mari mencari....

Google
 

Tuesday, October 27, 2009

macam2 hal, penat badan, penat otak...



hello...

hari ni penat sangat. sejak dari semalam terkejar2 kesana kesini. ada urusan perlu dilaksanakan. aduhduhduhduhh..sudah lah..jangan mengeluh. ini waktu dan ketika untuk menghadapi masalah. takkan selamanya tenang, mesti ada pasang surut perasaan dan pergolakkan kehidupan. terima la dengan hati yang tenang, walaupon pada ketika itu rasanya macam mahu menjerit. hehehhee.... sabar.. sabar...

anyway.. selepas berkejaran ke sana ke sini semalam, malam tadi pergi rumah ma. ada hal sikit. mama pon ada kat sana. wahh..bukan main terkejut mama dah tukar kereta. no more accent, sekarang orang tua tu drive satria gti yooo... siap sport rim bagai. waduh waduh waduhh... kitaorang bagai nak rak gelak. ingatkan kereta anak dia, rupanya kereta dia. dengar dah dari hari tu lagi dia nak tukar2 kereta tapi dok la ingat nak tukar kereta yang ala2 baya dia punya trend. sekali salah daa..hambekkkk... ndar anak mama siap komen mama bawak siap koner baring bagai. mamat tu nampak je hensem tapi penakot ya rabbi. huwahhahaha.. pegi rumah ma saya pon suruh naik atas takmau. takot katanya. apsal semua orang kalo pergi rumah ma takot nak naik atas ha?? saya naik elok je. siap tido sorang2 lagi kat atas tu sebab dah sah2 le atas tu bilik saya. hwuahahhaha... takot hantu le tu. jangan takot..kalo ada hantu pon saya le hantunya tu. apa la korang ni. so, borak2. opss..obek pon ada sebab tolong bawak kereta ma bawak balik rumah. mama kalo jumpa obek borak bagai nak rak. heran betol. ada je projek depa dua orang tu. tapi sedih la, sebab ma saya tak berapa sihat la. doakan kesihatan ma saya ye. ibu pon ada. penat. penat. macam2 cerita. tapi takyah le cerita kat sini. borak2 lebih kurang dengan mama, ajak pegi dinner sebab dah pukul 10pm lebih. mama pulak dah makan. tapi kitaorang lapar le walopon tadi tu mama dah bagi wedges kat kitaorang. saya dah sah2 kebuloq sebab lunch pon tak berapa makan. otak runsing. bila dah reda keadaan baru la nak ingat nak makan. so, saya obek & ibu pergi pusing2 cari kedai makan. konon nak try kedai baru le tu dia bapak mana hala ntah ibu bawak. layan je la. lapar tapi perot dah masok angin. so, makan sikit je la. aish pon ikut. sebok je mamat kecik tu tak padan nak exam hari ni. exam bahasa arab tu beb.. huhuhuhu...lepas makan, balik. saya memang flet habis, balik, mandi, makan panadol sebab dah sakit kepala, terus tidor. sedar2 nezha dok jilat2 gigit kepala suruh garu dia. owhh..dah siang rupanya hari ni ye. lega la tak mimpi apa2 malam tadi. agaknya pengsan kot malam tadi. hehehhe.. layan la nezha garu2 selagi takmau. sebok je mamat kepochi tu tau. harus kene garu lelebih sebabmalam tadi kena tinggal lama pukul 12am baru saya sampai rumah. hehehhe..alalla siannya dia....

pagi bangun macam berat je badan. perot pon sakit. standard. mandi2, siap2 semua bagi nezha makan bagai, pegi koje. jalan jem2 biasa la. now kat office mengantok sangat rasanya. aduhhhhh...nak tidorrrrrrrrrrrrr.....

petang ni pon akan buzy jugak. selagi tak settle selagi tu la berkejaran ke sana ke sini. apa nak buat. hadap je la. nak pegi kedai carik klip kereta tu pon tak sempat2 jugak lagi. uuwaaaaa......

ok la.. takde apa yang nak ditulis lagi.

i love you obek..(always love you)
i love you nezha..(noty-noty boy)
i love all of you..(take care)

4 comments:

nURmALa mAZLan said...

fuyooo...satria gti tu...caiyok

zh-ena said...

ena tak paham la..ader ibu..ma..mama..
leeya pggl mak leeya aper?


hehehehehe kena byk kali baca nie baru ena faham :D

TEACHER OF SOMEONE said...

semoga ma akak akn kembali sihat slalu

saya said...

mala--tu la pasal.

ena--hehehe..tu la yg best kan. ada ma, ada mama, ada ibu.

fiqah--tq..doa2kan ye..