mari mencari....

Google
 

Tuesday, November 24, 2009

cuaca masih mendung...



hehehhehee... sorry..ini pic lama nezha tapi saya suka pic ni. nampak so cute.. for me lah kan. macam innocent je mamat tu. walhalllllll...dia lah pengganas antarabangsa kat rumah tu. chechechewahhhh...

anywayyy... cuaca masih mendung. hujan je. kat berita dah sebut dah belah2 pantai timur sana hujan dijangka berterusan. mangsa banjir pon bertambah ramai. ya allah..lindungilah kami dari segala bahaya dan bencana.

balik semalam jem jugak. entah le apa kena. takpe la..perkara biasa je tu kan. nak buat camne pon. balik singgah kedai. beli stok telor dah habis. beli garam, ubi kentang dengan kicap. hehehhee... itu semua ration disaat2 kecemasan. balik dah gelap. sian mamat kepochi dah menjerit2 kat muka pintu. hehehhee..penakot ya rabbi. pelok2 dulu then mandi. perot macamkenyang macam lapar. nak makan macam takde mood pulak. obek pulak koje so memangtakde harapan nak keluar le jawabnya. takpe la...dok rumah je. bukak peti ais korek apa yang ada. mmmm..sudahnya buat nasi goreng la. sambal pari kering hari tu ada lagi boleh dibuat rencah, potong kacang panjang, pecahkan telur..kacau2 tingtongtingtong...nasi goreng satu siappp!!!! hehehhee..minum air teh o suam. sedapppp..sejuk2 ni minum suam2. baru segar. pas tu tengoktv. entah le cerita apa saya pon lupa dah. owhh..tengok cerita labu labi untuk kali ke 100 agaknya. layan je la. lepas habis labu labi pukul 10++ macam tu saya pon kebabommmm....

malam tadi tak berapa boleh tido. mimpi macam2 tapi dah lupa la. hari ulak hujan. tengok nezha pon gelisah je tergolek2 je. amik dia pelok2 masok dalam selimut. baru la lega perasaan. wahh..dia pon apa lagi.. terover2 lak ngada2nya. layankan je la. lama2 tertidor jugak.

bangun macam biasa. ingat nak buat breakfast roti telor tapi takde mood pulak. teringat roti beli semalam ada lagi kat office so takyah la. makan roti kat office je la. air pon tak buat. malas betol nk kuar dah le renyai2. tengok jalan pon jem. aduhhh..sabar je la. lepas pelok cium bye2 dengan nezha, saya pon berangkat. seperti yang diduga, jalan adalah jem. apa nak buat, dok je la sambil dengar radio. entah isu apa tak pasti sebab saya asyik la tukar2 channel. bosan.

dah musim raya korban ni.. apa pengorbanan anda? ustaz saya dulu cakap tak semestinya dengan menyembelih.. kadang2 ada pengorbanan yang lebih hebat dari itu. pengorbanan yang datang dari hati. macam2 adaaa... ada orangterpaksa mengorbankan masa mudanya sebab nak bagi peluang kepada adik2 belajar, so dia terpaksa kerja. takde masa nak berjumpa kawan2. ada orang terpaksa mengorbankan kerjaya sebab nak jaga anak. ini ramai ni. ada orang terpaksa mengorbankan kehendak dan kepentingan sendiri demi orang lain. macam2 ada. ikhlas dengan tak ikhlas je la. entah..susah nak cakap. hanya tuhan yang lebih mengetahui.

owhh... kenapa orang selalu lari dari kita bila dah mendapat kepentingan yang dikehendakinya dari kita? pelik kan. pernah kena tak? masa belom dapat bukan main..hari2 ym, hari2 sms, hari2 call...bila dah dapat..senyap macam hantu. hantu pon ada bunyi2 gak. pelik..pelik perangai manusia ni. jangan kata nak berterima kasih, tegor hoi2 pon takde dah. hehehhehee.. kelakarnya. biasanya macam tu la.. lagi satu kalo kita bagi berhutang dengan orang. dia yang pinjam duit kita tapi kita lak yang jadi segan nak tegur dia sebab dia tak pulang2kan duit kita. dia lak yang nak lari2. kita tak kejar tapi terasa sendiri. hahahhahahha..... macam2 peel.

anywayyy..... harap2 cuaca bertambah baik la ye. risau la... area rumah ma saya tu pernah gak banjir. aduhhhh.. sedih betol. dan takot juga.

saya hari ni rasa macam nak gaduh je dengan orang. sapa le bakal mangsanya nanti. hehehehhee... bakal mangsa dah ada... tunggu masa je. sendiri carik pasal merasa le kan. saya bukan suka pon gaduh2 ni tapi kalo dah terpaksa. bukan gaduh la..cakap tinggi suara sikit. takde la tumbuk2 bagai.

obek masih buzy. kerja terpaksa disiapkan juga segera tapi cuaca tak mengizinkan. aduhh..sian pulak tengok budak2 kat site tu koje siang malam. takpe la ye..dah nama pon carik rezeki. esok2 dapat payment hilang le sakit2 badan penat tu kan.. mudah2an...

takde mood nak makan.

i love you obek...(always love you...)
i love you nezha...(always love you too)
i love all of you...(apa perbuatan ikhlas anda hari ni?)

1 comment:

~dARlee zURiS~ said...

waaa...kena hati2 harinie
kang tak pasal2 kena penumbuk sulung
;P
jgn gado2 ye.
nak raya nie kenalah bermaaf2an
smileee...