mari mencari....

Google
 

Tuesday, August 11, 2009

tag ke award? pulakkk...


aduhhhhhh.....

ni yang lomah ni kalo bab2 tag nih. tapi takpe.. sebab mokcik tu dah remind banyak2 kali kat komen box. hehehehee... so buat jugak le. tapi lenkali takmooooo.. hehehhee...

tag ke award? gambornya tulis best buddies award 2009.. tapi ada tulisan2 tag yang kene jawab. wahhhhh.... berbesar hati betol saya bila mana ada orang sudi jadi best buddy saya. walopon tak kenal, tapi kalo sembang dalam blog ni rasa mesra sangat2 kan? macam pelik kan? ntah2 pernah jumpa pon kat mana2 shopping complex tapi disebabkan tak kenal so bior gitu jek. aduhhhh... saya memang le malu kalo bab2 jumpa orang ni. sepanjang berblogging, saya cuma pernah jumpa seorang saja, iaitu si zuris tu le.. itu pon pergi sebab dia kahwen hari tu.. kenduri mala pergi jugak tapi tak sempat jumpa dia.. aaaaa..sapa lak nak kawen lepas ni inform le..kot2 boleh saya pergi boleh le jumpa. hehhehehe...


ok..berbalik kepada cerita asal.. katanya kene copy award dan letak dalam blog. ok done. pas tu kene lak tulis 6 fakta menarik pasal pemberi award ini. chewahhhhh...ini namanya mintak puji-pujian cara terselindung nih. hwuahahhahahahha.... takpe2.. kata best buddy so kene la layan..

6 fakta tentang mokcik azwa ni? mmmmm... kene pikir dulu gak ni. dia ni katanya dolu2 suka mekap2, lipstik gincu mascara eye shadow segala. pas tu dah takde dah sekarang.. cuma guna rexona katanya. whauhahhahaaa..... lagi?

mmmm.. orangnya amat le buzy ngalahkan perdana menteri kooo... breakfast kat johor, lunch kat kl, tea kat terengganu, dinner kat sabah, supper kat singapore, tido atas katil. kahkahkahkahkahhhh... sian kan dia. orang penting katakan mesti pusing 1 malaysia buat koje. takpe2.. bagus. lagi?

dia ada 6 trailer yang mana semuanya cute2 dan menarik tertarik very the bomm... lagi?

kalo dia buzy dia tak update blog, tapi kalo dah update tu diaaaa..panjang berjela2 ko tulisannya sampai juling mata. lagi? dah berapa dah ni weh? baru 4? mana nak korek lagi 2 ni???

mokcik tu ada mood2 dia. kalo tiba mood dia tak selera makan, takdenya dia nak makan. dai minum je. tapi, kalo tiba time dia nak makan, tudiaaa.. tak berenti ko.. kadang2 tu akan jadi terlebih rajin lak sampai siap buat roti jala dan buat cili boh sendiri. hebattt..hebattt.... mokcik..lenkali cili boh beli je la.. kalo semua nak buat from scratch nanti penjual kat pasar tak dapat carik makan lorrr.. hwuahahhahaa... lagi?

dia pakai syampoo jenama NATUR tau. syampu herba tau tu. tak tau? tu la koranggggg..... iyeee..tak caya tanya la dia. sebab rambut dia gugur2. doktor kata kurang vitamin. tu la... jangan memain, syampuu diimport dari luar negara tu. pas tu dia pon makan gamogen. betollll... tak tipuuuuu...


lagikan.. mokcik tu dai pandai buat kuih makmur... betollllll.. tak tipu.. fakta ni bukan auta.

aaaaa..last but not least.. dia mesti nangis kalo tiba time nak kene balik ke putrajaya.. ye la..sapa tak sedih wooo tinggalkan kekasih2 nun jauh diutara. apapon, all the best to mokcik.

haaaaaa... apa macam? cukup dah rasanya 6 fakta tu. betol tak betol fakta tu kene tanya mokcik tu. hehehhehee.....

ok..sambungan tag, katanya kene la menyatakan 9 fakta atau hobi tentang diri sendiri. aduhhhhhh.... lepas 6, 9 pulak.. lepas ni kene 12 perkara pulak ke? anywayy... mari mencuba seberapa terdaya. sembilan fakta tentang saya? apa ye??? suka kucing. rasanya itu semua orang tau kot. lain? suka makan. mesti. mesti. kalo tido mesti mimpi2. pemalas ya rasul. apa lagi ni wehhhhh..... manjaaaa... auuuuwwww... tapi kadang2 garang jugak. suka buli orang, especially obek. selalu kena buli dengan nezha. owh..what to do. layan je la. suka masak tapi tak pernah yang menjadi. hehehehee...cukup dah kot tu. banyak2 kang dah jadi lain pulak.

sambung lagi tag. katanya kene bagi kat another 10 person! what?? 10??? huhuhuuuuu.. bab ni tak dapat den nak nolong. sorry to say tapi rasanya saya tak dapat memanjangkan tag ni kepada sesiapa pon. hehhehe.. tapiii.. sapa yang nak buat dengan cara sukarela amatlah dialu2kan. sila, sila, jangan malu2 sila buat tag.

eh..tapi kot2 makcik suruh buat soalan tambahan tu ke tak? takyah kottt...

ok la... apa pon thanks to mokcik yang sudi membagi kan best buddy award ni kat saya. saya harap kita dapat berjumpa suatu hari nanti dan berborak2 sambil makan grilled unagi dan tempura dengan pulut lepa. mokcik sukakan makanan tu?

apapon.. have a good day!!!!!!

2 comments:

zh-ena said...

lg 1 tambah..suka g pasar hehehehehe

saya said...

ena--pasar malam. bestttt...