mari mencari....

Google
 

Friday, September 11, 2009

sorry my dear blog..i've forgotten your birthday...



1st of all... i would like to say 1000 sorry to my beloved blog, because im totally out of mind.. cant remember a single date of its birthday. blog ni lahir pada 09/06/08.. wahhh..dah berapa bulan berlalu. betol2 lupa. hari ni masa belek2 update baru la teringat, aduhhh.... im so sorry my dear blog. if its not because of you, i would never get to know new friends, would never able to express myself in writings, and there will be no electronic memories of some happening in my life.. read my first writing in this blog. hehehhee.. kata 1st writing, harus la tulis testing, testing dulu. at that time, my blog was so dull. nothing fancy in it. just a very basic background. slowly, i learned something about blogging tricks every other day. hey.. its a big achievement to me okeyyy.. from zero knowledge of IT, now im able to handle a blog. dowhhh...even its just a simple task for someone else, but it does mean a lot for me. and im still still learning. and always learning... dear blog.. i love you...
~~~~~~~~~~
okeyyyyyyyyyyyy... sudah2 le menyesal sebab lupa birthday blog tu. anyway.. back to daily routine. semalam sampai rumah bapak lambat. 715pm baru sampai. aduhh..jejak je rumah baru nak letak bontot dah azan. takpe la.. minum je la dulu. then masak nasi. sementara nasi masak, makan kuih dulu. luckily, obek belikan mee goreng. macam tau2 je saya akan sampai lambat kat rumah. hehehhee..ada 6th sense kot orang tua tu. bagus juga. tapi saya makan sikit je la. perot tak boleh terima la kalo berbuka tak makan nasi. nanti meragam. nasi masak, terus je makan nasi. semalam obek beli lauk gulai lemak telur dengan sambal paru. boleh la tahan. kuih pula, kuih putih yang bulat2 (apsal hari2 obek beli kuih ni ha??), cucur badak dan kuih bom. just nice. singgit 3 bijikkan. hehhehehe.... dia belikan air jagung. dowhh.... tak sedap dan rasa nak muntah. terus tak jadi minum. buat air ribena. baru lapang tekak. tq obek hari2 belikan juadah berbuka. love you so much.
~~~~~~~~~~~
malam tengok cerita apa ye? lupa la tajuknya khairiah & amani berlakon. best wooo.. hehehehe.. walopon ada adegan2 yang agak tak logik, but still jalan ceritanya menarik dan bermotif. suka la kalo khairiah berlakon. menusuk kalbu. jadi jahat pon boleh, jadi baik pon boleh, jadi sedih lagi la.. berjurai2 ayaq mata. hehehehe... she's a very good actress. walopon tak berapa lawo tapi manis tetap manis, kulit pon sawo matang gitu tapi bakat dia tu besar. dia cerita pasal si khairiah watak ayu ni le jadi penjaga si amani watak weeda selepas mak pak weeda meniggal. but si ayu ni koje gro. hehehhee... then termengandung, bf lari lorrr... si wida ni pulak konon2 alim la, so takmo duit hasil koje gro si ayu tu buat byr yuran stpm dia. dia kata tak berkat, haram, nanti apa yang dia belajar dan makan tu jadi tak elok la and so on laa... biasa la. konon sebab dah boleh berfikir masa tu. dulu2 tu tak boleh pikir sebab kecik. puiiiii... so depa berdua gaduh2 la. hehhehehe... dah tau tak berkat kenapa baru sekarang nak tersedar. dah stpm lorr..kalo kata ko tu baru pmr kot2 la. habis,kalo tak suka apsal lepas spm tu ko tak berambos lari? ke pegi cari koje part time ke tanggong makan minum duit yuran sendiri? bongok betol. hwuaahha... ala.. nak dijadikan cerita le tu kot. then ada ustaz baru. ustaz ala2 berkenan kat si wida ni la kononnya. ada tukang cocok ustaz kata konon tok imam kampung tak jalankan tugas. tak halang maksiat. ammar makruf nahi mungkar katanya. kene tegakkan islam. so, depa kumpul2 pakat nak halau si ayu ni, pas tu juma pas tu pukul si ayu ni. ye..islam la sangat pukul sepak terajang wanita mengandung. islam duniawi namanya tu. si wida tu le yg pegi mengadu kat ustaz tu. gatal juga rupanya. pakai tudung labuh sampai ke lutut pon tak reti halal haram ugama sebab tinggal serumah dengan ustaz. ustaz kata takpeeeeeee...sebab bilik lain2. huwahhahahhaha... kalo macam tu, semua orang pon nak tinggal bf & gf, takpe, sebab dok bilik lain2 kan? hwuahahahha..... dipendekkan cerita, setan datang mencocok2. setan cakap kedah nooo.. hwuahaha.. memula tu tak berapa perasan, then dah lama baru perasan sebab hanya ustaz tu je yg bercakap dengan mamat pakai celak mata tu. bukan orang lain. wahhh.... dipendekkan cerita lagi, pada malam yang dikatakan diaorang nak serang kelab dangdut si ayu tu, 2 orang je yang pergi, si pelopor propagand tu le. hwuahaahha... apa ke namanya lupa dah. ustaz? ustaz kat rumah tengah beromen dengan si wida. romen serban tak tanggal. whauhahhahahhaa... gila la. so, kena tangap. on the other side, si ayu ni dah bertaubat le kat masjid. bf ayu pon dtg, say sorry dan akan bertanggungjawab. kind of happy ending for ayu la. as for ustaz & wida, kene pegi balai polis loorrr.... moralnya tu la dianya, tak semestinya yang kita nampak jahat dan buruk tu tak elok sangat, tak semestinya yang kita nampak alim tu betol2 alim. buruk baik seseorang bukan kita yang menentukan. overall, bagus cerita tu. banyak isi dan moral yang disampaikan. not bad. entah sapa lak pengarahnya tak perasan pulak. hwuahahhaha.... eh, yg saya dok cerita panjang2 ni wat pe la kan.nanti korang tengok la.. kat 105, tajuk apa ye? lupa la.. garisan? sehalus garisan? lebih kurang macam tu la. nanti sure ada tunjuk lagi tu esok2.
~~~~~~~~~~~~
lepas habis cerita tu sambong tengok cerita apa ha? lupa, lupa. tapi tido lambat pukul 1230am baru tido. set alarm siap2. hari2 pon set dengan harapan pagi ni jangan le tak terbangun lagi. alhamdulillah...pagi tadi, bunyik 2 kali je saya terus bangun. hwuahahha.. takot wehh kalo tak terjaga. so, pagi ni sahur balance mee goreng tu, panaskan dia la, milo & air suam. ada buah mangga dalam peti ais tu makan jugak. dah lama dah nak lembek kalo tak makan nanti membazir pulak.


sahur hari ke-21 (11/09/09:jumaat) : mee goreng, telor mata, mangga, milo suam, air suam.
~~~~~~~~~~~
lepas sahur kemas2 meja. entah le camne botol minyak tu saya nak bukak tertumpah le pulak. waduhhhh.... yangsaya pon gatal yang nak usik2 botol minyak tu wat pe. takde kena mengena lansong dalam agenda bersahur pag tadi. hwuahhahaha.. hambekkk.. lap le dapor pepagi buta. best kan. lap minyak. maunya kena lap 3-4 kali. tape.. eksersais. lepas sahur tengok cerita ap entah tajuk kat 702. best jugak. sian cerita tu. mak pak dia drug addict. siap ada aids lagi. tapi dia sayang dengan parents dia. so dia berusaha untuk berjaya dalam hidop. study hard. dapat biasiswa yang best. masok harvard. waaahhh..betol2 memberi inspirasi cerita tu. hambekkkkk... cerita habis pukul 6am. lepak2 lagi, siap2 pegi koje. hehehehe... tapiiiiiiiiiiiiiiii.. hari ni jalan jemmmmmm.. entah le kenapa. saya sampai opis lambat harini pukul 930am. hwuahhahahha...
~~~~~~~~~~

nezha biasa je. nakal pulak malam tadi. orang dah nak tido dia masih nak main2 walhal malam tadi kan saya tido lambat. sambil tengok tv sambil melayan dia. owhhh..malam tadi korek telinga dia la. hwuahahha.. gila berjam2 nak menyudahkan. nezha standard la. penakot. korek sikit, cabut lari. tangkap, korek, lari. tangkap, korek, lari. eeeeeeeeeeee..geram betol. rasa nak cubit2 je dia tu. kena gak la tepk bontot dia tu, geram dah saya. lepas tu dia main bola. sepak2, kejar2, lari2. suka beno. so cute. sampai saya dah tido dia pon dok nak main lagi. terus saya bangun saya tutup semua lampu gelap gelita. baru nak senyap. hehehhehehe... kejap je tutup lampu. saya mana le boleh tido tutup lampu. mesti on punya. pelok nezha, then tido.
~~~~~~~~~~~~
hari ni dah jumaat kan? cepat betol masa berlalu. sekejap je dah nak habis puasa. orang kata dah masok 7 likor ye? lailatul qadar. dapat ke jumpa? insyaallah... mesti doakan yang baik2. jangan was2. semoga apa yangkita hajati tu semuanya tercapai ye. aminnnn......
~~~~~~~~~~~~

last but not least... ni budak tengah baring kat atas laptop. standardddddd.... pantang nampak benda tu ada harus nak tido baring atas tu. sebenarnya masa tu dia tengah bring baik punya, saya datang slow2 dengan harapan dia tak sedar tapi dah nama pon nezha, mesti dengar punya. hehehhehe..amik jugak gambar dia. bahan bukti ni lenkali kalo screen monitor tu rosak lagi saya mintak ganti rugi kat nezha sebab dia yang berat tido atas tu sapa suruh. tunjuk kat dia gambar ni sebagai bukti. whauhahhahahaa...
~~~~~~~~~~~
ok la.. harap semua bergembira hujung minggu ni ye. saya entah la.. dah macam2 agenda dalam otak untuk rumah ma. penatttttttt...
~~~~~~~~~~~
i love you obek...(miss you)
i love you nezha...(jgn nakal2)
i love all of you...(have a nice day)

2 comments:

zh-ena said...

ops ena pun tak ingat bila ena start tulis blog..emmmmm kena check gak nie :D

saya said...

ena--check jgn tak check