mari mencari....

Google
 

Wednesday, October 21, 2009

apa emosi anda hari ni?....


hello... how are you today? good? not good? sad? angry? hehehehhee.... emosi yang pelbagai le katakan ye. apa emosi korang hari ni? anyway.. pagi2 jangan sedih2 yee... ceria2kan hari kalo tak nanti sepanjang hari mendung je la mood kita nanti. saya ni cakap je pandai tapi kadang2 saya pon moody je. gegegeggee.... sila2 kongsi emosi anda hari ni. at least kalo sapa yang bengang ke dahboleh luahkan perasaan sikit. jangan jadi macam saya suka pendam perasaan nanti yang merana diri sendiri. hehehehee.....

hari ni kira ok la. jalan jem2 biasa je so sampai office macam biasa. singgah kedai stationery nak beli tempat letak card tu. ala.. bukan business card pon, yang plastik tempat letak ic tu haaa.. saya punya udah koyak rabak. dari sehari ke sehari nak beli tapi lupa je. hari ni teringatterus pegi beli kalo tak kang tercicir ic kat mana2 lagi payah. sebab saya kalo kuar saya tak guna handbeg ke purse ke. guna card holder tu je simpan ic dan segala kad dan sikit duit. simpan dalam poket. hehehehe... so, senang le nak berlenggang kangkong. takde terkial2 pegang handbag. tapi pi opis guna le handbag. jadi tempat letak bedak. jadi laaa....

petang semalam balik lambat lorr. pukul 830pm baru sampai rumah. mamat kepochi kat rumah udah mengaum2 menjerit2. hehehehee.. alallalaa..siannya dia. lupa nak turn on lampu awal2 la. kahkahkahkahhh..sure hangin je mamat tu. apa tak nya. saya bukak je pintu terus menerkam mengaum2 mengadu la kononnn.. ye la, ye la.. saya layankan je la. lepas bersihkan diri semua dok la melayan dia. bagi makan, garu2 selagi tak mau sampai letih tangan. owhh.. malam tadi cerita kat tv semua tak best. dah le hujan. asterok pon kebabom le jawabnya. benci betol orang nak tengok korea ghost story tu kat 303 bestt... tapi tak dapat sebab 'service currently not available' benci lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

pukul 11pm tido. mimpi yang bukan2. kenapa ha saya hari2 pon mesti mimpi? hehehhehee.. lagi mau tanya. sendiri jawab la.

pagi ni bangun macam biasa. sempat masak mee goreng untuk breakfast. dan juga minum anlene. wahhhhh.... kata menjaa tulang kat iklan dia bersenam sekali tulang ada bunyik krekk..krekk..krekk.. haaa..saya pon ada gak bunyi2 macam tu. suspen.suspen.. yang benonya nak kan gelas dia tu je. susunya tu baru2 ni je la akan bersemangat waja nak minum. esok2 bagi nezha le jawabnya. before this pon memang minum susu gak, tapi dutch lady biasa tu je la kan. dah kata kat iklan ada dapat cawan cantik, harus le teruja. saya ni memang mudah terpengaruh dengan iklan la. hehehhee.. apa2 pon iklan cakap percaya je buta2. kahkahkahkahhh...

sebelom pergi keje, kemas2 lebih kurang. tak kemas rumah takpe.... yang penting tempat uk-uk kena bersihkan. kalo tak nanti tak seronok la nampak comot. actually nezha takde la berteabur2 uk-uk dia tapi tak syiok la kan. kang balik penat2 nak le tengok rumah elok sikit.

anywayyyyy... hari ni mesti banyak koje, dah tau dah sebab bahalol tu tak siap2kan lagi part dia. jadinya saya punya part akan jadi charlie chaplin le. dari hari isnin dah cakap cepat siapkan, jawapannya ye, ye. ye kepala otak kau. benci la orang macam ni. jenis yang menyusahkan.

ok la... takde apa lagi nak tulis. obek hari ni ada keje penting. pepagi dah call tanya nak pakai baju kaler apa. haiyoooo.. pakai je la baju apa 2pon tapi sebagai memberi sokongan moral saya cakap le pakai le baju putih. bila dibagi suggestion baju putih, tanyalak lagi kalo pakai biru boleh tak? huwahhahahhaa.. layankan je la.. orang tengah suspen tu. apa keputusannya nanti malam jumpa baru tau. itu pon kalo jumpa. tadi dia cakap macam kena kerja malam ni. haihhhh.. macam2 la dia tu. apapon, saya doakan semoga semuanya berjaya. amin ya rabbal 'alamin...

i love you obek...(good luck, i miss you)
i love you nezha...(sayangggg dia)
i love all of you...(sapa nak hadiah?)

4 comments:

nURmALa mAZLan said...

today im angry la kak..ekekeke~

MOKCIK AZWA said...

mokcik hari ni bizi tapi happy banget sebab terjumpa kawan lama.

zh-ena said...

ena pun tlg doakan
semoga berjaya
AMIN

saya said...

wahhh..pelbagai emosi hari ni yee... hehehhe.. kita sama2 doakan kebaikan kepada kita2 semua...aminnn..