mari mencari....

Google
 

Monday, August 10, 2009

helloooooo...



helloooo....

ada ke sesapa rindu kat saya? ke kat nezha ke? hehehhehe.. lama betol saya menghilang ye. bukan apa la.. kene demam panas yang teramat panazzzzzz... bukan h1n1 ye.. mujur jugak tak kalo tak lagi best..pree2 je kuarantin dok kat ruma 7 hari 7 malam 7 petang 7 tengahari. ini pon bagai nak tercabut tulang saya dibuatnya.

sian betol saya kan? tak pasal2 kene demam panas la.. macam budak2 kecik. eh..dia demam panas tapi badan sejuk gigil2 camne tu? so itu kategori demam panas sejuk ke hapa ha? anyway.. dah reda sah sekarang ni cuma tak berapa nak stabil lagi la. kepala masih weng2.. tinga masih tak berapa nak dengar berdengung je sebab panas sangat. suara? owh..rock woooo... siap ada batuk2 kong kong kong lagi.. selsema pon ada jugak.. kiranya complete package le percutian atas katil seminggu yang lepas. yahuuuuuu......

isnin tu memang dah rasa tak sedap badan. lemah2 dan asyik nak minum je. batuk pon macam dah datang je kan. layan. malam tu ok lagi. tapi tengah malam pukul 1am macam tu tu diaaa.. gigil2 sudah datanggg.... badan panas tapi gigil2 camne tu? pakai stokin pakai sweater dan... dan apa lagi.. melalak le sorang2. mujur ada nezha penawar penyakit paling mujarab. hehehehhee... call obek memalam buta tu. obek kata nak datang bawak pi klink saya lak takmo sebab macam tak larat sangat nak bangun. end up makan panadol je then tido. selasa pagi memang tak sedar dunia. sedar2 dah pukul 10am. haaa..hambekkkk... tengok handphone pon missed call dari obek dah berderet. bior lantak sana. memang betol2 flat la nak bukak mata pon tak larat lor. sambong tido sampai petang baru sedar. obek datang bawak pergi klinik. dapat mc 2 hari. pas t doktor suruh duduk rumah le jangan jalan2 tambah2 wabak h1n1 tu kan takmo nanti terjangkit. so, kiranya selasa dengan rabu tu memang jadi penunggu rumah. bukak pintu pun untuk amik makanan dari obek je. tapi tak makan pon. lansong tak makan. makan je muntah belahak. hehehhehe... minum air penawar je la pakcik obek buatkan. khamis rasa dah macam sihat. dah boleh bangun. tapi kepala still pusing2. pegi jumpa doktor sebab doktor kata kalo dah 2 hari tak elok lagi kene datang lagi check. so, pergi la check. demam dah kurang but still ada saki baki. dapat lagi mc. yahuuuuuuuuu.... khamis sambong tido seharian lagi. sian nezha. saya memang tak layan dia lansong sepanjang saya demam tu. dia pon macam paham je kan baik je. tido je kat sebelah saya. takde la nak melompat2 ke hapa ke. i love you nezha. nezha memang baik. jumaat dah segar. rasa nak pergi koje. obek kata tak yah and still ada mc. mmm..boring dah duduk rumah. kononnya nak kuar pegi jalan2 sekali kepala pusing2 terus tido lagi. hehehhehe...

sabtu dah ok dah. dah boleh makan bubur kosong. tak muntah dah. tapi tak boleh makan banyak sebab tekak tak boleh terima. obek nak balik kampung sabtu tu sebab mak midah ada buat kenduri tahlil la dan nak menyambut puasa ni kan. saya dah buat muka 50sen la. alaa..kalo dia ada sini pon bukannya berkepit pon tapi perasaan tu lain la. kalo dia balik kampong rasa macam jauh sangat. hehehhehe.. kata demam nak le manja2. gatal yang lebih sebenonya. so, obek kata jom ikut balik kampung. saya dok pikir kalo ikut badan bukan larat sangat. baru je nak kebah. tapi kalo tak ikut rasa macam terperap je kat rumah tak keluar2 dah berapa hari. pikir2, diskus2 dengan nezha (chewahh.. ye beno le tu), saya pon nak le ikut. tapi tak le pergi rumah obek, saya stay kat hotel le kat bandar dia tu. tak kuasa le pergi rumah dia. orang sebok nak kenduri kendara awak melepek je tak larat. orang ikut tu bior jadi meringankan beban orang kenduri jangan menambah beban. hehehhee... so, sabtu petang berangkat le ke johor tu. nezha tinggal. hehehe.. sian dia, tinggal kejap je. ahad tengahari dah sampai kl balik. obek hantar saya kat hotel, saya sambong tido..sampai ahad pagi. pagi bangun bf buffet hotel tu sorang2, pas tu naik lagi tido. tengahhari pukul 1130am macam tu obek sampai jemput balik. yahuuuuu.... sebelom balik pusing2 dulu. kononnnya nak makan itu ini jalan2 cari makan tapi takde maknanya. tekak tak boleh terima dan lagi pon badan tak berapa sedap. so, terus je la balik rumah. sampai rumah terkam nezha dulu. mandi2 relax kejap tido lagi. hehehhee.. ceritanya seminggu ni tidoooooooooooo je la. obek pulak pergi kenduri rumah kawan dia kawen. saya tak ikut le tak larat. tido kat rumah lagi bagus. malam, makan bekal mak midah bagi. pas tu main game, tengok tv pas tu tido. pagi ni bangun liat ya rabbi sebab mengenangkan nak kene pergi koje.

hari ni isnin jalan tak jem sangat. biasa2 je. sampai je opis tu dia.. lawo meja. macam2 adaaaa...haa.. ni dok mengadap le ni sesambil update blog. kat rumah tu ingat nak gak update tapi ya tuhan.. tak larat sangat. ini pon dipaksa2 gak sebab dah lama sangat cuti. orang opis kata saya cuti demam h1n1. saya kata takde la.. demam panas biasa. owh..lupa nak bagitau, masa hari khamis tu saya kene cerry berry lak so bayangkan la. memang rasa nak tertanggal tulang2 badan ni punya lemahnya. tak makan apa pon still kena cerry berry. tak paham betol.

tapi takpe la.. mudah2an semua selamat. orang kata penyakit2 ni menghapuskan dosa2 kecil, ye ke? hehehhehe.. aduh..tak jugak sedar2 diri ye. takpe la..

pic nezha esok2 la ye.. terima kasih obek sebab melayan kerenah saya sepanjang saya demam ni. saya ni ciwek sikit kalo time2 demam. melalak je 25jam. hehehhee... baik betol dia bersabar dengan saya. tq to nezha jugak sebab jadi baik sangat. tak uk-uk sepah2, tak tumpahkan air, tak garu2 gigit kepala saya time saya tido, infact dia pon ikut bantai tido sekali. itu pon lagi sekor, asyik la nak berkepit je dengan saya. hehehehhehe.... sekarang saya dah kategori sihat. alhamdulillah.....

4 comments:

afiq said...

sbar yer..get well soon..kem salam nezha..kuikuikuikui

zh-ena said...

alhamdulillah dh sembuh..tu la yg ena pelik naper dh lama tak berblogging..

rindu kat leeya ngan nezha hehehehehe

MOKCIK AZWA said...

patot la lama benor menghilangkan diri...semoga cepat sembuh ya..

oo ya...ada tag untuk anda..bila pree22 sila2kan la menjawab ...

saya said...

AFIQ--SALAMMU DITERIMA NEZHA. HEHEHE...

ENA--TQ..DAH SEMBOH DAH..

AZWA--TAG??? ADUHHH... YE2 NANTI SAYA TRY TENGOK