mari mencari....

Google
 

Friday, October 9, 2009

nak pergi ke tak nak?...



hello..mari tengok budak mok-mok tu posing. hehehhehe..pemalas betol. tu namanya tengah menunggu nak makan. comel je kan? hehehhe.. puji la anak sendiri orang lain takde pon nak puji. tak pe la nezha.. nezha busuk hitam buruk pon saya tetap sayang nezha. hhehhehee.....

balik semalam macam jem sikit. tapi sampai rumah macam biasa pukul 7pm. kira okey le tu kan. balik macam lapar. call obek tanya dia koje ke tak malam tu, dia kata dia koje. haihhh..benci betol la. orang nak kuar jalan2 pon payah. hehehhee.. takpe la..koje jangan tak koje. so, malas le nak kuar pegi dinner. terus masak mee goreng. ala..mee kering tu la. stok fishball memang ada je. penyelamat keadaan. in case kalo sesak sangat at least fishball tu dah ada. so, goreng mee, then panaskan sate yang lebih2 tu. kupas buah, buat air ribena. kenyanggggg.. tetiba macam sedap lak mee goreng tu semalam . hwuahhahahaha... sendiri masak sendiri puji. ok la tu kan.

lepas dah siap mandi makan semua, lepak kejap. tv cerita boring. nak tengok berita pon malas. takde mood la. then, tengok cd. dah beli lama tapi tak tengok2 pon. tengok the chronicle of riddick. kira boleh le. lawan2. tak le sengal sangat tapi jalan cerita lembab la. ke memang saya yang lemau malam tadi. saya punya style if dah boring tu harus le kasi laju je cerita tu. malas le nak tunggu betol2. habis je tengok cd, tido. tapi masalahnya tak boleh nak tido la. mata mengantok yang teramat tapi tak boleh lelap. golek2 kiri, golek2 kanan, tak jugak tido. lama2 baca buku pulak. wahh..bukan mengantok, jadi lagi segar. hantu betol. entah pukul berapa dekat pukul 12++ baru tido. then pukul 230am terjaga lagi. tak boleh tidor gak. golek2 lagi. apa hal le agaknya ye. pukul 330am++ baru lena balik. pukul 5am dah jaga lagi. nezha pon dah bangun. terkebil2 lagi. sampai le sekarang ni tak tido. tapi walopon tido kejap2 tu ada gak mimpi. mimpi tak best la. tak suka.

esok mak midah datang kl. ada something la. obek ajak lunch sama2. aduhhhhh.. malas le. hehehe..takot yang benonya. tengok la, nak pergi ke taknak pergi. tak pergi pon takpe bukan penting pon.

so, minggu ni obek takde. balik kampung. aduhhhh...double boring. kalo dia ada sini pon bukannya kuar sama je tapi entah la. rasa macam sunyi je. hehehhehe...

apa lagi nak cerita ni ha? owh..pagi tadi breakfast. kata dah bangun awal kan harus le breakfast. tapi takde la breakfat yang heavy2. makan biskut je la dengan air teh o. then makan buah. lega betol tekak bila buah sejuk2 tu masok. fuhhhh......

jalan tak berapa jem pagi ni. saya sampai awal tapi malas nak naik office. dok kat dalam kereta dengar kerenah sinarfm. hehehehe..lawak2 pulak hari ni.

owhh..pagi ni obek awal2 pagi buta udah ke kl. sebab ada koje pukul 7am kat sana. wahhhhh... patot sayatak boleh tido sebab telah diberi task untuk kejut dia. aduhhh..call 500 kali pon belom tentu dia bangun. bila jawab, ye, ye dah bangun dah ni. tapi kang call lagi sekali rupanya tengah terbongkang lagi. takpe2.. dia dah pergi pagi tadi pukul 630am. takot jalan jem katanya. tau pon. harap semua urusan success je la ye obek. love you.

sebelom pergi koje tadi dah siap2 kemaskan uk-uk nezha. bagi makan semua depan pon dah sapu. lega. makanan untuk kucing luar pon dah isi. wahh..jangan taktau. rumah saya udah jadi pusat makanan untu kucing2 luar tu. letak je nanti diaorang datang le makan. hehehhee..cute2 je muka masing2. ada kaler kelabu, ada coklat. bagus lak tu tak buat sepah2. tapi nezha biasa la. dengkiiii..bukan boleh nampak kucing luar datang. harus menjerit nak menerkam. alalallala... dengki betol. takot beno orang tu masok dalam rumah. takdenya... orangtu makan kat luar je dah makan diaorang blah pergi mana ntah. relax la bro....

ok la..takmo celoteh banyak. esok dah weekend kan? sure korang suka ni....sapa tak suka weekend turun tangannnn!!!! wahhh!!! ramai lak turun tangan. hwuahahhahahaa..... anyway. have a nice weekend ye. doakan weekend saya pon success (yg mana biasanya sengal2 je). huhuhuhuu...

love you obek...(miss you so much)
love you nezha...(cubit nak?)
love all of you...(cepat la monday. hehehhee..sure korang bengang kan?)

5 comments:

zh-ena said...

ena sayang nezha aper hehehhehe

~dARlee zURiS~ said...

hitam itu menawan pe
hehee...

angkat tgn!!!
eh..jap2
kalu turun tgn tu,maksudnya tak suka weekend lah ek?
confuse pulak.adoii...

MOKCIK AZWA said...

jadi ker tak jadi nie??

malu2 pulak nak gi makan2 ihikss..

nURmALa mAZLan said...

pelik la kak..x suka weekend..tp suka monday kan...uhuks~

saya said...

macam2 je u all ni. sapa syg nezha dapat 10 markah. hehehhe... sapa suka weekend tolak 10 markah. hahhahahaaaa...mokcik..jadi dah..huhuhuh..