mari mencari....

Google
 

Friday, November 27, 2009

salam aidiladha...10 zulhijjah...


assalamualaikum...

salam aidiladha... semoga semuanya sihat sejahtera dan berada dalam lindungan Allah s.w.t hendaknya....

cerita hari raya aidiladha saya tahun ni....

malam semalam, khamis malam jumaat, buat kenduri tahlil kat rumah ma ni la. kan dah cakap hari tu. khamis saya cuti. ye la.. sapa lagi nk tolong ma kalau bukan saya. penat macam nak mati. pinggang rasa nak patah, leher belakang segalanya sakit le. hehehehhe..tapi seronok. ramai jugak jemaah surau yang datang.

so, menu untuk malam semalam ialah, sup tulang, ayam kampung masak lemak cili api boh ubi kentang, tumis cendawan, ikan masin goreng, keropok, anggur, air kopi panas dan sirap ais. then untuk door gift tu saya bagi simple2 je la.. air kotak, kitkat, swiss roll & buah apple. habis selesai. hehehhee....

kenduri was success. alhamdulillahhh...

lelaki mkn kat atas..biasa la.. pompuan2 makan kat bawah. belah atas makan hidang le, pompuan kitaorang buat buffet style saje. tak cukup kaki tgn kepala lutut dah ni. huhuhuhu... ada budak2 kecik ramai. meriahhh.. lari2 sana sini tapi baikla takde la langgar apa pon. suka tgk budak2 tu berebut makan grapes... so happy.

lepas siap kenduri, kemas2. lagi satu hal. saya suka kenduri tapi nak mengemasnya tu le aduhaii... bercinta. sakit pinggang berdiri basuh pinggan piok segala. siap basuh, susun siap2, esoknya terus simpan store. settle. pukul 12++ siap saya pon mandi then kebabommmmm!!!!!1

pagi suboh terlajak. bagus betol

pagi raya.. bangun macam biasa tapi lewat sikit. panaskan lebihan laok kenduri semalam ada tinggal lagi sikit. then buat nasi goreng dan sambal ikan pari kering. sodappp!!! ma balik sembahyang raya, kitaorang makan. kenyang. lepas tu lepak tengok tv. then tido. then makan. then tido. then makan. hwuahhahha..itu je la rotation untuk hari ni. now tengah hujan. dari petang tadi hujan. so menakotkan.

itu je la cerita raya saya. biasa2 je takde apa pon yang menarik. obek kat kampong dia la kan. ada buat korban. penat le tu. tadi mesej cakap macam nak pengsan. hehehehe... baru dia tau. rindu kat obek sangat. haippp... apa ni baru 2 hari tak jumpa. fuhfuhhhh..cepat la jumpa. hehehehe....

aidiladha anda bagaimana???

i love you obekk..(miss u so much!!)
i love you nezha...(miss you too)
i love all of you...(selamat makan sup tulang byk2...)

4 comments:

~dARlee zURiS~ said...

samalah zuris.mkn..tgk tv...tdo..mkn..tgk tv..tdo.
hehee...

belah mr sharil tak sambut aidiladha sangat.
die siap bukak kedai g pas semayang raya.
tinggallah bini sorg2 terbongkang di hari raya.huhuu...

afiq said...

besnyer kenduri.... lame gile umah x buat kenduri.. salam aidiladha!

saya said...

zuris--takpe la.. dok rmh pon ok apa..blh rehat2..

afiq--tu la kan..saya suka jugak kenduri. tapi penat. hehehe...

zh-ena said...

ena takder aper yg di buat poun pd hari raya..mkn pastu ngadap tv buat la benda yg sama smp ke malam