mari mencari....

Google
 

Tuesday, September 15, 2009

bengangnyaaa..sakit hati..


eeeeeeeeee...geram betol la sejak dari petang semalam lagi ni tau tak. sakit hati. as if bukan penyakit hati yang kene masok hospital tu. ini sakit hati sebab geram, marah, bengang, sedih dan yang seangkatan dengannya la.
~~~~~~~~~~
semalam balik jalan punya la jem memang tak bergerak lansong2. statik. mati. beku. kejung. melekat. aduhaiii..masa tu sabar je la lagi. tapi dah lama2 tu hangin pon timbol la. nangis woo dalam kereta. benci sangat-sangat-sangat-sangat-sangat!!!!! kat radio cakap ada kereta terbakar kat tol sunway. patot le tak bergerak lansong sepanjang2 ldp tu ha.. aduhhhhh... nak jerit pon tak guna la still kene lalu jalan sana. pukul 7 saya masih tak lepas tol sunway tu. dah le dalam kereta lansong takde apa satu benda pon yang ada untk dibuat berbuka. hari tu ada gula2 dalam handbeg, tapi dah makan so lupa la nak replenish balik. korek2 gak bawah kerusi kot2 ada gula2 jatuh ke apa ke. raba punya raba, ada jumpa botol mineral. tapi takde air. hwuahahhaha... ada tu ada la cuma ngam2 je seteguk kecik. jadi la dari takde lansong. kalo tak pon dah batal kot puasa sebab nangis2. hwuahahhahha..... sampai rumah pukul 8pm. takpe2..sabar2... masok je rumah terkam air dulu. glukk..glukk..glukk... fuhh lega.. pas tu sambong nangis sambil pelok nezha. bukannya apa, entah la rasa macam bengangs akit hati sangat. tapi tak tau sakit hati kat sapa. maybe kat orang yang kereta terbakar tu sebab buatkan jem melampau2. tapi bila dipikir2, for sure dia pon taknak benda tu terjadi. lagi beban kat dia. ye la. kereta tu terbakar. tapi masa saya lalu tu takde lak nampak!!!! kot2 le saya memang tak perasan sebab dah terbayang rumah je kan. tpi bila pikir lagi sapa suruh tak servis kereta? tak check kereta? main hentam je naik. haaa.. kan dah menyusahkan diri sendiri dan orang lain. entah la... mujur obek memang dah belikan makanan. obek beli gulai lemak telor dengan sambal ikan, air soya bean. makan sikit je la sebab memang takde selera betol dah. nasik ada la 2-3 suap je yang lalu masok. selainnya air je
~~~~~~~~~~~~
malam pukl 9pm obek ajak kuar. aduhh..rasa nak nangis lagi sebab saya penat dan stress. tapi obek kata malam ni je yang free sebab esok2 dia dah ada jemputan berbuka and maybe takde masa nakpegi jalan2. lagipon baju saya sehelai pon belom ada lagi. kuatkan semangatttt... bangun juga pergi keluar. pergi mana? pergi jalan tar. uuwwaaaaaaaa..awal2 lagi saya dah bantai nangis salam kereta sebab saya tak sanggop nak lalu lorong tar tu. seksa hazab sengsara. tapi obek pujuk2 dan saya termakan pujuk le tu pergi jugak. memang sesak gila dengan orang ramai. bau tu banyak tapi takde yang berkenan. banyak yang jenis chiffon kononnya, tapi tak suka la sebab macam jarang then kene pakai tube lak dalamnya. tak kuasa le nak pakai baju 2-3 lapis. baik beli baju kain biasa. ada lak yang jenis tangan kembong2 tu lawo gak tapi coraknya masyaallah... memang out of my mind betol. idak le teman sanggop pakai baju corak gaye gitu. lagipon material dia macam entah la macam kain getah je. hwuahahhaha... so, jalan la kami. tengah terhegeh2 bersesak2 tu, tetiba saya dicuit orang. wahhh..terkejut. takot lorr.. sekali rupanya anak mama la. chehh.. kantoi makcik pegi dating malam2 kat jalan tar budak tu nampak. hantu betol. entah le dia pon buat apa kat situ. tapi mama takde. syukurrr..hwuahahhaha... tunggu je la balik raya nanti laporan report card bakal menjelma. obek lagi cerewet membeli barang. aduhaii.. 2-2 kali pusing baru nak berkenan kat mata dia. saya senang je. nampak yg ok je terus sambar. dalampening2 tu sempat gak sampai 3-4 helai. whauhahha..habis tu, bila saya tanya kat obek yang ini elok tak? ok tak? jawabnya..ambik..ambik.. haa..sapu je la semuanya. bior dia rasa. sapa suruh buat saya pening. yang kita ni beriya le nak membeli ikut tema kaler. walopon tak bersua di pagi raya tapi kononnya obek pakai la baju kaler sama masa kat kampung dia tu kan. pilih puny pilih, dalam berbanyak2 kaler tu, baju melayu kaler hitam yang disukanya!!!! hantu betol. saya rasa nak je guling2 kat jalan tar tu kegeraman. bengang betol. lama2 lantak la sana. bior kan dia. dah le hitam, habis tu mana nak corak hapa ke bendanya. geram betol. so, pusing-pusing-pusing-pusing, tanya la saya balik pukul berapa malam tadi? tanya laaaaaaaa... balik pukul 2 pagiiiiiiiiiiiiiiii.. memang saya nangis dalam kereta. ini penderaan membeli belah namanya tau tak. uwwaaaaaaaaaa... jenuh le orang tua tu mujuk. bior lantak. saya macam stress sangat. dah elok sikit tu singgah kedai makan kejap. minum2 dan makan sate. jadinya saya tak sahur la malam tadi sebab dah makan sate pukul 2pagi tu. tapi still tepek pic from google gak sebab nak gak ada gambar makanan sahur awal. hehehehhee...







sahur awal hari ke-25 (15/09/09-selasa) : sate, teh o ais limau. makan kat kedai.
~~~~~~~~~~~~~
balik memang flat habis. since dah memang taknak bangun sahur, saya pon terlajak tidor pukul 730am baru sedor. hambekkkkkkkkkkkk... suboh atas katil jawabnya. pagi ni pulak pon jalan jem jugak. aduhhh..betol2 menduga betol la. dah le macam tak larat sangat ni. nangis lagi. sampai opis lambat hari ni 930am. nangis lagi. apa punya pelakon air mata da..ini kalo neng yatimah tengok pon boleh tergugat ni. sikit2 nangis, sikit2 nangis. hehehehe...tapi entah le. kebelakangan ni saya jadi terlebih2 sensitifnya. tak boleh silap sikit. kalo tak tu menyinga je mengaum2. skrg udah terbalik daaaa....
~~~~~~~~~~~~~
cerita pasal nezha pulak, pagi tadi pegi tengok tempak uk-uk dia ada lak seketul terjun keluar. terlebih kayuhle tu jawabnya. takpe2.. tak geram. kemas je la diam2. makanan dia pulak habis. dari sehari ke sehari nak pergi beli belom gak lagi ni. egegeggee... cukup untuk petang ni je. kalo petang ni jem jugak, alamat esok saya bagi nezha makan megi rebus je dah. hehehhehehe....
~~~~~~~~~~~~
owh...nezha memang kejut saya pagi tadi, alarm pon bnyi, tapi saya off alarm hp, tarik nezha masok selimut. burrrrrrrrrrrrr... sedap tido. bila dah bangun lambat baru la nak ternganga2 mengamok. very good betol punya perangai.
~~~~~~~~~~~~
so, petang ni obek kata dia belikan dulu makanan untuk saya, then dia pergi berbuka kat luar. tak kisah le. hari2 pon memang saya buka secara berduet je dengan nezha. yang penting, tolong belikan siap2 makanan, kalo tak meroyan saya nanti. esok pon obek ada majlis lagi. wahhh.. ngabihkan duit je korang ni la.
~~~~~~~~~~~~
kasut raya belom beli. ingat nak beli sandal scholl biasa je la. heels takyah le. heels yang pakai pegi koje ni elok je lagi. lagipon heels tu bila2 pon boleh beli. raya tahun ni saya fesyen makcik2. semua baju kurung biasa takde labuci2 ngerlip2 bagai. plain. kasut pon pakai sandal je nanti. biorkan. takde mood betol.
~~~~~~~~~~~~
ingat macam nak pergi berbuka kat rumah ibu la malam ni. hehehe.. tapi yang maals tu kang nak kene drive balik malam2 tu yang tak larat tu. saya ni kalo boleh lepas berbuka tu nak terbongkang je dah. tapi kalo buka rmah ibu best. meriah. ramai orang. budak2 kecik pon ramai. rumah dia tu konsepnya open house hari2. sapa2 nak datang makan masok je. biasanya budak2 le kawan si adik dengan kawan si aish... kalo kawan ngah tu jarang sikit sebab dah besor. dah pandai segan. selamba sukati je bebudak kecik tu masok rumah "ibuuuuuu... nak makannn.." wahh.. ibu orang pon jadi ibu ko jugak kan? hehehhee..layan kan je la budak2 tu. sebab tu kalo pergi rumah ibu, takan nak beli goreng pisang 2 hengget tu rentikan je la. tak cukup nanti. nak beli, bior beli banyak bagi cukup. kalo tak, jangan beli lansong. tengok la nanti camne. takot jalan jem je macam semalam. nangis woooo....
~~~~~~~~~~~~
ok la..takmo bising2 banyak. love you all....
~~~~~~~~~~~~
i love you obek...(tq obek.. )
i love you nezha..(nezha makan tu dulu ye, nanti petang kita beli makanan lagi)
i love all of you...(suka la korang kan nak raya ni)

1 comment:

zh-ena said...

lamanya leeya tersekat dlm jam..mmg letih kan..ena dlm keta mmg sentiasa ader stock la..tak kesah la aper2 pun..sbb kdg2 ena pun tersekat dlm jam..mineral water mmg sentiasa sumbat dlm keta..hehehehehe

mesti dh hilang stress kan pas dh shopping tu..