mari mencari....

Google
 

Tuesday, November 17, 2009

do you miss me?...



hellooo... hwuahahhaha... dah berapa hari tak update ha? alaa.. relax la.. bukan ada orang beriya nak baca pon. tapi takpe.. hari ni baru berkesempatan. meh nak cerita pasal weeekend.
~~~~~
Sabtu :
pagi tak buat apa. lepak2 je kat rumah. nak pegi jalan2 pon obek kerja. saya dok rumah tengok tv layan kartun. lunch time obek datang bawak pergi makan. makan apa ntah lupa dah. takpe2.. tak de lapenting sangat. balik dari makan, tido. main2 dengan nezha paksa mamat tu tido jugak. memula tu takmaunya dia. meompat2 sana sini. lama2 senyapp je rupanya udah krohh..krohh..krohhh.. hehehhee..so cute. petang pukul 4pm balik rumah ma. sampai rumah ma terkam tudung saji. wahh..ma buat sambal macang le. waduh2.. terus makan nasi. gile buruk lantak. makan dengan ayam goreng. sedapnya. malam pon tak buat apa. tv pon cerita entah apa2 je. tak kuasa nak tengok.
~~~~~
ahad :
pagi2 pergi pasar dengan ma. borong macam2 biasa la tu. tak breakfast tapi early lunch. sebab balik je dari pasar terus masak nasi. masak asam pedas, goreng bendi, sambal macang, sambal ikan pari kering dengan ulam pegaga. wahhhhh... tak hingat dunia makan. lepas zohor pegi rumah mama sebab nak melawat opah. hehehehe... sampai rumah mama sambong tengok tv. takde apa pon yang menarik kat sana.
~~~~~
isnin :
pagi2 pergi bawak ma aca heck-up kat GH. hehehe..tu pasal le saya takde semalam. cuti lorrr.. bawka ma pegi sana. takpe la.. seperti biasa adegan tunggu-menunggu adalah sangat sinonim dengan hospital. hwuahahaha..... sampai2 je terus letak kad, then pergi breakfast. takde selera lak semalam. just makan karipop 2 bijik. alahai..kecik2 je karipopnya tu... then minum air kotak mangga. ma siap check dalam pukul 11am. kira awal le tu. then hantar ma balik. semalam cuaca amat le terok. hujan je dari pagi. kalo tak hujan pon cuaca mendung betol kan? suspen woooo... ingat nak masok keje after 2pm tu, mintak tolong obek hantar kan saya sebab kat area opis ni kalo datang lambat alamat memang takde parking la. tu yang kena minta tolong tu. sekali orang tua tu lak kata hujan lebat. saya dah on the way balik rumah saya. kebetolan sampai rumah saya pon hujan lebat bukan main. aduhhhh.. kesudahannya tak pegi keje la. mandi2 sebab dahkuyup masa buka pagar tu, makan lunch, laok dah siap2 amik kat rumah ma, lepas tuuuuuu.. tidorrrrrrrrrrrrrrrrrr.. sampai petang. hwuahahhahha.. best kan. malam pon tak kuar. just makan keropok goreng je. jadi la.




hari ni bersemangat bangun awal sebab rindu opis lorr... keluar awal, isi petrol, redah jalan. tak berapa jem. bagusnya. 845am dah sampai opis. terus bersilat. now dah siap sekerat. yahuuuu.. saya suka kerja. tadi ada beli sandwich tapi belom sempat nak makan. kejap2 lagi la.

ma kata nanti malam raya aji tu nak buat kenduri kesyukuran. haduihhhh.. lemah makcik la. sebab takde orang nak tolong. so, menu dah finalise. saya nak pikir nak bagi apa kat orang datang as door gift. entah la. bosan le cupcake je. nak le idea lain. kalo ada sila kemukakan ye. TQ.
~~~~~
owhh..tadi on the way datang opis saya dah sampai tol sunway yang padat tu obek call. tanya saya ada kat mana sebab kunci dia tertinggal dalam rumah. bagus betol kan. saya kata saya dah jauh dah kat tol sunway tak boleh patah balik. dia kata takpe la kang dia datangopis nak amik kunci. huhuhuhu... tu la pasallll..entah le apa yang dia ingatkan. saya memang ada je kunci spare rumah & kereta dia. apa2 hal senang. obek.. obek.. buzy beno le tu tak cukup tangan sampai tak teringat dah lock pintu tapi kunci kat dalam rumah ye. hehehhehee... saya saje je menyakat dia kata pecahkan je kunci tu..nanti beli baru. whuahahhahhaa.... idea membunuh tak membantu lansong.
~~~~~
okla..takde nak cerita apa sangat. nezha sihat2 je jangan risau hal dia. semuanya tip top. yang tak tip top saya ni ha...hehehehee....
~~~~~
selamat berkerja...
~~~~~
i love you obek...(keja rajin2)
i love you nezha...(dah makan tido tau)
i love all of you...(peace!!)

6 comments:

MOKCIK AZWA said...

doorgift nak bagi cupcakes...mokcik nak...cupcakes..l loike hehehe

~dARlee zURiS~ said...

apa kata bagi...ala apa tah nama makanan tu.lupa lak dah.adoiii...
alaa..yg pulut hitam2 manis tu.
apa nama die ek?
letak dlm bekas kecil.
sedapp....

Ummi batrisya dan damya said...

lama cuti, best gak dok rumah dan jalan dan tido

ummi memang suka sambal macang, makan dengan nasi panas-panas dan ikan goreng, sedap :)

zh-ena said...

buat kenduri aper?? klu dh tahu kenduri aper baru senang skit nak bg idea nak bg gift aper kan?
kenduri leeya kawen ker hehehehehehehe

afiq said...

saya boleh hengat ape saya buat selame pat hari..kagum di situ..miahaha ke nezha tukang hengat??!??!

saya said...

mokcik..cupcake dah biasa sangat laa.. tu yang nak cari kelainan tu. hehhee...

zuris--itu namanya wajik la.. or ada orang panggil nasi manis. boleh gak tu kan.

ummi--memang sedapppp...teringat2 je ni sambal macang.

ena--huishhh..ada lak kenduri saya kawen. kusss semangat. hwuahahha.. kenduri doa kesyukuran biasa je.

afiq--tak le ingat semua. mana2 yang teringat je tu. afiq pon kena ingat2 selalu tau...