mari mencari....

Google
 

Monday, November 30, 2009

cerita hujung minggu # 8...

source : http://hobbyphotographytips.com/wp-content/uploads/2008/02/trees.jpg


hello....
apa khabar? harap semuanya sihat2 sejahtera la hendaknya kan. anyway... semalam tak update blog. buzy la.. hehehhe..takde la. semalam pi dating2 dengan obek. wahh..lama betol tak pegi dating2 dengan obek ni. semalam jalan sampai macam nak tercabut kaki. aduhhh..sakit lorr.. takde pagi mana, just pusing2 kl je la. then pow obek. hwuahhahaha... rasakan!
takde apa sangat cerita menarik. cerita hari raya dah cerita dah kan. hari sabtu pukul 2pm saya berangkat balik rumah la. takde bawak bekal apa pon sebab ma sabtu tu dari pagi pegi surau sebab orangkat sana buat korban. diaorang buat hari sabtu sebab nak buat hari jumaat tak sempat katanya. sabtu pagi hujan mencurah2. wahhh.. berdebar2 betol camne orang nak buat korban ni kan. tapi dalam pukul 10am tu dah reda dah. sabtu pagi tu buat breakfast lempeng. hehehe.. senang je sebab malas. ma pegi surau, saya dok rumah tengok tv la melayan kartun entah hapa2. pukul 1230pm tu ma balik. lepak2 kejap then saya pon balik.
sampai rumah terkam nezha dulu. waduh2...rindu betol kat mamat tu. pas tu tengoktv la. nak tido rasa macam tak mengantok pulak. tak kuar rumah pon. dok la terperap kat rumah. ingat nak kuar pi tengok2 wayang ke tapi takde geng le pulak. bosan la. dok rumah lagi bagus. dinner makan sandwich. sedapppp.....
ahad bangun lambat. tak le lambat dah bangun awal tapis aja la golek2 je atas katil tu malas nak bangun. sebab takde buat apa pon. pukul 9am obek call ajak kuar. yahuuuuuuuuu...obek dah balik kl. yahuuuu yalee yaleee.... siap2 mandi semua, kemaskan nezha wangi2 bagai, pukul 1030am tu obek sampai dan off we go. takde la kemana pon. pi brickfield kejap, entah le carik apa. then pi midvalley. pow obek. hwuahahha... kaya y.e.s..harus le menceburkan diri jugakkan. lepas tu dah tak larat jalan. rasa nak nangis sebab macam sakit kaki. tapi obek ajak pegi lowyat pulak. idak le makcik larattt..ampunnnn... nak balikkkk....sebelom balik singgah lagi jalan pasar, obek nak beli hapa entah lampu apa ke benda. tak paham la. lepas tu balik. balik2 ingat nak membongkang tapi tak jaid le pulak. tengok tv jugak lagi. malam perot macam lapar. ajak obek pi dinner. kuar makan dekat2 situ je lan. lepas tu balik, tengok csi, tengok doraemon, lepas habis doraemon, tidorrrrrrr....
nezha seperti biasa pepagi buta dah kejut suruh garu2. aduhh..layankan je la. hari ni awal saya bangun. dan pergi kerja macam biasa tapi sebab jalan tak jem belom 830am dah sampai. lepak2 dlukat parking tu dengar radio. malas le nak naik opis awal2. ada bawak kek kecik untuk breakfast tapi tak selera le pulak. wahhh..kalo kat sini asyik le tak selera kan. tapi cuba kalo kat rumah ma.. 24jam asyik la nak mengunyah. heran betol la. lepas tu asyik2 le naik weighing scale tu. apa laaa....pompuan ni memang obses betol dengan berat badan. lelaki saya tengok takde le pulak. main hentam je. apsal ha????
ye ke bulan 12 ni nanti banyak cuti hari jumaat? ye ke? inform sikit..bunyik macam best je kan.
owhh.. obek balik kampung tu bawak balik sini laok korban dia tu le. apa ntah macam rendang daging, pas tu ayam masak merah, pas tu jajan2 le kerepek pisang 1 balang, kek kecik2 ada le 6, pas tu kek coklat sekerat.. apa lagi.banyak betol. dah pesan hari tu cakap jangan bagi saya banyak2. takde orang nak makan. aduhhh... nanti le saya gigit2 benda tu satu hari sikit. tapi ayam masak merah tu sedap la. saya ni sebenarnya dok la asyik teringatkan sup tulang macam yang buat masa kenduri kat rumah saya hari tu. aduhhh..sedapnya. rasa macam nak buat lagi tapi mengenangkan ala2 tak berbaloi je kan kalo buat untuk makan sorang. dah le berejam2 nak tunggu benda tu masak. uuwwaaa......
saya nak tengok crita ninja assassin yang rain berlakon tu le. hari tu tengok dia punya 'the making of' tu nampak menarik lorr.. hehhehe.. yang sebenonya nak tengok si rain tu je kan. layan je la.... tapi takde geng lor. obek asyik koje je. takpe la..nanti kalo cd dah kuar tengok cd je la. hehhehehee...
so, hari ni suasa macam sejuk sikit. sejuk cuaca, sejuk mood, sejuk segala la. tapi tungguuu..kejap lagi si kaki kipas datang hangat le suasana. menyampahhhhhhhh!!!!!!!
ok la.. nanti2 sambong lagi. nak pi ronda2 blog kawan2. hehehhehe....
i love you obek...(rindu lagi jugak)
i love you nezha...(tido tau)
i love all of you...(selamat bekerja)
i love monday!!!

4 comments:

zh-ena said...

bulan dec nnti mmg akan cuti hari jumaat jea nnti..memang suka hehehehe

11/12 - berday sultan selangor
18/12 - awal muharram
25/12 - christmas day
1/1 - new year

semua nie jatuh hari jumaat tau..

nURmALa mAZLan said...

sapa kerja selangor..every friday cuti sbb 11/12 tu selangor je cuti oh

Mince4AM said...

orang perempuan asyik timbang sebab dia adalah perigi kahkahkah

saya said...

wahh..banyak betol cuti ye. ok2..nak tanda kat kalender.. eh..en.ahmad..apa tu perigi??