mari mencari....

Google
 

Thursday, July 16, 2009

penunggu pintu...

di suatu ketika, kelihatan satu lembaga hitam tercongok di pintu, hanya mata yang kelihatan. merenung tajam sambil menjeling2 dengan mukanya yang masam dan marah. hwuahahha..jangan biarkan hidop anda..diselubingi.. misteriiiiiiiiiiii...
----------
hehehhehee... apa punya opening la. itu la nezha muka pepagi macam le garang beno. aduhh... sekali tengok macam menakotkan je. 2 kali tengok elehhh.. tak hensem pon. saya je yang dok tergila2kan dia hari2 gila bayang. kahkahkahkahhh... anyway.. ini pic pagi tadi waktu nak pergi kerja. dia biasa la. nampak saya bersiap2 harus tunggu depan pintu. kot2 ada harapan nak bawak round naik kereta kan. tapi sorry la nezha, pagi2 memang le tak sempat. kalo petang2 takpe boleh la pusing2 kejap. sorry ye.. petang nanti kita pusing2 pergi kedai. wokeh? sayangggg diaaaa....
----------
semalam balik lambat la. benci betol. penat. pukul 830pm baru sampai. balik2 terus beli cakoi. sebab takde mood nak makan yang berat2. badan dah penat makan ala kadar je dah la. nak beli sya bean, tapi uncle tu lak tak de. haiyaa... tekak macam haus2 je. then malas nak brenti2 lagi terus je la balik rumah. sampai rumah budak itam dah menunggu. bukak je pintu dia pon melompat2. hehehehe.. so sweet.. rasa seronok balik keje penat2 ada orang sambut. macam tu la agaknya mak2 yang balik keje penat2 jumpa anaknya kan? walopon nezh atu kucing je..tapi perasannya sama je. rehat2 kejap.. main2 pusing kejar2 then mandi. tengok numbers sambil makan2. lepas tu apa lagi. kebabom laaaa...


see..ini namanya muka comot bangun tido belom sempat lap muka pon pagi2. hehehee.. aduh. apa la comot beno kamu ni nezha. chehh... turun saham woooo...
----------
obek seperti biasa. buzy, buzy, buzy. nyampah i... hehehhehe..takpe la.. saya pon penat jugak malam tadi so takde le apa bendanya pon. nak berkepit je tak syok jugak nak jugak kene ada waktu untuk diri sendiri. petang ni harap2 tak de apa2 la. nak balik cepat. teringin nak makan cucur udang macam hari tu nak buat sikit jadi la untuk sekali makan. hari ni dah khamiskan. malam kang jangan lupa tau tengok cerita lawak kat tv3 pukul 930pm. mesti menarik. hwuahahhaha.....
----------
owh.. korang2 yang ada credit card tu kalo nak buat full settlement call bank mintak discount. sekarang tengok promo full settlement. pegi la.. banyak gak dia bagi discount tapi pepandai le kowtim kan. saya takde kad kredit. itu kawan saya yang cerita. tapi info yang bagus apa salah kongsi bersama2 kan. duit tuuu....
---------
malam tadi mimpi jugak. tapi dah lupa. pagi tadi bangun tido ingat. sekarang dah lupa. rasanya mcam mimpi ngeri la. apa ye??? ahhh..takpe la. tak penting pon nak ingat mimpi2 yang mengarut tu.
---------
apa la saya mengarut pagi ni takde idea lak nak tulis.
----------
saya tengah pening nak carik orang jahit langsir untuk rumah ma saya. aduh... semua tailor dah takmo la. baik kat kampung baik kat bandar. heheheh..padan muka. lambat sangat beli kain tu le pasal. dah le tu banyak lak tu. so, kalo korang2 nak buat part tiem amik upah jahit langsir bagitau saya or ada kawan2 or sedara2 yang nak jahit, saya nak hantar ni. tak banyak. 1 kayu je.
----------
okla..takde idea & takde mood nk tulis apa2. kepala pening. bak sini panadol nak telan.
----------
love you obek...(rindu)
love you nezha..(rindu jugak)
love all of you...(pon rindu)

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

pagi tadi tetiba ada sepasang anak kucing tercanguk depan umah
teringat kat mamat comot nih
rasa cam nk bela pulak
tp...idok lah reti nk membela2 nih.

haaa...peninglah nk cari tailor time2 nie
baju raya zuris pun belum jahit lagi
adoiii...
takde baju raya kan.huhuu...

MOKCIK AZWA said...

mokcik rasa mokcik nak beli ajer la baju raya tahun nie..

tuan dia balik lambat tu pasal la penunggu pintu monyok hehehe

zh-ena said...

mmg org dah tak amik tempahan dh skang nie..jahit ajer la langsir tu pas raya blh pki time raya haji..raya gak kan..