mari mencari....

Google
 

Thursday, August 13, 2009

macam biasa jugak...

hello....

semalam macam biasa. takde apa yang menarik pon. lunch makan nasi, tapi sikit la. lepas tu terus sakit perot sebab makan laok sambal sotong pedas. haihhhh... sensetif betol la perot ni, pedas2 pon tak boleh. kadang jealous je tengok orang makan pedas2 sedap2 tu. takpe... saya makan cili sos je nanti. hwuahahhaha....

balik semalam singgah kedai. kata nak masak ikan tauchu tapi takde ikan yang saya berkenan. so, tukar le amik udang. 7 ekor. jadi la. makan sorang. itu pon tak habis. apa daaa.. buat tumis cili api udang. wahwahwahhh..kata tak tahan pedas makan pulak cili api. teringin babe... terbayang2 je laok tu. ala.. cili api 5 bijik kecik2 je tapi pedasnya masyaallah..diluar kawalan saya. siap berjoget2 time makan tu sebab kepedasan. memang makan berulam air la. ulam buah betik pon lagi. seksa yang amat nak mengabihkan nasi malam tadi. so, masak laok udang tu dengan sup telor sampur fucuk suon ubi kentang. jadi la. makan buah betik sebab ada lagi belance sebelah. minum air teh o. huhuhu...kenyangggg...selamat.. alhamdulillah...

malam tadi kebetulan hujan lebat pulak. siap dengan guruh2 petir kilat bagai. nezha pon sama je macam saya. penakot hujan. time hujan tu saya tengah masak dia pon elok je la duduk diam kat tepi peti ais tu menengok saya masak. tau takott... tak bergerak2. berbunyik pon tidak. cuba kalo tak hujan, time itu la kita ank masak time itu le diapon sebok nak memanjat2 dapor.

lepas masak, mandi then makan. sempat tengok berita sekerat. pas tu tengok numbers, pas tu tengok csi. chesssss... horatio tak mati le. mati tipu2 je, tak pasal2 je saya marah budak wolfe tu sebab ingatkan dia yang bunuh. hehhehehehee... anyway.. kira boleh la cerita malam tadi. lepas tu ada csi grissom yang lama2. tak tengok la sebab dah tengok. owhh..sesambil tu tengok juga penyampaian hadiah tilawah al-quran. kira tukar2 channel la.

pukul 1130pm kebabom.... nezha pon sama la. mengempek je 24jam. obek katanya demam tapi dah sihat. syukurr.. saya risau betol kalo dia demam. saya demam takpe. hehehhehee.... ok, malam ni nak masak lagi ke makan luar. nanti la.. belom pikir lagi, lagipon masih awal pagi lagi belom datang ilham. kot2 kang jalan2 pusing2 blog orang nampak makanan baru le boleh teringin.

badan saya still macam tak berapa elok sangat lagi la. still lemah2 dan tak bermaya. entah le bila nak sihat betol2. kejap lagi dah bulan puasa. seronoknya. tak sabar rasanya. stok kurma belom beli lagi. nanti2 la. lagipon takde keluar pegi mana2. saya suka kurma yang dalamnya ada kacang dan bersalut coklat tu. tapi mahal lor.. kalo obek baik hati dia belikan jugak la. biasanya beli yang biasa kering tu je. saya suka yang kering kecut kecik2 tu. yang gemok lembek tu saya tak berapa gemar la sebab macam terlalu manis pulak. aaaa... nanti dah bulan pose bagi2 la menu untuk bersahur. al-maklum... bangun pagi2 buta tu kadang tak selera. tapi kalo tak sahur kang lapar pulak. lagipon sunat bersahur tu kan. chewahhhhh... bagi la resepi yang senang2 dibuat dan menyelerakan. korang2 kan pandai masak.

saya tak suka orang yang suka menyebok hal orang. ala..korang tau la jenis orang yang sikit2 nak tau, sikit2 nak tau. hoi.. pegi la buat koje lain selain dari menyebok asyik le nak tau hal orang. ini kalo boleh berapa kali kentot sehari pon nak tau jugak. bongok betol.

ok la..takde apa nak tulis. boring. koje banyak. tapi banyak yang dah settle dah ni. bagus betol. pekerja harapan malaysia katakan. tu diaaaa.. masok lif tekan button sendiri. ok la tuuuuu...

love you obek...(rinduuu...)
love you nezha...(lepas makan tido tau)
love all of you...(always..)

5 comments:

afiq said...

uitt afiq suke pedas...kekadang saje suh lebehkan cili api kot makan kat lua....terangkat...tapi memang skit peyot la pastuh..tapi dahhh suke nak wat cane...telan je la!

nURmALa mAZLan said...

makan pedas sedap akak oooo

zh-ena said...

sekali sekala nak gak tekak rasa masakan pedas2 kan

~dARlee zURiS~ said...

rindunye nezha!!

horatio tak mati eyh?
waaa...best2
sedih nye kalu dia mati.
tak dapat tgk aritu.g tgk wayang
harus tgk hari ahad nie lah.

saya said...

afiq/mala/ena/zuris--saya tak suka pedassssssssss..suka yang tawar aje. hwauhahhaha... pedas cili potong boleh la.. kalo cili api nangis wooo.... takpe.. csi ada ulangan...nanti blh tgk lagi