mari mencari....

Google
 

Monday, October 19, 2009

sambungan cerita ahad...



hello...

sambungan dari cerita semalam, ahad..kes obek ruined the lunch plan.. at 330pm, he called ajak kuar lunch le. i said u better take me to the best place for lunch or else. chewahhh... dalam lapar2 tu demanding jugekkkk... ye la. dah le lapar plus sakit hati so double triple bengang. obek kata, ok.

so, berangkat le kami. jauh beno perjalanannnya nak makan. bila tanya nak pi mana jawabnya ikut je la. huh.... biarkan.. tengok je. rupanya pegi ke 1u. alalallala..ingat nak bawak pergi perlis ke terengganu ke tadi kan. jalan jem. al-maklum.. semua cuti so semua pon nak lepak2 le tu. pusing 2 kali baru dapat parking. tu pon parking kat padang luar tu. takpe la..janji ada parking. sementara tunggu obek mencucuk rm, saya pi tengok2. owhhh..rupanya semalam ada festival japanese food & culture kalo tak silap. masa saya sampai orang tu tengah ketok2 gendang besor. hehehhehe.. menarik juga. banyak ada jual makanan jepun. macam2 ada.. so, we end up lunch kat shogun. haaa..hambekkk.. memekak lapar nak makan sangat dia bagi saya makan buffet. alallala... tau je la saya ni memekak je lebih bila time makan tak de la banyak sangat. obek makan lagi berganda banyak dari saya. lapar sangat katanya. not bad la walopon itu 1st time makan kat shogun tu. owhh..sapa2 nak pegi tu pegila. memang bokeh makan banyak dan sedap2 semuanya. food variety pon menarik. macam2 ada... sapa hantu sushi sila pergi sana. lebih jimat dari makan kat sushi king kot? tapi pastikan perot betol2 boleh makan banyak la. kalo takat makan 3-4 piring tu baik la makan kat sushi king. kalo tak membazir je. pegi.. pegi. weekday lunch buffet 12pm-3pm.. weekend lunch buffet 12pm-5pm. dinner pon ada gak. 7pm-10pm. haaa..pegi2. presentation-ok. rasa makanan-ok. overall-ok. boleh makan.

lepas makan takde pegi mana pon, just pusing2 kat bawah tengok promosi makanan jepun tu. tengok2 jugak if dia ada jual bekas masak takotao tu kan.. elek pocik. bahan2nya ada la jual. hehehhe... konon kalo ada nak le beli. ini isu berangan lebih le ni.

anyway, pas tu terus balik. obek sakit kepala. balik saya pon lepak2 je la sambong tengok tv. tido kejap dalam 1 jam lepas tu bangun. sambong tengok tv. malam tak dinner sebab kenyang lagi. tapi obek ajak kuar pulak tapi macam dah malam la.. dah pukul 1030pm. malas betol. sian pulak kat dia kang dia ajak2 kuar tak kuar kang dia kuar dengan orang lain kang haa... cuba la kalo berani... memang carik nahas jawabnya. hhuhuhuhu... tetiba je kan. so, kuar teman obek makan. dia makan nasi lemak dan rojak buah, saya tak makan apa la.. just jamah2 rojak tu je sikit. lepas tu balik. lepas tu tido laa..apa lagi.

pagini bangun awal. sebab takot jem. tapi tengok jalan clear je. al-kisahnya budak cuti sekolah lagi ye hari ni? hehehehe.. bagus alhamdulillah. singgah kat petrol station beli roti dan air. nak buat breakfast. masa beli beriya semua nak. bila dah beli ni ha ada je tercongok kat depan ni tak selera la. sampai office awal sebab tak jem.

so, itu je la cerita weekend saya. weekend yang biasa2 takde apa yang menarik.

nezha macam biasa. manja terlebih. semalam banyak kali dia kejut saya. hehhehee.. dia takot saya lambat pegikoje kot. alala..semalam cuti la nezha. sayang nezha baik betol tolong kejut ye... i love you nezha.

ok la..nanti sambong lagi.

i love you obek..(hehehhe... dah love you balik dah)
i love you nezha..(always...never failed)
i love all of you..(happy monday!)

1 comment:

nURmALa mAZLan said...

ler.....
jauhnyer la one utama tu kan
ahahah