mari mencari....

Google
 

Thursday, October 8, 2009

kalo lapar makan sate...jangan makan rasuah..


tengok.. nezha pon paham dan marah tau. jangan la makan rasuah. tak malu ke muka bagi anak bini makan duit haram. hwuahhahahahha.... kat dunia boleh le demand nak berapa percent berapa percent. macam iklan kat tv tu.. pakcik tua datang orang tak layan..nak jumpa bos kata busy, sekali orang lain datang bawak hadiah terus boleh jumpa bos, siap dengan envelope selamat bercuti ke london. hehehehhehee.... tapi biasa la.. ko buat la iklan camne pon takdenya orang2 tu nak paham. lagi bertambah rancak ada la. itu kalo yang memang 'dibagi'. ini yang lagi terok dia pulak 'mintak'. kalo tak koje tak proceed, kalo tak project tak jalan, kalo tak proposal terbenam. hehehhee... ada pulak tu siap gaduh2 ni antara mereka2 sebab tak puas hati dengan percentage yang diberikan. haduihhhh... kelakar betol la. kenyang ye makan duit macam tu. apa tak bestnya.. dapat buat rumah besarrrrr.. dapat kereta besarrrrr.. dapat jalan2 percumaaaaa... tapi dia lupa esok kat kubur sempit. padan muka. ehhh..ni apa kes la pepagi membebel. takde la.. saja la cerita pasal perihal kehidupan masa kini. kalo kita jujur, makin kita ditindas. kalo kita bengkang bengkok.. dapat le habuan. tapi selama mana? ada yang sanggop.. ada yang tak sanggop. tepok dada, tanya selera. kalo selera nafsu besar ikan paus biru, memang itu la jawapannya. tak kira la orang besar ke orang kecik ke... sama je. pengurus ke, penggemok ke, penyelia ke, hatta kerani sekali pon ada gak yang demand macam2. muka tak malu betol. entah la..susah nak cakap. tapi ye la..tak semua orang macam tu. masih ada yang tau halal haram. patot lihat dengan lebih meluas lagi. see.. tetap la saya nak berpikiran positif. kahkahkahkaakhhh.... rasanya dah banyak kali la saya cerita pasal benda2 macam ni. selagi ada..tetap le saya cerita. bior korang bosan. sapa tak suka or terasa memang bosan laa.. cuba kalo kene.. hehhehe...

alaalalalala... apa nak bising2.. buat keje kerana allah. habis cerita. bertukar kepada mood yang lebih gembira. semalam pukul 430pm macam tu ada dialog sengal. hehehe..

him : oby, bek lapar ni tak makan lagi. oby nak makan apa?
her : ??????? (awak yang lapar tanya saya pulak nak makan apa. apa hal?) entah la, tak selera.
him : makan sate nak?
her : nak.. dengan nasi himpit.
him : okey.
her : okey.

ringkas je dialog. tapinya balik tu tau saya dapat berapa sate? 30 cucuk!!!! ayam 20, daging 10, nasi himpit yang panjang tu 1. gila laaaaaaaaa!!!!! sapa nak makan banyak2 macam tu. 1st, yang lapar tu dia, apsal belikan saya banyak2? 2nd, kat rumah tu ada saya je dengan nezhaaa..t akde manusia mahupon makhluk lain yang boleh diajak makan bersama. uuwwaaaaaaa.. ini kes penderaan namanya. penderaan perot. hehhehehee.... apa2 pon thanks obek sebab belikan makanan. so malam tadi saya dengan nezha bedal le sate cukup2. hehehe..sampai nezha pon takmo dah tengok sate tu. saya sua2 kat dia lari dia. hehehhehee... macam2 hal. malam tadi tak kuar sebab makanan pon dah ada. obek pon koje. saya dok rumah tengok tv lor.. tengok numbers then csi. hehhee.. pas tu tidooooooo.......





nezha seperti biasa kalo saya turn on lappy harus menyelit celah bedah mana pon nak jugak. ini tengok dok pikir2 nak buat aksi apa la tu. nakal betol. nakal2 pon saya sayanggggggg nezha.




yee..seperti diduga, inilah aksi menokak (menggigit) monitor lappy. aktiviti wajib ni kalo dia nampak lappy tu menyala. pas tu landing baikkk punya atas keyboard tu kan. bagusss!!! bravoo!!!! nezha pandai!!!!! golek2 la nezha, takpe. kalo rosak pon repair murah je. kalo button keybord rosak tak blh guna pon takpe.. boleh ganti. main2 la atas tu.. gigit2 la lagi. takpe.. takpe..ggggrrrrr...(sabar lah wahai hati)

anyway..tu je la cerita untuk hari ni. pagi ni kuar lambat. sempat masak cucur pagi tadi buat breakfast. sedap gak. hehehehhee... pas tu kemas uk-uk nezha, buang sampah. sampah mesti buang hari2 tak kira banyak ke sikit ke. sampah kering ke sampah basah ke. rasa macam tak syiok la kalo balik koje tengok tong sampah ada isi. hehehhehehe.... kalo dapor clear..lapang je dada rasanya. rumah depan tu kemas pagi2 pon takde maknanya. balik kang tengokla, nezha dah tolong 'kemaskan' jugak. biasanya takdela terok sangat dia menyepah, takat2 table runner tu jatuh, or paper2 koyak, or balang gula2 jatuh tu biasa la. nama pon budak kecik. hehehe..ye la tu. kecik sangat la awak tu.

perot meragam la. duduk depan, rasa nak membuang, macam tak menyempat2. bila pergi toilet, terus jadi elok pulak. apsal ni??????

okla.. nanti sambong lagi.

love you obek...(miss you so much)
love you nezha...(jangan nakal2 ye)
love all of you...(do you love me too?)

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ada iklan tu ek?
cam tak penah nengok
tv mana?
huhuu...jakun pulak
;P

alaa..obek nak kasi kamu chubby sket tuh
lagi comey dia ckp.hehee...

zh-ena said...

sakit perut sbb mkn sate byk sgt kot..

gigit skit nezha tu..ena plak geram tgk telatah nezha tu hehehehehhe

saya said...

zuris--ada iklan tuu... tv apa ye tak perasan le pulak.

ena--tu la mkn byk sgt kan dah sakit perot. hehehe...