagi. cuaca hari ni nampak mendung macam nak hujan kan? aduhh..saya ni dah le fobia hujan. penakot air yang benonya. harap2 semua ok la.
-----------
love you obek...(jaga kesihatan ye)
love you nezha...(nanti ptg naik kita jln2 naik kereta beli makanan ye)
love all of you...(weh..dah selasa dah ni takkan lemau2 lagi kot)

4 comments:

MOKCIK AZWA said...

Wah minumnya sorang tapi air tu setengah jag uuu...hehehe patutla makan sikit sebab kenyang air gamaknya tu..

jem sebab orang nak gi tengok MU la tu agaknya..

~dARlee zURiS~ said...

tak baik oo nyampah2 kat org
nanti tersuka pulak
lagi haru.
hehee ;P

zh-ena said...

kat sini dh ujan lebat pun..sejuk jea dlm opis..kat umah mau dh tido ujan2 mcm nie :D

mmg tak suka dlm keadaan jem kan..blh jd hot temper gitu..kdg2 perangai driver kat m;sia nie bila xcident jea mula nak bwk keta slow2 nak tgk aper yg terjd tu yg jd jam gila..

saya said...

mokcik--haussss..tu yg kene minum byk tu

zuris--huiiii...tak hinginnnn

ena--ena memang... pantang hujan tido je yg diingatnya. jehhheheee