mari mencari....

Google
 

Thursday, December 24, 2009

cerita pasal semalam...


hello... semalam tak update. buzy dari pagi celik mata sampai malam tutup mata. huhuhuhu...
~~~
semalam pergi hantar ma ke klia. mmmm.. pagi2 bangun masak breakfast dulu. buat kotiaw goreng je la. boleh tahan sedap. heheheh... sendiri masak sendiri perasan la kan. anyway.. lepas tu buat cucur udang sikit. sebab hari tu dengar ma cakap nak makan cucur udang so, sebelom ma pergi ni saya buatkan la sikit. ma tak minta pon..saja le saya yang buatkan. chewahhhh... pukul 1030am adik datang. ngah hantar. lepas tu dalam pukul 1115am tu almaunah pulak sampai. oooo..ingat tak reti2 nak datang or hantar ma, datang lak. bagus le tu. pukul 1140am, bertolak ke klia. kojep je dah sampai. huhuhu..sampai2 je terus pi jumpa group ma tu then register kan dia, pi check-in luggage, lepas tu lepak2 kejap sebab katanya ada taklimat pukul 1pm. melangut le kat sana. takde beli apa pon, adik je sebok nak mekdi. layan je la mamat tu. lepas zohor, ma pon bertolak. uuwwaaaa... saya seperti biasa kan jenis ciwek. nangis2 lak. hehehhee... ngada betol. will miss you ma....
~~~
tapii..sedih adalah sekejap je. kuar je dari klia baru masok kereta kami 3 orang (saya, almaunah & adik) dah buat macam2 rancangan. mula la otak menerawang. kata cuti..harus digunakan dengan sebaiknya kan. hehehhee.. plan asal adalah nak bawak adik pi beli stationery sekolah dia. hari tu ingat nak belikan baju tapi ibu kata dah beli, so ibu kata belikan stationery je la. wokeh..no problem. dari plan nka beli stationery terus le terjajar2 plan nak tengok movie. hantam la. pegi beli tiket, tengok avatar pukul 630pm punya show. sementara tu kami menerawang le mencari2 barang2 budak tu. macam2 dibelinya. hambekkkkk... takpe la..setahun sekali je. lepas tu makan2 dulu. makan apa ntah. owhh.. steak keras dan abc tak sedap. lepas makan pegi cuci2 muka kejap sebab penat ngantok then pegi tengok movie. beli 4 tiket konon nak bagi kat ngah sekali mamat tu tak datang lak. bengang betol. hahhahaha.. rugi la ko ngah tak pegi tengok wayang tu. cerita avatar. best jugak. sedih woooo... menarik..menarik..pi la tengok!
~~~
lepas movie dah malam, pukul 9pm macam tu. pergi rumah ibu sebab hantar adik, then makan kat rumah ibu. ibu wat goreng pisang & keledek malam2 sedap pulak. tapi saya makan sikit je sebab sakit kepala. plus..dok teringat bedak2 gembol yang kat rumah tu. entah apa la yang dibuat. dok la teringat nak lap mata si abang. aduhaiii... sms obek tanya dia kat mana. kot2 la dia berdekatan boleh la minta tolong hantarkan balik rumah. bior la kereta tinggal kat rumah ibu. sekali dia ada kat jauh lorr.. mmm..nak tak nak terpaksa jugak le drive malam2 tu. pukul 11pm barukuar dari rumah ibu. ibu suruh tido sana. memula ingat nak jugak tido saya tapi tu la, dok ingat kat anak2 kat rumah je, tak boleh jadi la. dah kata sakit kepala berdenyut2 tu takde maknanya nak drive slow. lagi laju ada le sebab nak cepat sampai. zummmm.... sampai dah. hehehhee.... masok je rumah budak berdua tu dah melompat2 menjerit. mandi2 bersihkan badan then lap mata abang, bagi makan ubat. settle. sudahnya saya tido je kat sofa sebab tak larat sangat.
~~~
pagi ni bangun macam biasa. tapi leti2 la. entah le letih pasal apa. jalan jem pagi ni kat area rumah saya. tapi kat tol sunway tak jem. bagus betol. sampai office cepat, 845am dah tercongok kat sini. singgah kedai depan beli karipop 2 ketol nk buat makan, tapi tak makan pon lagi. kejap2 lagi la.
~~~
esok cuti lagi. hehehhee... merry christmas!!!!! entah le nak buat apa kat rumah. ingat nak balik rumah ma kejap jenguk2 apa yang patut.
~~~
sabtu kena hantar si abang pi klinik nk buka jahitan mata tu. moga2 semuanya ok2 je la.
~~~
ok la..takde nak tulis apa sangat. rindu ma....
~~~
i love you obek..(bila nak pegi jalan2?)
i love you nezha..(so notty ye)
i love all of you..(have a nice day)

5 comments:

zh-ena said...

mak leeya pergi maner tu

saya said...

pegi umrah lorrr

afiq said...

okeh part jalan2 tuh memang bes.. hehhehe avatar bes kan.. afiq rase nk tgk lgik!!!
kem salam nezha... :P

nURmALa mAZLan said...

nak tgk avatar la...!!!!!

saya said...

afiq--memang bestt.. saya pon rasa mcm nk pi je tgk lagi
mala--pegi la tgk.. mesti suka