mari mencari....

Google
 

Friday, October 16, 2009

bosan je...


hello....

hari ni dah jumaat. suka la korang ye. hari yang dinanti2kan oleh kita semua. hehhehehe.. esok cuti da.. tapi ada juga orang kena kerja hari sabtu kan. syukur la kompeni kita keje sampai jumaat je. camne pon esok sure cuti punya sebab deepavali kan. hehehhee... saya tengok tv semalam ada iklan petronas menarik la pasal deepavali. hahaha.. pasal mamat2 ni ala2 hiphop konon sekali jumpa nenek dia kat pasar hambekkkk..baru nak usha2 aweks.. lawak2.. tapi ada makna tu.

anyway.. nak cerita apa hari ni ha?? semalam balik macam biasa. jalan tak jem yoooo.. bagus betol. owh..lupa rupanya ramai yang cuti sempena deepavali dan juga cuti sekolah. agaknya la.. tapi alangkah bahagianya hidupku...... so, balik semalam memang takde idea nak dinner apa. takde mud la. singgah kedai runcit kat rumah beli gula sebab dah habis. beli limau sebab nak buat teh o ais limau. beli toilet roll sebab dah habis. dan beli telor untuk masa2 kecemasan. hwuahahhaa.... balik bakar roti. makan roti bakar kosong je la dengan buat air teh o ais limau. takde mood la. malam dah pukul 8pm macam tu obek call tanya nak makan apa. ahhh..takmau apa2 la takde selera nak makan. tapi dia belikan jugak rojak buah. oh, dan jugak buah durian sebijik. besor lak tu. tapi tak boleh habis la.. makan seulas je ingat esok nak buat kuah durian tu boleh bagi kat obek. dai suka makan kuah durian. haihhh... satu koje lak nak kena masak. tengok la kalo rajin. apa pon, tq obek.. i lebiu. hwuahhahaha.... nezha pon makan sekali roti tu. terok la mamat tu. semua makanan saya dia nak makan. bagi durian pon makan jugak! aiyakkkk..... nang butinang betol. sakit perot saya tak tau haaa.. tapi pagi tadi tengok elok je dia uk-uk takde la lembek ke uk-uk cair ke. so, consider ok la tu kan. memang dia suka makan durian. pelik la. ko ni manusia ke kucing ni nezha.

malam tadi saya macam tak berapa sihat, jadinya jadi pengunjung setia bilik termenung tu. boleh tak ammat kepochi tu mengeow2 kat luar pintu bilik air sambil ketok2 cakar. geram betol. terbantut ya qadzial hajat i tau.. memang la dia ni. dia bukan apa.. suruh bukak pintu tuuuuu... eeee..geram la. sudahnya saya bukak jugak then pesan sambil marah2 kat dia sebab saya nak buat hal pon tak senang. tapi dia bukan nak masok pon, saja suruh pintu tu bior macam terbuka sikit dan dia nampak kita dok kat dalam tu. pas tu dia senyap la duduk je depan pintu tu tunggu kita siap. haihhhhh...over melampau betol. selagi tak bukak pintu..selagi ut la mengeow sampai nak serak suara. takot beno kena tinggal. layannnnn.....

nak tengok tv pon takde mood la. macam penat je so baik kita tido. huhuhuhu...tido mimpi macam2. benci la..letih. pagi ni bangun awal sebab malam tadi tido awal pukul 10pm dah tido. so, golek2 je la melayan menggaru2 nezha tu. apa2 je la labu. so, macam tu je laperjalanan hidop saya. takde apa yang menarik. semuanya normal2 biasa2. agaknya korang sure kata alahai bosannya hidop dia ni kan. hwuahahhahaha.....

takpe2... esok deepavali obek kata nak pegi jalan. tapi dia kene keje pagi tu maybe petang baru boleh kuar le tu kot. bagus jugak. nak rehat2 je kat rumah la. letih. nak pi salon. nak lepak2.

ok la.. takde apa yang nak diceritakan lagi. sorry la terpaksa baca blog yang membosankan ni. hhhhahahhaaa....

i love you obek...(ada rahsia ye...)
i love you nezha...(jangan sepahkan rumah)
i love all of you...(happy weekend)