mari mencari....

Google
 

Wednesday, September 16, 2009

sukanya diaaa....


muwahhahahahaaa... sukanya dia main bola. chewahhh...konon2 pandai sangat la tu nak main sepak2 bola. gigit bola, hentam bola kulu kilir. layannnnn.... saya memag dah lama nak beli bola macam tu. dalam tu kan ada bola kecik macam loceng so bila golek2 ada bunyik. wahhh..excited betol mamat tu main malam tadi. jadinya udah habis le 1 rumah dia berpusing main bola. termasok le saya sekali. hehhehehe...
~~~~~~~~~~~~
balik semalam macam biasa. jem tetap jem tapi takde la sampai tahap melampau2 tu. biasa la.. sampai rumah pukul 705pm. takpe2.... sempat lagi masak nasi. tapi nasi belom kering dah azan. takpe.. makan dulu kuih. semalam obek belikan laok daging goreng kunyit campor kacang panjang, ayam masak merah, popia dengan roti jala. air asam boi. tak berapa minat air asam boi tu. takpel. buat ribena sendiri. makan dulu roti jala sebab nak tunggu nasi kering. aiyakkkk... garam tertumpah ke kat dalam adunan roti jala? hwuahahhahaha...gila masin sampai terkebil2 mata makcik makannya. anyway.. makan sikit je la buat jama2, then makan popia then baru makan nasi. syukurr..alhamdulillah kenyang perot. tapi tetap le minum air bergelen2 kan. kata haus.
~~~~~~~~~~~~
lepas tu malam pukul 9pm obek ajak kuar. nak beli barangkering katanya nak bawak balik kampung. saya pon nak jugak. biasa la. dah nak raya ni nak le kena beli barang2 sikit bawak balik. alaa..macam le tak pernah or tak boleh beli dengan ma nanti. tapi feel dia tu lain la. chewahhh.. dah kata kampung pon kat bandar, takde chance nak merasa meriah balik kampung berbondong2. jadi kita tukar la jadi belikan barang2 kering tu the bawak balik kampung. chewahhhh.. nak juga merasa tu. takpe2... so, destinasi malam tadi pergi ke cheras. apsal cheras? entah saya pon tak tau. makcik passenger ikut je mana driver nak bawak. hwuahahhaa... owh..rupanya pergi jusco cheras daaa... pusing2 beli apa yang patot, then pegi lak econsave. mmm..lebih kurang je harga dengan giant. busuk lak tu. hwuahahahahaa..... beli la macam2 malam tadi. rabak poket obek. biorkan. biorkan. kata hari tu koje siang malam pagi petang kan, sekarang la masanya nak mengabihkan keping2 yang dapat tu kan. layannnnn....
~~~~~~~~~~~
lepas tu ingatkan terus bali. sekali obek pusing jalan lain. uwaa..ni nak kemana pulak ni. saya dah terbayang2 bantal tilam bagai sebab penat la. rupanya pergi kat apa ke namanya, uptown? downtown cheras? aduhhh.. parking jauh tau. kene jalan taki. kitaorang parking kat bp petrol station. ada abang rela yang jagakan. baikk tau abang rela tu. friendly. tak le kekwat ke apa kan. rajin betol kan menjaga keamanan lalu lintas. ingatkan dekat, rupanya jaoh lor kena jalan kaki. haihh..saya malam tadi tu le 1st time pegi sana. owhh... gambar takde la sebab handphone tertinggal. memang spil betol sebab ada banyak benda yang menarik yang sana nak amik gambar. benci ahhhhhhhhhhhhhhh.... kalo hp tertinggal tu rasa kehilangan atau kekurangan yang teramat sangat rasanya. serba tak kena. ok, pasal tempat tu just ok-ok je la. masa kitaorang sampai tak berapa ramai orang lagi. so, tak berapa sesak. tapi lama kelamaan, tu dia.. lebihkurang jalan tar jugak. tapi tak seterok jalan tar la. tapi tak suka la. sebab saya rasa saya macam kena raba je kat sana. 2 kali lak tu. takkan orang tergesel kot? ke saya je yang terlebih perasan?? sepanjang saya bersesak2 kat jalan tar tu, tak penah lagi kena raba macam tu. 1st time kena dah ngadu dah kat obek. obek kata maybe orang 'ter'kena kot. ok fine. maybe la kan. dah tu 2nd time kena memang boleh tahan la. takde la macam kena beriya tapi u know, rasa kat belah2 belakang ni. tak tau le sapa. kalo tau memang makan penampar dah. bila dah 2kali kena rasa macam tu, obek pon mengambil langkah keselamat. ye, keselamatan le sangat, keluar dari tempat bersesak2 tu. itu pon.... setelah pusing entah berapa puluh kali kat situ. nak tengok t-shirt la, nak tengok stereng kereta la, nak tengok lighter la. aduhhhhh... orang tua ni kalo berjalan memangtak hingat dunia tau. geram betol. ok2..lupakan kisah yang tak best tu. kat sana ada macam2 jual. serba mak neka la jawabnya. harga biasa2 je la. tak murah, tak mahal. saya beli suar askar. hehehehhee... saja buat pakai2 basahan. lain2 tak berkenan. then, belikan nezha bola tu la. kebetulan ternampak. murah je rm3. hehehehhee... saya beli 2 sekali. mamat tu ganas kang harus pecah benda tu kang. suka la. lepas penat bersesak2, kena lak menapak balik ke parking. uuwwaaaa... macam nak nangis. hari2 pon nak nangis. apa la.
~~~~~~~~~~~
on the way back, singgah makan minum kat kedai la. sebab masa tu dah pukul 2am. takde maknanya nak bangun sahur lagi nanti pukul 4am tu kang. so, minum2 dan makan celup2 tu la. entah kenapa panggil celup2 sebab dia celup2 kot. lagipon tulisan kat gerai tu dia tulis celup2, saya pon cakap le celup2. lebih kurang yong tau foo je saya tengok. kat tepi2 kedai tu ada macam gerai2 kecik jual macam2. saya makan tu la. air ribena. since takde hp, so takde la gambar. walocamne pon, saya dah google pic ni. dia lebih kurang yang macam ni la kan. lebih kurang macam gambar tu la yang saya amik semalam, ada sotong, fishball, apa ntah lagi, kangkong, 8 cucuk semuanya, rm8. hehehhe... itu la sahur awal saya semalam....


sahur awal hari ke-26 (16/09/09-rabu) : celup2 a.k.a yong tau foo, ribena.
~~~~~~~~~~~~
balik rumah sejukkan badan kejap terus mandi kebabom. aduhhhh... penat lagi. memang tido mati. orang malam2 ramadhan ni beramal, duduk rumah ini tak merayap sampai pukul 2-3 pagi. apa la nak jadi.
~~~~~~~~~~~~
owh... kan kata patot semalam obek ada berbuka gathering. obek tak pergi. sebab ada orang yang dia anti kat sana. haihhh... macam2 la orang tua ni. tapi tak pergi pon bagus lorr.. saya suka. whuahahahhaha... suka la sebab dia tak pergi saya boleh kuar jalan2. kalo dia pergi sure takde la nak kuar2 sebab lambat kan baru habis program. tapi dengarnya malam ni ada jugak. so, obek kata yang malam ni dia kena pergi. takpe laa... pergi la. dia kata kawan2 office dia ramai yang dah balik terutama yang belah2 pantai timor tu. wahhhh.. awalnya balik kampung.
~~~~~~~~~~~~
raya nanti korang2 update gak la blog. chewahhh... cakap orang. saya pon nanti entah le camne. kalo kat rmah ma tu buzy memanjang. entah le apa yang dibuzykan tapi mesti tau ada je kerja yang nak kena buat. kadang2 tensen la macam takde masa nak rehat2 pulak. haihhhh....
~~~~~~~~~~~~



ok la.. takmo bebel banyak2. bebel pon nanti penat. hari ni mengantok sangat2 la rasanya. pagi tadi jalan tak berapa jem. biasa2 je. bagus la. harap petang ni pon tak le jem melampau. letih la hari2 ngadap jem. nehza main bola tu dari malam tadi sampai pagi tadi. suka betol dia dengan bola tu. tapi lama2 saya pulak hangin sebab memekak krengg krenggg krenggg bunyik loceng dalam bola tu. itu bola untuk kanak2 kan sebenarnya. hehehhehe.. nezha pon kanak2 apa.. so, boleh le main tu kan. kahkahkahkahkahhhhh....

~~~~~~~~~~~

ok la..

i love you obek..(tq obek)

i love you nezha..(main bola je koje ko ye)

i love all of you...(peace!)

3 comments:

zh-ena said...

yg leeya pergi tu namanya uptown eheh
skang nie rasanya maner2 pergi uptown mmg ramai la org..nak2 plak parking menapak jauh la nak dpt..

yg celup2 tu ena selalu pggl steamboat celup..kat are umah ena mmg ader satu lori jual..perghhhh mmg sedap..aik dh terliur plak

bola tu mcm umairah punyer jea..hehehehhehe

~dARlee zURiS~ said...

sonok lah nezha dapat bola loceng
nanti balik raya tinggal ke mamat tu?
meh pos ke sini.mommy nak kasi duit raya.hehee...

sbb tu tak suka pegi tempat sesak2 camtu
ade je org yg gatai2 nak ambik kesempatan.tak sukoo!huhuu...

saya said...

ena/zuris--selamat hari raya aidilfitri..