mari mencari....

Google
 

Saturday, December 26, 2009

cerita hari cuti2..



hello..



apa cerita kali ni ye? cerita apanya..hujan je sepanjang hari. alhamdulillah... hujan pon rezeki kan. meh nak cerita pasal hari cuti...

~~

jumaat, 24/12/2009-christmas day

takde buat apa. hajat hati tu nak bangun lambat pukul 11am ke.. pukul 12pm ke..takde maknanya.. pukul 530am dah terkebil2. tapi disebabkan malas, baring je. by 7am dah tak boleh baring dah. so bangun juga. pusing2, kemas lebih kurang. tak buat breakfast pon..makan biskut susu tu dengan air milo. jadi la.. buat alas perot. tengahhati, hujan berdentum2 saya kuar jugak pegi beli nasi lunch. hehehee...gila malas nak masak. walhal kalo masak tu takat2 goreng telor masak nasi tu boleh je. alahai..entah la. pegi beli tapau pon bukan beli laok kepala zirafah ke apa pon, laoknya tempe goreng je dengan kacang panjang tumis. tu je yang berkenan kat tekak ni ha... petang tak buat apa. pukul 630pm kuar dengan obek. dating2 la kononnya. pegi 1u, nak makan kat shogun. dah kata jenis tak pergi sana, boleh sesat2 dari parking nak ke shogun tu. aduhaiiii...tensennyaaa.. letih kaki ka. complecated betol la kat dalam 1u tu. benci laaaaa... tapi dah lama tu juma jugak kedai tu. so, makan dengan banyak sekali. hehehehe... lepas makan balik la.. nak ke mana lagikan.

~~

sabtu, 26/12/2009

hari ni la kononnya... pon tak buat apa. pagi bangun macam biasa. buat breakfast pancake kononnya. alahai.. yang ready mixed punya tepong tu bancunh je la apa yang payah sangat kan? so, makan tu le. obek ajak pi lunch saya malas sebab nak bawak si budak abang pi bukak jahitan mata kat klinik. pukul 11am sampai klinik. doktor bagi sedatif then kata nanti petang baru datang balik ambil. by 430pm, doktor dah call cakap boleh pagi amik. dalam hujan2 tu le saya mengharung jalan. anak punya pasal tetap le gigih mengharung hujan lebat. hehehhee... doktor kata 65% mata dah ok. cuma lagi balance 35% kena jaga2 sepanjang tempoh nak baik ni kan. insyaallah...saya jaga setakat yang termampu. nezha pon nampaknya dah boleh terima si abang. walopon ada gak tu kadang2 gaduh2. gaduh2 manja la bukan gaduh2 ganas. hehehhee... petang lepas amik abang, obek ajak pi pasar malam. hujan lebat pon tetap le mengharung jugak. beli nasi lemak dengan yong tau foo. cukup le tu, itu pon tak habis. sebab nasi lemak pedas gla macam nak terbakar lidah. uuwwaaa..tensennya.. apsal semua makanan pedas2 ha??? leceh la. yong tau foo makan sekerat. ni ada lagi, dah simpan dalam peti ais. kalo tak habis esok boleh panaskan. jimat..jangan membazir. tak baik. hehehhehe.... esok punya plan taktau le nak buat apa. ingat nak balik rumah ma kejap jenguk2 rumah. rindu kat ma....
~~
now tengah tengok majalah 3. sukan baru katanya apa ntah nama 'parkour'. wahhh.. sukan ala2 macam dalam filem tu le lari2 panjat2 sana sini tu.. menarik juga tapi kalo sempot2 macam saya tu rentikan le.... hwuahhahahaa.... memula tadi pasal team f1. bluwekkk... meluat.
~~
obek taktau le esok koje ke tak.. kalo tak koje hopefully ada harapan le nak ajak pi jalan2. hehehe.. kalo dia koje takpe la. dok je la rumah. layan je la anak2 kat rumah ni.
~~
ok la...nanti sambong lagi... happy holiday!!!
~~
i love you obek..(love you always...)
i love you nezha..(so comel)
i love all of you..(best tak lagu tu??)

No comments: