mari mencari....

Google
 

Monday, September 14, 2009

mari bercerita hujung minggu...


huhuhuhu... lawohabis dah tu nezha tu udah rupa apa je ntah le. konon penat la. letih puasa konon. ye beno. celik je bijik mata udah menuju ke dapor dulu makan. hehehhee.... itu sebenarnya dia tengah tido. tapi dia terdengar saya dok nak snap pic dia terus terjaga. macam la nezha ni. anyway.. i love you nezha...

~~~~~~~~~~

cerita hujung minggu. biasa la. jumaat badan macam penat. haih..hari2 pon penat tak pernah yang tak penat pon. jumaat berbuka apa ntah. lupa dah. owhhh... balik kerja terus pergi shah alam. konon nak pergi pkns nak carik baju raya. huioshhhh... tak best lansong. takde la best beno. berbuka minum air je then balik baru makan. buat penat je pergi. balik singgah kedai mamak beli roti canai dan mee goreng. air fresh orange. hehehehhee.. lapar gila sebab tak berbuka properly petang tu. takpe la..dah pegi, puas hati. jangan bising2. malam pon tak kuar sebab penat.

~~~~~~~~~~~

sahur untuk hari ke-22 tu, adalah best jugak. menarikkkkk.....hambekkkkkk....




sahur hari ke-22(12/09/09-sabtu) : Tetaplah juga dengan katil tilam bantal selimut segalanya. hwuahhahahhaa......

~~~~~~~~~~

kali ni saya sedar, tapi terlajak. hari tu tak sedar lansong. kali ni sedar, then konon nak baring dulu kejap baru nak bangun. makan dah ni. nasi ayam. wahhhh..hebat.... sahur makan nasi ayam. tapi sayang semuanya hanyalah dalam mimpi belaka. hwuahahhahhaaa.... gila terasa macam betol2 dah makan ni tau tak. siap ikut segala route setiap pagi sahur tu. dengan air milonya dengan air suamnya. tapi rupanya mimpi aje. geram betol. sedar2 dah pukul 545am. alahiiii... kalo la terjaga awal sikit dalam pukul 530am ada harapan dapat minum milo secawan. takpe la... tu la, dok berangan je kojenya sampai termimpi2. tapi apsal mimpi makan nasi ayam lak? walhal tak gemo lansong nasi ayam ni. takpe...dugaannnn....

~~~~~~~~~

pagi pukul 10am, balik rumah ma. sampai2 je terus sinsing lengan pakai short operasi la jawabnya. penat gila rasa nak nangis. apasal ha kalo kemas rumah je nangis? sebab penat laaa... tekak kering itu jam masok bilik air basuh kaki pon syahdu beno rasanya. aduhhhhh.... sabar2. petang tu masak lebih kurang je yang pastinya buat air sirap 1 jug besor. hwuahhahahhaa... makannasi 2-3 suap then makan pisang goreng then minum je yang lebih. sampai naik kembong perot.

~~~~~~~~~~

sahur untuk hari ke-23 tu... makan nasi. sebab tadi berbukanya tu takde makan sangat kan. siap masak ni ayam masak kicap dan goreng ikan. wahh..sedapnya makan panas2. tapi sayang sorry takde gambar la. saya kelam kabut lagipon ma ada kang dia bising2. hwuahahhaha... takde la.. dai tak bising tapi saya yang lupa sebenarnya. dah siap makan dah kemas, dah lepak depan tv pon baru le teringat. apo nak buat.. dah terlepas. so, just imagine je la ye. tapi saya tepek gak gambor yang lebih kurang korek dari google. thanks to the original provider. eeggegee....



sahur hari ke-23 (13/09/09-ahad) : nasi, ayam masak kicap, ikan tenggiri goreng, milo suam, air suam.
~~~~~~~~~~

ahad pagi kemas2 pinggan cawan sudu piring segala lak. jenuh mengumbah dari store pinggan. kalo tak buat sekarang nanti sabtu esok nak raya dah kelam kabut. mana nak kemas pinggan, basuh2 lap2, mana nak masak lagi. malam tu kalo jadi ada orang datang takbur. super buzy la jawabnya. manusia lain jangan pikirkan la. baik buat sendiri. kalo dok tunggu diaorang jawabnya tak menjadi satu apa koje pon. lepas susun pinggan bawak kuar semua, letakkan kat tempat yang elok sikit. nanti senang nak amik. lepas tu lipat baju, lepas tu pukul 1pm balik.
~~~~~~~~~~
balik2 je pelok nezha. kemas bilik baju pulak. haihhhh.... mamat kepochi pon sebok nak tolong kemas jugak. sebok je. lagi melambatkan koje ada la. anyway.. lepas tu pukul 330pm pegi salon. wahhh..kata nak raya harus le makcik bagi rambut cantik2 kan. muwahhahhaha.... lawonya sekejap je. lepas bangun tido tu dia... balik asal. takpe la. syiok sendiri pon ok apa....
~~~~~~~~~~
obek takde. sabtu malam ahad tu dia dapat berita kurang baik. pakcik dia kat grik perak tu meninggal dunia. so, bertolak malam tu juga ke grik. tunggu mak midah sampai dari johor dulu, pukul 10pm baru sampai kat kl. dari kl, terus shoot ke grik. bersahur kat tapah. hujan lebat pulak tu sepanjang perjalanan. sian obek. penat. dah le sabtu siang tu dia koje berpanas2. sian dia. huhuhuuu... so, saya tak kacau dia la. ahad tengahhari baru dia call saya cakap nanti pukul 3 or 4 nak balik kl dah. mmmmm.... so, sampai kl malam tadi pukul 9pm. berbuka kat rumah makcik dia kat kerling ulu selangor. hari ni harus pengsan orang tua tu kepenatan. jhwuahhahah..saya tak kacau dia pon malas nak call ke apa ke. orang tengah penat, biarkan dia rehat dulu cukup2.
~~~~~~~~~~
sahur untuk hari yang ke-24 ni pulak, saya sahur honey star je la. dengan milo, dan air suam. makan juga bahulu mak midah bagi. hwuahahhahha... belom apa2 dah dapat kuih raya ni. dapat kuih bahulu, putu kacang & kuih tat. bahulu tu mak midah buat sendiri tau, then jual. gigih la dah tua2 ni nak buat2 semua tu. mak midah memang macam tu. dia jual kuih2 tradisional ni semua la. bahulu biasa, bahulu gulung, putu kacang, kerepek pisang, kerepek ubi, macam2 lagi la. kalo saya takde la..surrender. malu betol. sebab saya tak bagi apa2 pon. whuahahhahaa... takpe.. nanti saya beli je la kuih raya bagi kat dia. kenyang woo makan bahulu tu. cicah2 milo. owhhh..best.

sahur hari ke-24 (14/09/09-isnin) : cereal honey star, milo suam, air suam, bahulu seketol.
~~~~~~~~~~~
hair ni jalan jem biasa2 je la. takde berapa nak ada mud. entah la bilanya ada mud tu kan. hehehhehee... ok la.. takmo cerita panjang2 lagi. selamat hari isninnnnnn...saya suka hari isnin. yahuuuuuuuuuuuuuuuu....
~~~~~~~~~~~~
i love you obek...( take a good rest okey)
i love you nezha...(jangan nakal2)
i love all of you...(have a great day ahead)

3 comments:

zh-ena said...

cute jea nezha terjulur tgn dia tu..muka sememeh jea hehehehhee

nURmALa mAZLan said...

alololo...
tgk nezha tu..
geram tol..
lempang karang
wakkkkkkkk!!! larikkkk

saya said...

ena/mala--nanti saya tolong gomol nezha bagi pihak awak berdua, hehehe...