mari mencari....

Google
 

Thursday, July 30, 2009

seperti biasa, cerry-berry adalah normal kepada saya..


abaikan muka comot tu. pic pon gegar2 tak lawo. hehehhee.. jadi la. jangan takde pic nezha.
----------
aduhaiii... seperti biasa.. hari ni cerry-berry melanda. geram betol. lama dah tak kene ada la dalam seminggu kot relax. la ni dah start pulak balik. tensen betol. taktau kat mana silapnya. owhhh..saya tau la... semalam lunch makan laok pedasssssss... semalam nampak le kedai tu buat pecal, so saya suka la then amik. sekali bapak tok nenek pedass..sampai tersiot2 mulut, sampai kuar le segala air mata air hidung semuanya kepedasan. lama2 saya makan tak habis pon sebab tak boleh tahan la. automatik perot pon sakit pedih. tak tau camne boleh jadi macam pedas sangat2. pada saya pedas le tu tapi tengok orang lain makan macam ok je kan. tapi memang saya tak boleh tahan semalam. memang nangis le. so, lepas tu terus pergi farmasi beli gaviscon. beli yang tablet punya, senang spare dalam handbeg. terus ngap-ngap.. so, sampai ke petang perot tak sedap. malam pulak obek belanja kehepsi. wahhhhh... paling saya tak suka tapi obek beriya nak sangat kehepsi layankan je la. so, malam tadi dah start dah pembuangan secara berterusan sampai le ke pagi ni. mujur sekarang rasa macam dah lega sikit. mintak2 elok je la naknya. tapi kalo berterusan mesti dapat mc kan kalo pi klinik? yahuuuuuuuuuuu.... hehhehe..takde la. hari ni banyak benda nak kene buat. so, dok opis diam2.
----------
tangan sakit. sebab semalm tolong orang angkat carpet kat opis ni. gila la. tak pasal2 saya kena lak. dah tu takde orang lain. sian lak tengok dia terkial2. rupanya betol berat. tak le pulak saya pikol tapi tolak2 je la tapi berat lor. mujur ada uncle delivery kedai mamak tu then saya mintak tolong dia angkatkan. baik uncle tu. sampai sekarnag lengan rasa macam sengal2. sakit laaa...
----------
malam tadi takde mimpi apa pon rasanya. hehehhee.. ke ada tapi lupa la. tiba2 teringat kat sikurap kucing yang datang kat rumah saya dulu tu. kan dah takde sekarang. rindu kan dia. terbayang2 je dia semalam entah le kenapa. agaknya dia pon rindu kat saya kot? chechechewahhhh... perasan betol.
---------
nezha? ok je mamat tu. makan kehepsi semalam tak habis tapau bawak balik bagi kat dia. wahhhh..banyak lak dia makan. tapi saya dah kemam2 dulu la gigit2 takot kepedasan pulak mamat tu kang dah satu hal kalo dai pon tercerry-berry merata. banyak gak la ada dekat seketol tu dia bedal. bagus betol. cheezy wedges pon nakkkk.. tapi bukan potato tu le.. cheese tu je la dia jilat2. melampau moden kucing nih.



dari ko menyempit kat sebelah spray tu baik la ko tolong iron sekali baju saya nezha. takat tengok2 tepi tu apa barangggggg... tolong laaaaa.. saya paling tak suka kalo bab2 iron baju nih.

------------

dia biasa la. mana boleh tengok orang senang. harus nak menyempit je. pagi tadi dia kejut saya lebih kurang je pas tu tido lagi. gatal betol. mujur saya tak terlajak tido kalo tak? nayaaaa.... owh, pasir uk-uk dia dah habis le nak kene beli le pulak petang ni.

----------

air dah ada cuma dia kotor sikit. kene bukak lama2 bagi air tu mengalir lama dulu sikit baru boleh guna. entah le apa masalahnya. rupanya ada paip bocor kat jalan besar sana tu. patot le dulu semalam tu air slow je. bikin suspen betol la. so, pagi tadi cuci bilik air. seperti biasa pintu tu saya tutup gitu2 je la, tengah syok2 memberus lantai, se nezha pegi tolak pintu tu terbukak. saya lak terkejut terus berpaling ke belakang sambil tangan still pegang hose pipe. apa lagi.. burrr.. air memancut le ke luar pintu bilik mandi tu. bagusssss... mujur tak kene kat nezha. kalo kene dah satu koje nak blow dry dia pagi2 tu dah le orang banyak koje itu nak buat ini nak buat. terus lari mencicit kedepan. menambah koje saya betol dah tak pasal2 nak kene lap lak kat luar tu. gggrrrr.. geram betol. ahhh..bising2 pon tak guna, buat je la koje tu diam2. dah lap2 semua, nezha datang balik meow2.. konon ngadu le kot say sorry ke hapa ke. ye la.. saya tak marah..cuma geram je. hehehhehe....

-----------

dah siap semua... pergi koje la. jalan jem2 biasa. kira boleh le. hari ni banyak dah jadual yang menunggu. sabar je la. nezha dok rumah elok2 jangan nak panjat sana panjat sini. semalam saya balik alas meja udah berterabor, bekas gula2 udah terbalik. geram betol. pok-pok momtot dia geram tau.

----------

ok la.. bebel panjang2 pon takde paedahnya. selamat berkerjaaaaaaaaaaaaaaa...

----------

i love you obek...(keje rajin2 ye..)

i love you nezha...(dok rumah elok2)

i love all of you... (sapa malas turun tangan!!! wahh..ramai tuuuu)

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

belilah pil chi kit teck aun tu
mesti ok nanti

hahaa..nezha tu nk join basuh sama kot
ke nk mandi
dh brp lama tak mandi tu?
;P

zh-ena said...

jgn mkn pedas la leeya klu tak tahan..klu kena cirit birit mmg azab la..tak lalu nak keluar msk toilet..rasa cam nak tido dlm toilet ajer bila kena kan

bykkan minum air msk

saya said...

zuris/ena--lenkali memang kene berhati2 tak boleh makan pedas2 sangat. seksa wooo..