mari mencari....

Google
 

Sunday, October 11, 2009

hari sabtu yang penat...

nezha..i love you..



hello... lambat pulak nak update blog pasal cerita hari sabtu. hehehhehee... sabtu tu kan ada hal. obek punya hal la. alhamdulliah..semua dah settle. he seems happy, im happy, everybody is happy. agaknya la kan. hwuahhahaha...



sabtu pagi2 buta pukul 6am dah bangun. siap2 pukul 630am obek sampai dan kitaorang gerak la. 2 kereta. kerta saya dan kereta obek. pergi amik mak midah kat bangsar. huwahahhaa... sekali adik obek naikkerta saya daa.. hantu betol obek kenakan saya pepagi buta. mmmm...ok2 je la.



reached the said place at 7am. wahh..1st time salam makmidah & tok ngah. actually, its the 1st time i met with his parents after 4 years for courting each other... ayooyoyoyo...ketaq wooo. mwuahhahhaa... takde la tetiba nak jadi sopan santun melampau kan. biasa je la. saya dengan diri saya. takmau jadi pelakon handalan or penipu. baik jadi diri sendiri. so, tung tang tung tang.... pukul 12pm settle semua. yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... obek was very happy and all of us are very proud of him. congratulations obek!!!!!! lepas ni obek promis to sponsor me pulak. hhhhee.. so after that, harus le sessi camwhoring. semua saya seret tangkap2 gambar. hwuahhahaha... lantak la. tapi apsal gambar saya ada 2 keping je? ini tidak adillllllllllllllllllllllll...



lepas tu, pegi lunch. wahhh..saya dengan obek beriya la plan nak makan kat sana kat sini hujung2 tau makan kat mana? makan kehepsiiiiii..kat tol sungai besi. aduhduhduhduhhh...dah le jalan jem dari kl tu. our plan was tu have lunch at serdang coz obek want to take a studio photo of him and the family. kata special event kan. layankan je la. tapi udah jalan jem macam ke hapa ngalahkan wikday, rupanya ada rodblok laaaaa... entah apsal ntah. so, we all have our lunch kat kehepsi. all was eating like a mad horse. bukan tahap lapar dah. tahap kebulur dah tu la pasal. anyway... everybody seems surprise when i asked for tomato ketchup instead of chilli sauce. haiyakkkkk.... whats so weird about that?? hehehhehe... mak obek kata tomato sos untuk kanak2. adik dia lak nyampuk memang kanak2 pon. whuahahhaha... hantu betol. takpe2..kasi chance. tapi memang saya tak berapa keen pon dengan cili sos. kan selalu je makan dengan tomato sos kalo kakt rumah or kat kedai pon. takmau pedas. cili sos thai tu lagi laaa.. ayoyoyoyo.. anyway, lepas makan teruskan perjalanan ke serdang.



kat serdang, sessi tangkap2 gambar kat studio. hahahhahaaa...so funny. tadi yang semua havoc terus tukar jadi beku bila kat depan kamera kedai tu. so i took the chance to pay back my revenge. apa lagi..gelakkan kuat2 semua orang sebab semua macam patung tak reti posing. hwuahhahahaha....



after all the hilarious thingy...its time to go home. well... kind a sad le pulakkan. rasa macam dah mesra. hehhehee... apa la labu. before leaving, i handed over the little gift which i've prepared earlier. nothing fancy just small2 things je la. perfume for both lil sisters and purse for the parents. amik hati la kononnnnn... whuahhahahahaa....... so, lepas salam2, hye2bye2. hehhehee.. we took our separate ways, i went straight home and obek went to send the family to jusco 1st before heading back to johor.



saya balik2 rumah kemas barang2 semua yang terbongkang2 dalam kereta tadi then tidooooooo... by 630pm obek call kata dah sampai. mmmm.. cepatnya??? kata jem kat area seremban tu? itu pon bising2 kata lambat. hello.... 2 jam plus jem kata lambat ke dari kl ke johor? gila la. saya tak suka if dia drive laju2 tu.. bahaya. tapi ntah la...susah nak cakap. dah piat tinga pon bukan dia heran. hehehhee.....

overall, outing semalam with obek's family seems ok2 la.. tak la drama ke apa kan. owh..si jemi pon ada gak tau tapi semalam macam ok skt dgn dia but still nak xsyen pulekkk.. tak kuasa la. hehehhee.. bini jemi takde sebab konon tak larat (coz dia kan preg). well..takkan le sampai tak larat sangat nak jumpa mak pak mertua yang datang dari kampung tu? mmm..entah la. lu pikir la sendiri labu. hahahhahaa. .. adik2 obek yg pompuan berdua pon ada jugak merepot kat saya pasal cerita akak ipar depa tu. haihhhh... sounds not so good la. orang cerita,kita dengar je la. bukan saya yang korek2 ye. nampak macam ada sikit situation kat situ. entah la, tapi harap2 semua ok. belom dapat feedback komen dari obek coz he's still at kampung. will only be in kl tomorrow morning. i guess i'll meet him tomorrow nite la kan..for dinner. itupon kalo dia tak buzy koje. well... wish all the best for me.







love you obek...

love you nezha...

love all of you...

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

wow..jumpa bakal family ye
bagus...bagus..
heheee...

zh-ena said...

wah dah jumap bakal family mertua..
seram sejuk tak time jumpa tu eheh

saya said...

huhuhuhuuuu...mcm nak pengsan