mari mencari....

Google
 

Tuesday, October 20, 2009

menyampahhhh.....



hamboiii.. tengok la betapa penatnya si nezha tu mengemas rumah sampai terjelir2 lidahnya. hwuahahha.. dah maca kes penderaan dah ni. ye benor le tu mengemas rumah. itu namanya baru lepas melompat menggigit menggaru mencakar serba sakneka mak nenek barang dalam rumah tu. entah apa yang dia cari2 entah la. saya balik semalma udah tungganglanggang rumah tu. table runner jangan cerita le. udah ke lantai peginya. takpe la..layankan je. dia pon boring tu. so, main je la apa yang ada kat rumah. hehehee...

balik semalam semangat nak masak mee kering goreng tu la. singgah kedai beli udang, sotong, sayur bagai. dah berangan2 dah ni. nak beli pulut sebab nak makan kuah durian. durian yang hari tu obek beli sayang je saya tengok elok lagi. tapi kedai tu pulut dah habis lorr.. so, terus takde mood nak masak. huwhhahaha.. balik2 rumah, disambut dengan ngauman nezha menjerit2. ye, ye.. tunggu le kejap saya angkat barang letak dalam rumah baru le boleh dukung. sekali saya terperasan la dinding pagar tu orangtu dah cat!!!!! masok ikut mana? hantuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. eeeee.. rasa.. eh..bukan rasa lagi. memang saya menyumpah2. bukan tak bersyukur dia dah cat tapi masok kawasan rumah saya ikut mana? panjat pagar tu le kan??? geramnya saya..ikut hati nak je bahasakan tapi istighfar banyak2. allah maha mengetahui.

masok rumah dengan hati yang membungkal. terus takde mood nak masak ke nak makan ke. tapi tetap ke dapor menyiang udang sotong tu. takpe la.. tak jadi masak pon at least benda2 tu dah disiang kot2 petang ni ke nak masak dah senang. sesambil tu jerang jugak mee kering tu. haihh..otak celaru la. kata taknakmask tapi pi jerang lak mee tu. macam2 la. so, end up duduk tengok tv. dapor tunggang langgang. call obek mengadu. alalala..kalo bercakap dengan obek tu kadang nyakitkan hati je. tapi bagus sebenarnya. dia tak melayan kepala angin saya. kalo dilayan makin menjadi2 la jawabnya kan. dia kata nanti dia jumpa orang tu. ye kan je la. saya bukan apa. sekadar meluahkan perasaan tak puas hati. tu je la. jangan jadi kurang ajar sangat masok pagar rumah orang tak minta izin. esok saya pagarkan rumah saya tu ko masok tak jumpa pintu keluar baru padan muka.

dah la..malas nak cakap pasal hal tu. so, malam tadi tak makan apa. tengok 201 cerita padayappa. entah dah berapa kali tengok tetap le nak tengok. lagi bagus tengok cerita tamil tu dari mikir hal2 yang macam ni. makan biskut dengan ribena. jadi la. betol2 takde mood. nakkuar obek pon koje malam tadi. ahh..malas le kaco dia. by 1030pm, obek call tanya dah makan ke belom. mujur ingat jugak ye.. pas tu dia belikan mee goreng dengan roti canai. hambekkkk... seperti biasa, mana nak habis. tak selera, otak celaru, takde mood. lepas makan, tido..

tido lak mimpi yang bukan2. haihhhh..sampai terjaga2 tengah2 malam tu. sampai macam tak sanggop nak tido berdoa la supaya cepat siang. hehehhee...sure korang bengang kan. korang beriya le nak tido lelama saya pualk mintak bior cepat siang. hehehhee.. im sorry...kihkihkihkihhh....

pagi ni tengok jalan tak berapa jem. just nice le. sekali sampai tol sunway tu dia..tak gerak lorr.. baru cadang2 sampai awal kat opis bolehle singgah bbeli kuih ke apa ke kan, tapi udah lambat batalkan je la niat murni itu. takpe la..lagipon balance roti semalam ada lagi so makan je la buat breakfast pagi ni. mmm..alkisahnya entah le sultan mana kuar dari jalan tabong haji tu.. tu yang polis2 sekat jalan semua tu. sorang punya pasal nak lalu, semua rakyat jem. elok le tu. please be remind, bukan semua bos kat malaysia ni jenis memahami. dapatyang jenis terejal berkira sangat, datang lambat nak catit, datang lambat nak catit..haa.. camne? ko nak cakap kat bos tadi sultan lalu so jem tu yang datang lambat? ingat bos tu nak percaya?? takde maknanya. melainkan kalo dia sendiri yang mengalami. biasanya takkannya.. pity to those yang kene macam tu.

anywayyy..... takde apa dah nak cerita. hehehhehee...

i love you obek...(miss you)
i love you nehza...(dok rumah elok2)
i love all of you...(keje rajin2)

5 comments:

zh-ena said...

betul tu maner2 sultan or somebody yg nak lalu rakyat nie jgk la yg kena beralah..jd kena la tggu diorg nie jln dulu baru la kita2 nie jln kan..klu kena potong gaji minta claim ajer kat diorg nie sebab diorg nie la penyebabnya..

saper sokong hehehehehe

~dARlee zURiS~ said...

laa..dia main panjat je ke?
hampeh punya org
pasnie kan,letak kaca kat tembok pagar tu
kot2 rasa nk panjat lagi..merasa lah penangan kaca tu
hahahaa...jahat.;p

Ummi batrisya dan damya said...

dah lama tak menjenguk ke sini :)

tengah khatam baca entry cik saya :)

sabar ye cik adik, jangan marah2 nanti cepat tua :)

julietANNA said...

hihi kesian nezha kena tinggal tau kak.
hish patutle anna rasa tidur mcm sekejap je smlm.
rupanya akak doa2 cpt siang ye T____T
haha.btw anna dah tukar url blog.
http://darlingwonderland.blogspot.com

saya said...

ena--saya sokonggg!!!!

zuris--memang..saya buat nanti.

ummi--tu la ummi buzy je. yela takmo marah nanti cepat tua. hehehe..

juliet--dah tular link? wokehh..nanti saya update.