mari mencari....

Google
 

Wednesday, October 28, 2009

semakin terkejar2..apa yang dicari?...


betol la macam kartun tu cakap. terkejar2 sana, terkejar2 sini nak ngejarkan benda yang tak seberapa tu. tapi.. kalo tak buat tak boleh pulak. nak tak nak terpaksa juga buat. tapi tak boleh pulak cakap terpaksa, dah memang tanggongjawab. habis tu camne? redha je la.. entah apa yang dikejar say asendiri pon tak tau. duniawi? akhirati lagi le jauh. bayang pon belom nampak lagi. asyik mengejarkan hal dunia je sepanjang masa. bila nak insaf. bila nak sedar. sedar dah lama. tapi tak jugak berubah. bila nak berubah. entah. kenapa entah pulak. ada keinginan tapi belom sampai masa. habis, bila masa tu tiba? bila dah ada dlm tanah esok baru nak berubah? dah terlambat lorrr....

apa la saya bebel pepagi ni. entah la. kadang2 fedup. kadang2 taktau kenapa jadi macam ni. pakar motivasi kata buat macam ni, buat macam tu. ahhh..pakar motivasi tu bukan tau masalah hidop kita. dia memberi bayangan saja camne kita perlu memilih jalan yang tenang untuk kita. agaknya la. kang ada lak pakar motivasi yang marah kat saya pulak. masalah orang tu tak sama. berbeza2 setiap satunya. ni apa hal lak nak cerita pasal masalah ni? ahh..lupakan...

semalam pon sama la macam dulu semalam. balik kerja terkejar nak menguruskan hal yang satu tu. sempot. selesai urusan pukul 930pm. ye.memang masih awal pada kamu tapi terlalu lewat pada saya sebab tak berhenti seharian. penat yang melampau. makan pon tak sempat. sebelom balik singgah beli nasi lemak. tapi tak makan pon cuma jamah sikit je. bagi nezha makan then sambong urusan. pukul 230am baru tido. tido pulak tak lena. tak pernah yang lena tidor saya ni. siap mimpi2 bagai. mimpi bergaduh bersilat berkeris bagai. whauhahha..nak kata tengok cerekarama idak le pulak tetiba je masok bab bersilat. hantu betol. ni mesti pasal masa tengah terkejar2 tu rasa nak silatkan je orang2 tu then tu le pasal sampai termimpi2. hehehe....takpe..exercise katakan. exercise dalam mimpi. ok la tu.

bangun terlewat. ingat taknak pergi kerja dah hari ni sebab badan pulak tak berapa sedap. tapi dipikir2 rugi pulak kalo tak pi koje hari ni. sayang cuti. sayang mc. paksa juga diri bersiap. jalan pulak jem macam hantu. melekat tak bergerak2. ada kereta rosak rupanya kat bridge tu. damn! pukul 930am baru sampai office. takpe.. setelkan mana yang larat. kalo tak larat kang 1/2 day chow je la. kepala pon berat semacam je ni.

obek pon buzy. ngadu kat dia pon takde gunanya. malas le kaco dia. dia pon banyak lagi benda nak dibuat selain dari dengar saya mengomel. hehehhe...

nezha? sian dia. dah ala2 anak terbiar kurangkasih sayang je 2-3 ari ni sebab saya sangat kecoh dan kelam kabut. pagi tadi dia kejut saya suruh garu2 tu siap nyondol2 kat bantal sebab sempit dia nak baring tak muat. hehhehe...walhal sebelah sini tu bukan main lapang, tempat sempit gak
yang dia nak masok. layan je la. garu2 sapu2 kepala dia sampai kita dua orang pon tido semula.

entah. tak tau apa nak tulis lagi.

bosan.

i love you obek..(always)
i love you nezha..(always)
i love all of you..(always)

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

pasnie main kejar2 ngan nezha pulak
mesti hepi
:)

Ummi batrisya dan damya said...

get well soon :)

so amacam balik awal ke keje gak :)

lama tak ke sini, now, merdeka until dec

how i miss all my fren so much :)

zh-ena said...

adat manusia la tu kejar mengejar

afiq said...

nih btolnyer tekejar kejar nih...hehhehehe papepon sb ar menghadapi dugaaan!wahhh termotivasi di situ...hehehhehe

saya said...

zuris/ummi/ena/afiq---marilah sama2 kejar mengejar. hehehhee.... sabar je la ye...