mari mencari....

Google
 

Thursday, October 22, 2009

busy+lapar=berangan nak makan macam2...



hehhehehe.. yuhuuuuu... aduhduhduhduhh..hari ni busy benor le pagi tadi. dari semalam. chewahhhh.. time busy sebok nak bagitau, time melangot tu diam2 je kan. anyway... tule pasal lambat update blog ni. tu je sebab musababnya. dah, dah..takmo cerita pasal keje, nak cerita yang menarik2 je. hehehhehe....
**
teringin mekdi la
**
petang semalam macam nak balik lambat sebab banyak keje la. tapi pikir2 macam malas le pulak. haihh..sudahnya hangkot bawak balik rumah. saya seboleh2nya memang cuba mengelak dari bawak balik keje ke rumah. tak suka la. hal keje kat opisla jangan bawak balik rumah tapi semalam tu kira betol2 exceptional la...tak boleh nak ditolong lagi. huhuhu..ok, abaikan. so, balik rumah, then pukul 730pm obek ajak kuar makan. aduhh..malas betol sebab otak dah set nak setel keje. takpe la..layankan je nanti dia dah busy saya jugak yang memekak apsal tak kuar pegi jalan2 kan. so, kuar pegi makan. pegi ke satu kedai ni dulu ok, sekarang hampeh lorr.. servis macambiasa tapi kualiti makanan dah tak bagus plusss.. dah jadi mahal. so, rasanya takde la nak pegi sana lagikan. competitor pon banyak dah.

**
tiba2 teringin makan lempeng le.
**
lepas makan2 pusing2 kejap then bali. sambong buat koje. nezha saya biarkan main. waahhh..bukan main suka dia segala benda nak dipanjatnya. hari ni takde pic nezha le tak sempat na snap2 pic. tengok csi, pas tu tido. tido seperti biasa mimpi yang bukan2. benci betol. pagi ni bangun awal sebab nak kuar awal. mmmm..takde maknanya pukul 8am jugak baru bergerak. hehehhee.. makan biskut dan milo as breakfast. tapi sekarang dah lapar le pulak.
**
teringin ayam masak lemak tapi takmo yang pedas punya..
**
pagi2 datang dah terjah pc. sekali printer pulak buat hal. ko ni memang. time orang urgent kelam kabut tu la dia pon buat hal. geram betol. kalo tak tu tercongok je tersengeh. huhuhuh... tungtangtungtang..kowtim.. alhamdulliah..allah permudahkan koje saya.
**
teringin ikan bakarrrrrrrr
**
hari2 saya selalu je dengan segmen dr. fadzilah kamsah kat sinarfm tu pepagi. dia kejap je ada la dalam 2 minit macam tu tapi penyampaiannyaberkesan. kata bagi motivasi. dai kata kalo pegi koje kene la happy2.. jangan murung2 tak suka tak suka. sebab kebanyakan masa kita dihabiskan ditempat keje. hehehhehe... sekali pikir, betol jugak. tapi bila kene time sengal tu yang hangin je satu badan kat office kan? huhuhu...biasa la tu.. nama pon kehidupan.
**
teringin sandwich pulak. boh mayonis dan tomato sos wallawehhhhh...
**
apa lagi nak cerita ni ye. owhh..malam tadi almaunah sms tanya nak bagi hadiah apa kat ibu. mmm.. buntu otak. saya kata bagi cooking utensil je la since ibu suka masak2 ni hwuahhahah.. kalo ibu masak kita pon tumpang kenyang. kahkahkahkahhhh.... tapi taktau lagi la.. tengok dok pikir2 lagi nih.
**
laparrrrrrrrrrrrr..nak makannnnn
**
ok la..takmo borak banyak2 lagi. ada lagi benda yang nak diselesaikan. enjoy your work, people!!!

i love you obek..(muuah...)
i love you nezha..(mmuahhh)
i love all of you..(muah jugak la..)

4 comments:

zh-ena said...

situasi sama mcm ena..time nak urgent la time tu la pc hang..pastu paper lambat nak print kdg2 tu tak blh nak print langsung

mmg angin satu badan la

MOKCIK AZWA said...

owow...memang betoi tu...taim nak cepat taim tu la printer buat hal la, mesin photostat jem la..macam2 la masalah. masa tak nak guna tu elok jerr pulak...tensen uolss

aik banyaknya makanan diidamkan tu hahaha...

~dARlee zURiS~ said...

dah?
tu je ke list teringinnye?
kalah org preggy nih
heheee...

saya said...

ena--memang kan. time nak cepat tu le ada je halnya.

azwa--tensen2 pon kene jugak buat keje. hehehhee..

zuris--tu namanya ngalahkan orang preg. hahahaha