mari mencari....

Google
 

Wednesday, August 19, 2009

still demam la dia...


huwaarghhhhhhh....

malas betol la hari ni. rasa nak tido je. tapi mata tak boleh nak lelap pulak. entah. rasa macam boring je. maunya tak boring, terperap je kat rumah, tak kuar2. kuar pegi opis je. obek still demam gigil2. huwhahahhaha.... malam tadi bawak dia eprgi klinik. aduhhh...bukannya tak boleh pergi sendiri masa petang tu but still nak tunggu saya jugak. ate kata nak bermanja. layankan je la. sampai klinik saya suruh pegi duduk terus, bior saya yang registerkan. so, pegi kat kaunter register, aci kaunter dok cek2 nama dia, lepas tu cakap takde lak. mana boleh.. walhal itu le klinik yang biasa kami pergi. saya demam pon pegi klinik tu, obek demam pon pegi klinik tu. camne lak boleh takde rekod??? heran betol. malas le nak gaduh2 ni. suruh je dia register baru. setakat macam kita ni sakit demam batuk selsema takpe lagi, cuba kalo yang kena tu pesakit yang ada penyakit kronik. ada sakit jantung ke, ada asma ke (mujur rekod saya tak hilang, kalo tak saya hempok aci kaunter dengan pc dia). klinik tu konon2nya mengalami proses peralihan pentadbiran la. chewahh..ayat rasmi le pulak. ate..dulu2 pakai kad bertimbun2, sekarang zaman IT guna ic saje masok kat dalam sot tu then timbul le muka kita2 ni as rekod pesakit. entah la.. orang dah berkurun buat electronik filing system dia baru nak buat. bukan klinik ah kow ke apa, klinik gah ni. sebut kang, kontroversi lak. anyway... buat le registration baru. semua soalan2 saya yang jawab. lantak pi la. saya tau la obek tu ada alergik ke tak ke apa ke kan. so, udah register, tunggu kejap sebab takde orang, ada sorang je sebelom obek. jumpa doktor. wahhhh.. doktor ada janggut panjang. hwuhhahahhaa..... cek2 itu ini sudah siap. amik ubat dan berangkat balik. takde jalan2 pon sebab obek tak larat sangat. itu pon saya yang drive, dai dok melepek je. eeeeee..manja sangat, ngalahkan nezha. harap cepat sihat ye obek. demam2 pon still pergi kerja. sian dia.

ok.. cerita lain pulak. semalam balik terus beli nasi bungkus la. malas le nak masak. tekak pon tak berapa nak selera. beli buah naga tu. yang merah tu. waduhhh..favorite saya la tu sangat2. makan macam tu je pon sedap, kalo buat air boh laici pon sodap. hwuahhahahahhaa.... korang try la. sedapppp... beli juga buah betik. betik lagi. hantam la.. janji ada buah2an. nak carik tembikai susu takde la pulak. mmm..takpe, habiskan satu2 dulu bah tu. makan dengan nezha. saya makan nasi, dia makan makanan dia la. tapi... oleh kerana sifat dengki tu membuak2, harus le tak senang saya nakmakan nasi kan. kene jugak suap dia. jadinya tangan kanan suap mulut sendiri, tangan kiri suap mulut nezha. aarrgghhhhh.... geram betol. apa nak buat, layankan je la. kalo tak buat macam tu selagi tu la dia memekak menggaru2 saya.

pagi tadi saya sedar dulu sebelom nezha kejut saya. yahuuuuu.... saya menang!!!! saya terjaga pukul 520am. lepas tu tak boleh tido dah. golek2 pusing2 kejap tu nezha pon bangun. garu2 gigit2 saya. wahh..manja betol surh garu dia je. sesambil tu saya nak tengok le hp, saja nak mengacau obek pepagi buta tu sekali nezha marah.. dia gigit2 hp saya tu sepak2 terus berdentum ke lantai. bagus sangat kan? dengki, tamak. tak boleh share tangan saya. kene 2-2 tangan dok menggaru2 membelai2 dia je. apa la nezha ni.. geram. geram2 pon sayangggggg nezha. rasa tak puas pelok2 dia hari2.

hari ni sempat breakfast kat rumah. goreng popia segera tu je la. makan 3 ketol. minum air prune. kenyang. lepas tu pegi koje. jalan pon smooth je hari ni takde jem.2 jem2 biasa tu standard le. sampai opis awal. bagusnya kalo hari2 macam ni. obek pon pergi koje jugak. ada meeting. alallalalaa...siannya dia. semalam pon koje. tapi balik awal. hari ni pon katanya nak balik awal. haii...cepat la sihat obek. saya risau kalo obek demam. boring pon ye sebab takde chance nak kuar jalan2 malam2. hehehhehee.... bukan la.. ni kan dah nak dekat puasa ni kang tak larat lak orang tua tu kang.

baju raya takde lagi ni, camne nih???? hehehhee.. tengok2 kat online ada jual baju lawo2. tapi taktau ngam dengan saiz ke tak. kangbeli kang salah saiz lak. dia tulis saiz ikut nombor la.. 36. 38, 40, 42.. tu kira cmane tu? saiz M ke saiz S? sayani kecik je kadang pakai saiz S pon jadi besar jugak. tapi kadang pakai M macam ngam2 je pulak. pelik betol la. sebab tu tak berani beli baju online. kalo beli kat kedai boleh diacu-acukan kat badan. haihh..tapi saya terberkenan dengan satu baju tu la.. nanti2 la. tunggu obek sihat boleh pow dia. yahuuuuuuu....

ok la.. nanti sambong lagi. sekian saja catatan untuk hari ini, disudahi dengan ucapan wabillahi taufik walhidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh....

love you obek...( cepat la sihatttttttt)
love you nehza...(noty2 boy)
love all of you...(koje2 jangan main game je)

2 comments:

nURmALa mAZLan said...

ha...
kita pernah jugak masa tu sayang demam
dah lembik dah
tapi check² budak tu kata x de nama
siamang betul
wakakakak~ mmg geram tul tau masa tu
org tgh sakit
kau leh pulak kata x de nama
saya marah org tu
saya suh dia check balik
pastu boleh pulak ada..dasar pemalas..
tgk sekali x de, terus kata x de
banjingan

saya said...

mala--org tu yg malas cari..