mari mencari....

Google
 

Thursday, November 12, 2009

jalan,makan, beli....


hello...comel je kan nezha tu? hwuahahha...perasan betol. takpe la. sapa cakap tak comel memang juling la tu jawabnya. anyway... nezha sihat2 dan ceria je. malam tadi main kejar2 dengan dia punay la seronok. melompat2. punya excited mamat tu sampai calar2 kaki saya dia cakar. takpe la... sikit je bukannya apa pon. suka tengok dia happy. lepas main lompat2, makannnnnn... lepas makan, sambong lepak2 dan tengok tv. hehehhehe.... ops..jangan lupa aktiviti menggaru perot dia. sampai naik lenguh tangan dok menggaru dia je. huhuhuhuuu...
*****
petang semalam jalan jem jugak. tapi sampai rumah dalam 715pm macamtu. boleh laaa.... sebelom balik tu beriya nak buat lempeng, tapi sebab dah jem mood pon dah kebabom so tak jadi la. ajak obek kuar pegi dinner. obek ada keje tapi dia kata takpe..kuar jugak kejap. yahhhuuuu... dah sampai keluar tu pepandai le saya nak drag time bior dia lambat. whauhahahha.... makan apa ye malam tadi? mmm... ohh.. makan mihun tomyam, air sirap limau. obek makan nasi goreng cili api dengan telor dadar, pau kaya 1 dengan air oren. tapi 2-2 orang pon makan tak habis. nasi goreng tu tapau bawak balik. lepas makan ajak obek pegi pusing2 dulu. nampak kedai 100yen tu ingat nak singgah tapi takde parking so takyah le. lepas tu nampak lak kedai d.i.y... wahh..baru buka. obek ajak singgah, so saya lagi le suka. nak jalan2. tak dapat beli tengok2 je pon jadi la kan. wahhh..best2 jugak barang kat kedai tu ye ada macam2. murah2 pulak tu. end up saya beli pinggan aluminium 1, orang dulu2 panggil pinggan ayan. saja buat spare. dengan mangkok 1. pas tu pusing2 nampak lak apron. wahhh..beli, beli jangan tak beli. murah2 sajorr...empat hengget je harus le beli kan. ada gak yang mahal. beli yang murah sudehhh... pusing2 lagi.. obek beli apa ntah macam tape2 apa ke benda malas nak tau barang2 lelaki ni. sekali nampak white board. wahhh.. macam menarik. murah lak tu. belek2, amik letak, ambik letak.. obek kata beli la. nanti apa2 boleh tulis kat board tu. saya kata nak tulis bagi sapa baca? takde manusia. dia kata takpe.. tulis je kot2 nak tulis apa yang teringat. boleh suruh acha belajar a,b,c kat rumah. hwuahahahhaa.....so, end up beli juga white board. tu. hwuahahhahaha... entah le apa motifnya.



ini le white board tu. balik rumah gigih menukang dinding. bukan susah pon. dia dah siap bagi paku semua tinggal nak pakukan je. sonang je.... kalihkan sikit dart tu. lama dah tak main. so, itu le hasil penulisan saya malam tadi. berangan ni jadi cikgu tulis2 kat white board. hwauhahahha.. nezha seperti biasa harus melompat2 kegembiraan. dokong dia kasi cium kat white board tu. hwuahhahah.. cakap kat dia nanti saya pegi keje acha dok rumah baca a, b, c tauuuu.... sekali dia meyahut daa...meoowwww katanya. wahhhh.. macam pepaham je kan. itu ada lukis gambar acha gemok, ada lukis bear, rabbit, rumah, ikan, laut, kapal, gunung, bunga, yang tu kononnya nak lukis mickey mouse tapi tak menjadi laa.. hwuahahha.. hantamla... saja je suka2. ada le gunanya tu esok.
*****
lepas siap2 kemas semua tu, tengok tv. cerita numbers dengan csi. lepas habis csimiami, tido la apa lagi sebab dah pukul 11pm. ngantok dah. harini tangan sebelah kanan sakit. maybe sebab salah tido kot. masa tengah tido terjaga sebab sakit tangan terkepit. wahwahwahhhh...tido sorang pon terkepi jugak??? nezha seperti biasa mengempek tepi saya. suruh garu lagi. uuwwa.. orang ngantok mana larat nak garu. lama2 saya tolak dia ke tepi. hwauhahhahh....


ni apron tu le. murah aje empat hengget je. wahh..dia tali dia tu bukan macam dulu2 kena ikat bagai, just sarung je dah jadi. best la. apa la punya ketinggalan pesyen apron saya ni. saya sebenarnya nak carik apron yang lawo macam kat mag jepun tu. siap ada ropol2 korangg..tapi tak berjumpa le pulak. kalo macam tu sure lawo kan? masak pon 2 tahun sekali kecoh nak apron lawo. chehhh......
*****
anywayyy.... pagi ni bangun awal. tak breakfast la tapi beli kuih karipop kat kedai depan opis ni tadi. kuar awal sebab nak elak jem. mmm..sampai opis before 9am. bagus betol. macam ni la pekerja harapan negara. hwuahahhaha.....
*****
masih ada banjir kan kat sesetangah negeri. kesiannya. kanak2 orang pompuan semua tu mesti tak selesa. aduhaii..dugaan betol ye. moga banjir cepat surut dan mereka boleh pulang ke rumah.
*****
obek buzy hari ni. entah ada apa entah. saya pulak hari ni balik lambat. tau dahhhh... sian nezha kene tinggal lama hari ni.
*****
pagi tadi kat radio discuss pasal keje dari rumah. mmm..apa ye. ada orang cakap best, ada orang cakap tak best. tapi ye la, bukan semua jenis kerje boleh dibuat kat rumah. kang tetiba nak dokumen itu ini takde le pulakkan. hehehhehe.. mana nak cekau. lagi satu kalo keje kat rumah memang kene displin tu lebih sikit la. kang ada yang ngelat je. dari satu sudut memang ok. dari sudut yang lain pulak macam tak ok. entah la..terpulang la.
*****
ok la..takde apa lagi nak cerita. itu je la. nanti2 sambong lagi.
*****
i love you obek...(keje rajin2 ye)
i love you nezha...(study.. baca a,b,c tu)
i love all of you...(keja, keja..)

3 comments:

afiq said...

heheeh jadik cikgu plak?? tpi elok ade whiteboard nih..
ctit t situ mende penting..sure x lpe..heheh

saya said...

betol tu afiq.. buat catit belen duit yang sedih itu. hehehhee..

zh-ena said...

klu boleh ena pun nak kerja dr umah..blh la spend masa yg lebih ngan umairah