mari mencari....

Google
 

Thursday, December 23, 2010

assalamualaikum ya sahabats....

assalamualaikum..

terlebih dahulu nak minta maaf sebab dah terlalu lama tak update blog ni. aduhai..tak cukup masa dan tak cukup kaki tangan kepala tenaga semuanya lah. nak peganga lappy pon tak sempat ni. hari ni baru berkesempatan nak jenguk2. email.. tu dia..sampai melimpah2 dari inbox. hahahhaa.. ok..itu tipu tahap gaban namanya tu.
~~
anyway... kepada kekawan yang bagi email address saya dah emailkan jemputan. cuma maaf sekali lagi sebab terlambat sangat2. harap sudi hadir lah ye. kata suka makan2, jadi haruslah menghadirkan diri ye tak? buktikan!! buktikann!!! hehehehe..
~~
nezha ok je..walopon agak terabai sikit sebab kesibukan tu tapi jangan lupa dalma pada sebok2 terabai tu dia tetap memberi hadiah berak di sofa selambak. ya tuhan..saya dah tak larat nak bercakap dah time tu. tak terkejar rasanya. tapi apa boleh buat, cuci sajor lah kan. hhuhuhuhu...nezha..nezha.. itulah penawar buah hati jantung limpa hempedu saya.
~~
rasanya setakat ini dulu tulisan untuk hari ni..taktau sempat ke tak nak pergi melawat blog kawan2 semua. kalo sempat nanti saya pergi ye..kalo tak sempat, minta maaf.
~~
akhir kata... jemput datang ke majlis makan2 dengan keluarga semua... kehadiran amat dihargai..hehehehe... assalamualaikum.
~~

Wednesday, December 15, 2010

hehehehhe..hello...

aduhai...sorry, sorry ye dah lama tak menulis.asyik tak sempat2 je ada je kerja yang nak dikerjakan. hahhahaa.. anyway, harap semua orang sihat walafiat hendaknya. nezha ok, makin hari makin pemalas. makan tido makan tido..taknak tolongkemas rumah pon. tolong sepah ada. sabor je la.
~~
obek still buzy. asyik2 buzy je la orang tua tu. ni kereta dia rosak. gear box pecah katanya. hambekk.. kena 6k. bye2 duit terbang melayang. apa nak buat. nak tak nak kena gak repair kalo tak camne nak bergerak. nak naik kereta lembu kang tak tau pulak pukul berapa dia nak sampai kuantan ke penang ke hehehhe... sian obek. sabar ye obek. sian kat kereta tu jugak. penat berputar2 sepanjang jalan. ni le masa dia nak rehat kejap kat orkshop tu. sayang kereta jugak.
~~
email?? aduhduhduhhh..sorry, sorry..belom sempat lagi. tapi ummi dah dapat kot saya pos. ahhahahaaa...kalo tak dapat saya minta maaf tapi hari tu posmen dah call saya kata dah hantar. anyway...... saya nak scan dulu scanner ntah ke mana2.. insyaallah..saya email tak lupa punya lah!
~~
apa lagi nak tulis i. tu je la kot. sekadar memenuhi ruang penulisan ni. sorry again dah lama tak bertanya khabar. byeeeee...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Thursday, December 9, 2010

misteri nusantara kembali lagi....

hello.. apa khabar harini? okeh? harap semua okeh2 je la kan. saya ok je la.. biasa2 je la takde apa yang menarik ke menolak ke apa ke. hahahhahaa...
~~
semalam hujan je, sampai petang, sampai malam, sampai le ke pagi nih. aduhhh...fobia betol. semalam macam biasa la. kemas2 lebihkurang, tengok tv kejap mandi2 la. kejap tu obek datang bawak pi dinner. baru nak on the way, budak dia call le pulak. kata kereta breakdown. sian lak dengarnya. dah le malam2 belom balik kerja lagi, hujan pulak. kereta breakdown pulak. bukankereta la.. van gitu sebab pegi keje bawak barang2 tu kan. ada le 3 orang dalam tu. mmm..saya kata takpe la.. pi la tengok budak2 tu sian. saya punya makan tapau je la. lagipon belom sampai lagi kedainya. obek kata ye la. sian jugak kat obek. baru nak duduk2 senang diri dah ada je call. takpe la.. orang tengah susah, habis kalo budak2 tu tak call dia nak call sapa lagi kan. jadinya kitaorang just pusing2 area rumah saya je la, then beli mekdi. jadi la. then obek pergi settlekan budak2 tu. entah le nak suruh tow truck ke, dia nak tengok sendiri ke apa ke saya tak tau. saya dah balik tu makan mekdi le dengan nezha. sabor je la. dia je yang nak bedal milo ais saya tu. geram lah! cheese burger saya pon dia bedal jugak. uwaaaaa... kalo tau lenkali suruh obek belikan 2 la..1 utk saya, 1 utk anak dia yang hitam nih. uuwwaaaaa.... nezha suka la kan sebab ada cheese2 tu..favorite dia sangat2 le tuh. sabor je la. lantak le..makan le nezha selagi mau. kalo sakit perot biyak2 sendiri mau ingat haaaaa.... hehehhee...
~~
lepas makan tengok tv kejap then tido. perot pon tak berapa nak sedap. sekali tengah tido2 tu, say adengar bunyik ketuk2 dinding. memula ingat biasa2 je la kan. tapi makinlama makin kuat pulak. saya intai2 jugak tapi ye la kan..mana le nak nampak. lepas tu bunyik lagi. wahh..otak mula la dah terbayang2 yang bukan2 nih. mana le tau kot ada orang dok ketok pintu dapor ke korek sikit2 kang tau2 tersembol je dalam rumah saya. nauzubillahiminzalik.. mintak dijauhkan segala malapetaka dari rumah saya. saya bangun juga.. kot2 laa kan..ternampak ke. hahahah..macam le berani. hujung2 melompat balik atas katil selubong. bunyik2 tu still ada lagi. saya tunggu jugak la kan kot2 kejap lagi bunyik tu berenti. sampai ke pukul 1am tak berenti2 gak. saya pikir, kalo le orang dok ketok2 dinding rumah nak kopak pintu by the time 1 jam dia buat kerja memang dah boleh masok beno dah rumah. saya tak pikir dah, terus call obek. tak dulik le malam buta ke pagi buta ke. doa banyak2 dia belom tido. sebab kalo dia dah tido call 500 ribu kali pon belom tentu dia jawab. call tu obek jawab, dai kat luar lagi. syukur. saya sambil nangis melalak2 tu mengadu le cakap ada bunyik2 ketuk dinding. kebetulan masa saya cal tu bunyik tu ada, saya kasi obek dengar le. sebab kuat..sampai obek dlm phone pon boleh dengar. dia pon apa lagiiii..terobang le datang rumah saya. kejap je dalam 15 minit tu obek sampai, dengan kawan2 dia 1 kereta. kot la betol ada malaon senang nak dipelangkong. obek suruh saya dok dalam bilik senyap2, dia nak rpund senyap kat belakang rumah, kat depan, nak intai. kot betol ada manusia. dia dah pusing2 tengok betol takde katanya. so dia berdiri depan pintu pagar tu tengok2. entah le dia buat apa. saya tengok intai je dari tingkap bilik. dia kata takde apa2, dah check semua dah. aduhhhh.. tapi still..masa tu ada lagi bunyik ketok2 tu. hehehe... suspen siotttt.. nak kata orang sebelah takkan le kan. sebab 2-2 rumah kiri kanan saya udah gelap means dah tido. man ale tau kot2 ada lak yang baru teringat nak bertukang memalam buta tu kan. so, kejap tu obek call jiran sebelah rumah saya ni la. cina.. ayah ah tong tu. call tanya kot2 dia ada ketok2 ke. ayah ahtong kata takda woooo..mmm..ok la kan. obek tunggu kejap depan pagar, then pusing2 kejap, dah pastikan takde apa obek pon balik. kejap tu bunyik2 tu pond ah takde. tapi.. being me.. memang le takkan boleh tido lagi. pakkal waktu2 biasa pon saya susah nak tido lagikan dah jadi benda2 macam tu. nezha pon tak tido tau. tegak je tinga dia dengar bunyik ketok2 tu. uwaaaa... kalo hantu katakan hantu, tidak saya tertunggu2..chewahhh.. idak le kan. bior hant dari manusia. kalo manusia takot lah.. nanti masok rmh mcm2 benda yang tak elok saya mula terbayang. entah la.. at the end saya tertido jugak. sedar2 dah pukul 615am..sebab alarm bunyik. bangun je la..
~~
jadi, itulah cerita misteri nusantara malam tadi. hehehehe.. macam nak takot pon ada gak, nak kelakar pon ada gak. entah la.. hanya yang merasainya je yang tau apa perasaannya. korang2 pernah ke rasa macam ni. kadang risau gak kan. sebab kita tak perasan orang dok tengok kita. ye la..tgk pompuan tinggal sorang2 kan..cun lak tu. chewahhhh... ap apon takde..yanga da kucing itam legam je, yang tak boleh diharap untuk melawan. diharap untuk makan ye boleh. hehehehhe... mana le tau. tak le nak pikir negatif je tapi kadang2 perasaan takot tu tetap ada. entah la. harap2 semua ok. kalo malam ni ada lagi bunyik2, apa nak buat ye? ahhh..biarkan je la. harap semua ok. aminnn...
~~
so apa lagi nak cerita ni? korang banyak kerja ke hari ni. saya biasa je la. hajat nak makan sandwich belom gak dapat2 lagi. hahahhaha... nanti2 la saya buat sendiri. ikut petua hazel..kalo beli beli roti tak habis simpan dalam fridge. boleh tahan lama. nak makan panaskan dia dalam oven. ye2..saya buat nanti.
~~
untuk obek.. thank you sebab datang malam2 buta. tapi nasib baik obek ada kat area2 kl ni malam tadi. buatnya dia outstation camne? haaa..hambekkk... takpe..cal je la jugak nanti dia boleh call kawan2 dia tolong tengok. harap2 takde la lagi kejadian yang membencikan macam malam tadi. rumah ni entah le. memang ada hantu agaknya. hahahhahaa.... bunyik2 biasa tu, biasalah. dulukan selalu ada bunyik orang buka pintu gril malam2. sekarang dah takde dah. mungkin saya je yang perasan lebih. obek..i love you...
~~
ok la.. tu je nak cerita. nanti sambong lagi. lapar lahhhhhhhh...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

Wednesday, December 8, 2010

hello..lamanya tak bersua...

hellooooooooooooooo...
hehehe..dah lama betol tak menulis rasanya. aduhai..macam2 benda lah pulak yang berlaku. korag sure rindu dengan nezha kan? dia sihat walafiat je. bertambah2 degil ada lah. hari2 mesti nak kene berleter dengan dia tu tapi takpe la.. nak buat camne. layankan je la.
~~
so apa nak cerita ni? banyak nak cerita. pc kong. kene demam selsema. macam2 lagi lah. sorry lah sebab tu saya dah lama tak menulis dan lama jugak tak masok blog kawan2 ni. harap semua orang ok hendaknya ye. jangan demam2 ke apa ke. yang cuti2 sekolah ni yang ada anak2 adik2 kecik tu bawak le depa pi berjalan. kaloada fulusnya. kalo takde..boleh gak kot, pegi tempat yang tak banyak gunakan fulus. janji ada la berjalan. tapikan..masa saya kecik2 dulu cuti sekolah ke tak cuti sekolah ke takdenya nak pergi berjalan2. kene dok kat rumah je. holiday tu satu perkataan yang pelik bagi saya. tak macam budak2 sekarang, pantang cuti sekolah mak pak kene sediakan macam2 aktiviti le pulak. kalo yang mampu tu boleh le. mana yang tak mampu tu takat dengar cerita kawan2 je la. dulu pon ada gak le buat karangan balik ke sekolah tajuk bias tu le. apa yang kita buat or pergi masa cuti sekolah. tapi sebab saya tak pergi mana2, saya tulis je la saya dok rumah, tengok tv. hahahhaha.... ye la tu kan. betol la tu. tak kisah le..
~~
pasal makan2 yang saya kata nak bat kat rumah saya tu..nanti nak buat. kawan2 tolong emel address ye saya nak emel invitation. chewahhhhh.. minta maaf saya tak boleh publish di blog..sebab banyak je unggas2 yang berterbangan.. nanti tak syiok lah. kat facebook pon saya tak buat invitation.. sebab saya dapat tau ada budak opis saya yang masok tengok fb saya dan nak add saya as fren which is... ahh..malas le nak layan. JADI.. KAWAN2 KESAYANGAN SAYA DALAM BLOG NI TOLONG EMAIL KE SAYA SO SAYA BOLEH REPLY DENGAN INVITATION. thank you... kalo dah dapat esok datang tau jangan tak datang. to mokcik, ummi, zuris, meowmania, pinkie, hazel, mama ashley..(to name a few) dan sesapa lagi yang selalu singgah blog saya ni.. bagi email address ye.. sayang anda semua. opss.. email ke sanialeeya (at) gmail.com. hope to get your email very soon..
~~
apa lagi nak tulis ni. owh... dah beberapa hari ni dok la tingin je subway. uwwaaaaa... ala.. walhal roti je kan letak sayur letak sardin letak cheese, macam le tak boleh nak buat sendiri. hahahhaha... takpe2..nanti cakap dengan obek. hari tu dah cakap tapi obek bz je la. lately ni bz melampau2 pulak. sian kat dia. kerja siang malam. rindu kat dia. sekarang kalo jumpa pon kejap2 je. takpe la. janji jumap gak kan. hehehehhee... employer dia pulak pon ada gak buat hal. haii..entah le. ni le nasib pekerja. kerja bagai nak rak hujung2 tak dipedulikan je. habis madu sepah dibuang gitu.. takpe la. roda tu kan selalu berpusing. tak selamanya mereka di atas dan tak selalunya kita dibawah. tuhan tu maha adil dan saksama. apapon...saya doa yang terbaik untuk obek. i love you obek.. hehehe...
~~
sorry again sebab entry ni tak bergambar. entah le mana cable tu. nanti le saya carik. gambar nezha dah penuh dalam hp tu tak transfer2 lagik. hehehhehee... tapi seperti biasa aksi natural dai le.kalo tak mata terpejam, aksi statik je la. tak reti posing mamat tu. ok..pasal kucing luar tu..korang nak ke? now saya tengah kemas2 sikit barang untuk pindah. takat ni baru kemas baju je la. baju2 yang tak pakai tu semua dah masok bekas. tu baru kat bilik baju. kat dalam almari tak berusik lagi. haiyarkkk..malasnya nak kemas. takde ke orang nak tolong kemaskan???
~~
ok..kaki tangan saya sekarang kerap kebas2. dar dulu tapi sekarang makin cepat lak jangkamasanya. hehhehe.. apa le kenanya. kata orang darah tak jalan, ye ke. entah le. tu kena tanya doktor le kot. malas le. kalo time kebas2 tu..rasa tak selesa betol. kene statik je tak boleh gerak kalo takkkk.. entah le nak explain rasa camne. hehehhehe.. korang pernah kena ke.
~~
ok la.. rasanya tu je nak tulis hari ni. nanti sambung lagi. saya nak pergi melawat blog kawan2 pulak. nak baca apa cerita. rindu dah nak bacaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
~~
i love you obek,..
i love you nezha...
i love all of you..

Sunday, November 28, 2010

kenapa suka membebel ha???

kenapa orang suka membebel ha?? tak paham betol la pepagi dah nak memekak membebel. benda kecik je tapi bebel tu macamkan isu beso beno. suka asyik nak menekan je. tensen lah. runsing otak tau tak. nak kata tak reti berpikir dah tua, tak gak ubah2 perangai. di tegur pon salah tak ditegur lagi salah. kalo macam ni tak mustahil le semua orang blah. bila orangblah tau lak nak mengadu nasib kenapa orang tak suka dia la itu ni tok nenek dia la. bengang betol. menyakitkan hati tau tak? kenapa saya je yang kena? habis hati saya ni sapa nak jaga? biarkan je jadi tercongok digodek2 dek orang je? cakap lebih2 kang cepat je nak jatuh hukum itu ini. smbyg 50 waktu sehari semalam pon kalo peel tak reti nak berubah takde maknanya.

Wednesday, November 24, 2010

bosannyaaaaaaaaa..

ya allah ya tuhanku..
bosannya dok kat sini. serba tak kena lah. tak pernah rasa menyampah yang macam ni. adoiiiii...
~~
anyway.. dalam pada menyampah2 tu kan.. harus le kena teruskan jugak. hui..jangan cerita la. rasa nak blah je dah ni. tak tahan lah. hari2 doa supaya cepat waktu berlalu.
~~
apa nak cerita? semalam balik macam biasa. now takde nak tunggu2 balik lambat dah. buang karan makcik je. baik balik cepat mengulit kucing ada paedahnya. semalam ok. rumah pon kurang bersepah. uk-uk pasir pon ok. ada tumpah sikit2 je which is acceptable. air pon tak tumpah. makanan pon ok. ada sepah sikit2 je. biasa le tu kan. nezha pon ok. saya buka je pintu dia dulu melompat terejal2. suruh dukung la nak tengok luar. haihh.. dukung le kejap tengok luar bagi dia panjat gril pintu tu. suka la tu. gedik semacam. lepas tu kemas rumah. since semalam tengok macam bersih je say atak mop. just vacuum je. malas yang benonya. hahahahha.. lately mmg takde mood selalu. mondom lah! lepas kemas2 tengok tv kejap then mandi. by 8pm obek datang bawak pegi dinner. dinner ke mana kita? ke alamanda le pulak malam tadi. hahahah.. lama dah tak pergi sana. memula ingat nak makan kat food court. saya ok je. boleh makan popia crispy tu. sekali orang tua tu takmo pulak. haihhh.. ikut je la. aiman tak kisah. last2 makan kat anw. bluwekk..tak sedap dan mahal. try le yang dia promo tu apa ke namanya giant mozza ke apa. adohaii..lenyor. tau tak lenyor.. lembek, soggy..mcm tu lebih kurang. chehh..tak menyelerakan lansong. daging pon keras kejung. takde star nak bagi. mekdi tu 100kali ganda lebih bagus sedap dan fresh. saya tak pernah dapat mekdi yang lenyor. mesti bersih dan nampak segar. arghh..takmau makan anw lagi dah. bukan kali ni je.. last time pon macam tu jugak. aiyokkkk...
~~
lepas makan, pegi ronda2 kedai. masok kedai kasut, try kasut, masokkedai baju, acu2 baju, masok kedai henbeg, try test henbeg. tapi belinya idak. adalah satu stress yang melampau ye.. dah try test tak beli. adoiii.. pengsan! hahahhahaha.. takde la. saya pon just try my luck je..mana tau kot bulan terang dapat le seketol dua malam tadi. tapi sekian. obek kata jangan buat muka dugong.. kita survey dulu nanti kita beli. huhuhu.. dugong le sangat. mencik tau obek nih. anyway.. obek pegi johor pagi ni. pagi tadi dah kejut dia pukul 4am. sian. semoga segala urusan berjalan lancar ye. amin...
~~
lepas pusing, balik la apa lagi. obek pon nak rehat. saya pon dah mengantok. walhal baru pukul 940pm tu. hahahahhaha... tengaok tv kejap, garu nezha then terus tido. mimpi apa ntah. hari2 mesti mimpi kalo tak mimpi nanti tak sah. pukul 4am saya terjaga tu nezha pon sebok la pulak nak mengendeng2 kat kepala saya. sampai saya pulak tak merasa bantal tu. udah dia pulak nak take over. ini sudah lawan tokey. last2 saya amik bantal lain la. rebut dengan dia pon takde maknanya. geramlah!
~~
hari ni pegi keje jalan jem jugak. haihh..hari2 pon jem lah. tapi takpe la.. dah memang macam tu kan nak buat camne. nanti le saya jadi surirumah boleh dok rumah je. ehh... surirumah lak tetiba je kan. hahahhahaha... sehari dua nak le dok rumah. hari2 bertahun2 mau buntu otak saya. adoiiii... takmau lah. mesti nak keje juga. asal dapat jumpa2 orang jadi la.
~~
apa lagi nak cerita. tu je la kot. takde mood. menyampah! obek..balik la cepat.... uwwaa.. tapi obek kata jumaat baru balik sini. double uwaaaaaa.....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Tuesday, November 23, 2010

its just another day..

hello..
apa nak cerita hari ni? ala..semuanya biasa2 je.. takde apa pon yang menarik. semalam balik macam biasa. balik2 kemas2 rumah. saya sudah dapat itu hadiah la dari nezha. haihh... dah lama tak bagi hadiah ni semalam dia bagi pulak. geram betol. sabar..sabar... sabar itu separuh dari nama sabaruddin tukang kasut. ehh..silap. hehehhee.. anyway.. hadiah utama berupa beberapa ketul yang masih lembek2. chehh..sorry la kot ada sapa yang tengah makan time baca blog ni. hahahhahaa... geram betol la. buat peel betol dia tu. jadinya sepanjang masa saya mengemas tu dia duduk diam je la kat pintu. kata orang bersalah.. harus le duduk diam2 kan. cuba kalo tak.. dia le yangjadi tukang kejor vacuum tu. dalam pada bebel2 tu kerja jalan jugak. bebel pon takde maknanya. buat je la. bising2 buat apa. haihhh.. lepas tu duduk kejap tengok tv. pukul 8pm tu obek sampai amik pergi dinner. lalalallaaa...
~~
ingat nak dinner kat mana. taktau le takde idea dah. pusing2 terus udah sampai ke kl peginya. haihhh... entah obek bawak pegi mana. area2 kg baru tu le. makan nasi biasa je. makanlaok ikan keli goreng rangup2. sedap. then makan sate jugak. hehehhee... then balik tu beli ice cream. sedap! lama dah takmakan ice cream. perisa kelapa. hehehehhee... lepas makan terus balik. takde pegi pusing2 mana pon. obek dapat call nak kene pi tegok site. haih..orang baru nak dating2 ni. takpe la.. pegi la keje saya pon dah mengantok time tu. obek hantar balik, saya tengok muzik2 kejap, entah le hapa2. tak best lansung le muzik2 sekarang. tak excited lansung. tak macam zaman dulu2. lagu pon ntah hapa2. ahhh..lupakan. baik le tido. masok bilik, pelok nezha, tidorrrr... ada mimpi. tapi entah mimpi apa dah lupa. pagi bangun awal. tak le awal. macam biasa je la pukul 530am tu dah terkebil2 bijik mata ni ha. call obek kejutkan dia pukul 630am. keje, keje..jangan tidoooo je. hehehehe...
~~
sebelom sampai opis tadi pi singgah esso kejap beli mineral water. beli 2 botol. 1 botol 2.40. dengan roti 1. sekali scan2 orangtu kata 3.50. hah?? biar betikkk????? saya kata ada diskaun ke? kalo tak dah sah2 ko salah scan price ni. ye la.. air ye dah 2.40 x 2=4.80 kan.. dia kata ye kak, ada diskaun. kalo amik air 2 dikira 1 harga. wahhh..bagus2. apa tak bagitau awal2 tadi.. hahahhaha...
~~
sampai opis--->>>boring!
~~
apa lagi nak cerita. lapar nih. rotii tadi beli pon tak bermakan. kureng sikit la nak makan sekarang. kena betol2 selera dan mood baru nak makan. tapi... tak gak kuruss.. apakah??
~~
ok..hajat nak makan sandwich belom kesampaian. macamkan susah beno nak buat sandwich tu kan. hehehehe... leceh le nak beli roti 1 buku tu tak boleh habis. nezha bukan nak makan sangat roti. kalo cheese kek ye le dia nak. membazir. bias abeli mesti takhabis. kalo sempat sampai weekend saya bawak balik rumah ma. tak le membazir sangat. tapi kadang lupa bawak balik, dah berkulat mcm tu je. paling kuat saya makan 4 keping roti tu je la. nak beli sandwich yang dah siap? subway. amboi..mahalnya. walhal roti je letak tomato letak salad tu je dah 7-8 hengget. ahhh.. tak kuasa la. yes, call me kedekot sometimes tapi tengok keadaan jugak la. hehehehe..
~~
ok la.. nanti sambong lagi. bosannnn.. eh..lagi berapa hari ni. saya buat makan2 nanti korang nak datang tak?
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Monday, November 22, 2010

delima..dilema.. hehehe..

hello..
hari ni takde gambar lagi. hehehhehe..sorry la. nanti la ye saya tepek gambar nezha banyak2. kot2 la korang rindu kat dia tu kan. ala..budak itam yang busuk air mata meleleh air liur pon meleleh tu. saya yang jumpa hari2 pon rindu rasa nak picit2 je dia tu. in fact memangd ah picit pon. hahahhaa..
~~
so how was your aidiladha holiday? ok? tak ok? saya biasa2 je. buzy le jugakkan. hehhe... kata raya. ada sikit demam. tapi takpe la. sakit kepala yang benonya. khamis jumaat tu saya bantai cuti gak. lantak la. tak kuasa dah nak dok kat sini.
~~
apa nak cerita ye.. takde apa la. sejak 2 menjak ni mood entah ke mana. tu la mujur ada buah hati hitam busuk tu yang dikelek hari2. owh..sekarang dia pandai dah gaduh2 dengan kucing luar tu. very the pentamak kasih sayang okeh... jangan le dia nampak saya pegang kucing lain. memang alamat hazab le dikerjakan kucing tu. masalahnya dengan saya sekali kena. hahahha.. ye la dia marah2 kan cakar2 tu kena saya sekali la. sabor je la. aduhaiii.. apappon saya sayang semua budak2 tu. tapi now ada sikit dalam delima.. eh..dilema... by january macam nak pindah rumah. saya dok pikir camne dengan budak2 tu. sapa nak bagi labu makan nanti. labutu kucing kelabu. gemok boleh tahan tapi dia je la sekor yang saya tak pernah pegang. dia tak mau. nampak kita dekat je dia mencicit lari dulu. dia datang sekadar untuk makan je. sehari 2 kali dia datang. pagi dengan petang. kalo dia nampak saya ada kat rumah tu kang dia senyap2 je datang makan. if nampak saya macam nak datang kat dia, dia lari. dah 2 tahun ni macam ni la dia. dari kecik sampai ke besar. entah apa yang dia takotkan saya pon tak tahu.tu yang saya risau tu. perluke saya hagkot semua tu ikut saya? ayooyoooo...pengsan makcik nanti. if tak bawak kang sapa nak bagi makan? sapa nak sapu minyak gamat kalo luka gadoh2? if bawak kang takot pulak if ada tuannya. dann..aduhh..macam2 benda nak pikir ni. tanya nezha dia diam je. chehh..mamat tu tak boleh nak dibawak berbincang. keputusan mesti nak ikutkeputusan dia je. hahahhaha... kata kuasa veto. harus lah kan. tu yang saya dok pikir2 nih. aduh... dilema.. dilema...
~~
ok..tetiba teringin sandwich. mana mau carik??? yang banyak salad2 dan tomato. yummy.. err..ada sesapa rajin tolong buatkan? hahhahaa...
~~
bab obek pulak.. bias aje la. dia bz dengan kerja dia la kan. kadang sian tengok kerja siangmalam. haii..susah rupanya carik duit ye. masa ni insaf le kejap kan mengenangkan betapa susahnya carik duit, tapi kang bila dah termasok je dalam jusco tu kang lupa segalanya. mata kuar bintang2 bersinar tengok tag less. uwwaaaa.... obekkk... belanja oby soping pleaseee.. erkk..sempat jugak tu. hahaha...
~~
apa lagi nak cerita ni. entah la.. takde idea dah. eh..kalo saya buat makan2 korangnak datang tak? sapa tak datang rugi la tu.. hahahhaa..
~~
okla..tu je yang mampu dimerapukan hari ni. adios!!
~~
i love you obek..
i love you nehza..
i love all of you..

Tuesday, November 16, 2010

sempena hari raya qurban..

qurban tahun ini...
banyak yang saya qurbankan tahun ni..
macam2 jenis, macam2 gaya..
tapi takpe la.. moga ada hikmahnya...

Monday, November 15, 2010

sudah...

i've tender my resignation this morning..
~~
wish me all the best and lots of luck!

Friday, November 12, 2010

hujan!...

source : google image

hello... dah jumaat dah hari ni. pagi2 dah hujan lebat kan. wah..sedap betol bergulung dalam selimut. nezha pon tido berdengkor2. geram pulak rasanya. terus cubit2 pipi dia tu. alalallaa.. sian dia pepagi kena cubit dah. hehehehhe... ala.. bukan cubit kuat pon, cubit sayang2 manja. tiada lansung unsur2 penderaan disitu, infact, saya je yang selalu kene dera dengan dia menyepah rumah bukan main.
~~
apa nak cerita pepagi ni? mmmm... cerita semalam lah dulu. semalam balik macam biasa. takde apa pon yang menarik. balik kemas2 rumah. nezha entah buat apa semalam berlatih kungfu agaknya rumah macam nak terbalik dibuatnya. air minum, tumpah, paper alas tempat uk-uk udah terbang, remote tv dah jatuh dari kabinet. sabar.. sabar.. sabar.. sabar itu separuh dari nama sabarudin tukang kasut. chehh... geram betol. tapi takpe.. kemas je la kan. sambil kemas, bebelkan dia. dia tau kene bebel dok diam je la kat pintu tu buat muka kesian dia tu. saje je saya sodok2 vacuum tu dekat dia bagi dia tensen. hahahhahaha.. lepas kemas tengok tv. tak boleh miss le cerita the four kat 8tv tu petang2. best. dah habis kot semalam dah perang2 orang jahat semua dah mati. korang try le tengok. hehehhee... lepas tu mandi, tunggu obek datang jemput pegi dinner. yahuuu...
~~
biasa saya kan tak minat sangat ayam2 ni..tapi semalam macam le tingin beno kehepsi tu. ajak obek makan kehepsi tu tapi obek nk makan roti nan. takpe la.. tapau kehepsi, so makan kat kedai roti nan. cheese nan satuuuuuuuu.. eh..sorry, duaaaaaaa.. hahahhahha.. saya suka cheese nan. nak2 pulak cicah dengan kuah hijau mint ia tu waduhhh..sedap lah. erkk..tapi nak tengok2 gak tukang buatnya tu. kalo misai melintang saya takmau. hehehhehe...so, kenyang. minum air teh o ais limau. ok la tu kan. lepas makan, sakit perot, sampai le sekarang. hehehehhee... saya rasa la kan, saya ni tak boleh makan banyak le kot. kene makan sikit2 tapi kerap. agaknya la..nanti nak try.
~~
lepas makan, balik la. apa lagi. obek pon balik, bua keje kat rumah. ketak ketuk2 sekalidai call cakap benda yang dia uat tu hilang. hah?? hilang? camne tu? dia kata dia dah save, tapi bila bukak balik takde file tu. even kat recent document pon takde. aik..camno tu? saya lagi le tak reti bab2 computer nih. tak dapat nak nolong. bagi gak beberapa idea tapi nampaknya tak membantu lansung. hehehehhee..sian obek. penat2 buat sekali hilang bendanya. pelik betol la. boleh terjadi ke? check kat recycle bin pon takde, kat reent document pon takde, search file name pon takde..camne tuh? sapa pakar IT tu kasi inform sikit. virus ke? bakteria ke? kura2 ke? hishhh..macam2 istilah komputer ni.
~~
pagi ni liat betol nak bangun. hujan katakan. heheheh. jalan jem le kalo hujan kan. tapi takpe la.. hujan kan rahmat.. hujan kan rezeki.. syukur alhamdulillah. buatnya tak hujan2 panas kemarau haa.. lagi payah. so, hari ni takde mood. ahhh..saya mana pernah ada mood..selalu je takde mood tu. hahahhaha...
~~
apa lagi nak cerita. owh..esok nak pergi mana? saya macam banyak hal le pulak. hal kat rumah sini, hal kat rumah ma. haihh..pening kepala la. harap2 weekend ni berlalu dengan baik dan lancar.
~~
semalam bukak u-tube tu.. tengok le orang buat brownies. wahh..macam sedap je kan. tingin le buat. tapi takot le. sebab kebarangkalian untuk gagal menjadi brownies adalah cerah. hehehhehe.. saya ni minat masak2 kek kuih semua ni tapi tak menjadi. hehehhee.. takpe la.. nanti ingat nak try jugak. kalo jadi nanti saya inform kat sini ye. hehehehhe.. fuh, fuh.. moga2 menjadi le brownies saya tu.
~~
ok la.. nanti la sambong lagi. have a nice weekend.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Thursday, November 11, 2010

terlupa le pulak..

source : google image

heheheh..sorry, sorry.. terlupa le pulak nak update blog hari ni. ala2 bz gitu. cheh.. mencik lah. dah2..takmau mencik2..nak happy2 je. anywayyyyy.. hari ni bz gak le kan. baiasa je la tu. perot tak berapa sedap la dari malam tadi. malam tadi lepas dinner tu perot bunyik2 gong-gong-gong.. angin kot.. sapu minyak angin ada lega sikit tapi takde lak dia putttt prottt pottt potttt ke apa kan. tu yang sakit perot tu. tido dalam keadaan yang tak selesa sangat. makan apa malam tadi yang sampai sakit perot tu. makan biasa je. makan char kuey tiow dengan obek, then makan burger, hehehehee...makan banyak kot tu le pasal sakit perot. tak le.. char kuey teow tu makan sekerat je. tak sedap le. udang dia rasa macam ada bau. tu yan makan burger pulak tu. belom habis makan lagi dah perut dah gedung gedang. haihh..macam2 hal. balik tido je la. owh..pelok nezha dulu la mana boleh tak pelok dia. pas tu suruh dia tido jejauh sebab saya tak selesa. hahahhaa....
~~
pagi ni bangun lambat. liat betol. then jalan pulak jem melampau. dari nak kuar depan rumah pon kreta dah berderet. sabar je la. jalan depantu kadang clear semacam je. kadangtu jammed pack sampai tak bergerak. entah le apa kenanya. ke sebab hari ni result upsr kuar tu so semua ibu bapa nak pegi sekolah anak? saya baru kejap ni je pon pukul 3 ni tau ha result kuar hari ni. ahhahaha.. tak mengikuti perkembangan dunia lansung. kepada adik atau anak atau sedara sepupu sepapat sesapa yang amik upsr tu saya doakan semoga berjaya... lepas sudah satu peperiksaan penting dalam sejarah pembelajaran . sekarang budak 5a belambak2.. patotnya kat result tu tulis le kan dia dapat A tu berapa % markahnya. hahahhaha... apapon harap semua ok2 je la.
~~
obek... seperti biasa bz. owh..dia pon sakit perot jugak pagi tadi 3 kali melawat mr. tan katanya. hahahhaha.. so sah le makanan semalam tu ada problem sikit la agaknya. hari ni obek kerja sekitar2 kl ni je tapi merata perginya. pagi kat sini, tengahhari kat sana, petang kat sinun. huii..tu kalo kira jalan terus lurus highway mau dah sampai penang agaknya tu. takpe.. kerja la selagi larat. saya doa semua berjaya. aminnn ya rabbal a'lamin...
~~
by now tengah hujan lebat kat sini. terus terbayang nezha. dia tak suka hujan2 gelap2 ni. penakot. dia gelap takpe, jangan cuaca gelap. nanti dia dok menyorok bawah meja, bawah sofa, belakang almari. sian dia saya takde nak pujuk2 dia time hujan ni. uuuhuhuhuhuuu.. i love you nehza. dok rumah baik2. jangan nakal2. lepas makantido ye. dan... tolong... tolong jangan sepahkan rumahhhhhhhhhhhhhh.. tak larat nak kena kemas hari2. bagi la chance saya cuti sehari dari mengemas rumah tu. pleaseeeeeeeeeee...
~~
pada kawan2 yang doakan saya dapat kerja baru tu terima kasih banyak2. moga allah yang membalas jasa baik anda semua. kalo saya dapat nanti saya bagitau kat blog ni. hehehehhe...
~~
apa lagi ye? owhh... tu je la kot. sayang anda semua!!!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Wednesday, November 10, 2010

saje je..

source : google
~~
hehehehe.. saje je la boh gamabr tu kan. sebab saya teringin makan ice cream. lama betol rasanya dah tak makan ice cream tu. lagi satu tu pasal orangtak paham bahasa.. haa..kan dah kena..orangkata nanti, nanti taknak dengar, degil.. nak ice cream dove dapat makan sabun dove. hahahhahaa.. takpe la kan.. lawak sengal pepagi ni.
~~
so apa nak cerita ni? entah la.. bosan. about nak tulis surat chenta tu.. dah discuss dengan obek. harus le kan berdigusi dulu mintak pendapat. obek kata ok. aduhaiii.... korang jangan tak tau.. nak raya haji ni tak dibaginya cuti. hahhahaha.. lawak betol la. dulu keje dengan cha ya nun alif ppon dapat je cuti tak kira le raya ke tak raya ke apa ke benda ke. anyway..saya macam suspek one of the staff in here tau i ada blog ni. so, if u read about about this... go to hell. i dont give a damn about you, blah laaa... (kalo dia baca le.. kalo dia tak baca takpe..abaikan ayat2 berunsur jahat tu). hahahhaha....
~~
saya mati2 ingat raya haji tu this week. owhh..sengal sungguh. rupanya next week la. takpe2.. saya ada banyak urusan nak diuruskan ni. korang doa2kan saya dapat tempat baru ye. aminnn...
~~
nezha ok je. malam tadi dia tido sendiri. tak tidor katil. boleh percaya ke? chehh.. betol la tu. tapi kejap je. by pukul 2am dah terhegeh2 panjat katil nak menyelit. sebok je tau. tapi saya suka je. kasi pelokkuat2 sampai dia bunyik ngeowwww.. hehehhe..rasakan. sapa suruh comel sangat. pagi tadi ajak kuar bilik punya liat. geram betol la. seperti biasa dia melembikkan badannya dan saya terpaksa dokong dengan penuh semangat. fuhhh..pepagi dah excercise nih. anyway.. raya tak berapa boleh tido la malam tadi. kejap2 terjaga, kejap2 terjaga. ehh..bukan saya memang selalu macam tu je ke? hahhahahha... ok la tu kan dapat gak lelap2 kejap. syukurr.. buatnya macam orang yang sakit tak boleh tidor tu lagi teruk. terkebil2 je. 530am saya dah bangun dah. cerah bijik mata tapi malas nak bangun. so golek2 sambil garu perot nezha. pusing kiri pusing kanan.. dah 630am baru bangun kemas2 lebih kurang. then pegi keje.
~~
semalam balik singgah pasar malam. beli makanan since obek takde semalam. dia pegi johor so saya kena beli makanan siap2 le kan sebab malas nak kuar dah kalo dah masok rumah. pusing2 pasar malam tak tau nak beli apa. takde selera. last2 beli nasi lemak, letak laok ikan sardin dengan ayam masak merah. tu diaaa.. sampai 2 laok. hahhahaha... rm5. ok la tu kan sebab ada 2 laok. then beli air mata kucing dengan air durian belanda. sedap pulak air durian belanda tu nanti nak beli lah dia punya pati kordial tu. jenama apa yang sedap ha?? then beli kuih tepung bungkus 2 bijik. tapi makan sebijik je sebab dah kenyang sangat2. pusing2 lagi jumpa orang jual sticker2 dinding tu kan. alahai..murah je rm3. beli la jugak. entah bila nak tampal. jangan esok sudahnya terperap je kat dalam laci kat rumah tu. hehehhehe.... beli gambar bunga tulip semalam. siap ada rama-rama terbang2 gitu. wahhh.. bernagan tak sudah le tapi entah bila nak tampal. tengok la weekend ke kan. kalo saya tegah tampal nanti mesti aa mamat hitam tu sebok2 nak tengok gak. dia suka beno mengaco saya kalo nampak saya buat keje. kalo baca paper lagi la.. dia siap baring atas paper tu. sabor je la. eh..terselit jugak cerita nezha dalam ni ye hehehe....
~~
so obek pergi keje johor semalam. tup2 pukul 2am tu dia call kata dah sampai kl balik. wahhh.. superman kah???? saya kata apsal tak tido je sana nanti pepagi balik sini. dia kata takpela.. eosk boleh bangun lambat sikit. dia pesan suruh kejut dia pukul 8am. ok je la.. tak kira la kan. asal dia selamat pergi selamat balik. so, tadi pukul 8am tu call dia le. jawapannya nanti pukul 9am kejut lagi. gggrrrr.. selalu macam tu la dia. hehehhee... sebelom cakap bye2 kasi dia ceramah pagi sikit dulu. buka apa..motivasi pagi katanya. hahhahahahha.... love him so much.
~~
apa lagi nak cerita ni. opis? jangan kau sebut perkataan opis tu. tak masok book.
~~
ok la... saya sayang anda semua! bila la dapat peluang nak jumpa2 ye...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Tuesday, November 9, 2010

4 hari punya cerita...


hello..

sorry sebab rasa macam lama sangat dah tak menulis. gambar nezha pon dah tak letak dah. hehehhee.. nanti la. sekarang macam tak keruan sikit. tu gambar atas tu saje je letak sebab nampak cun pulak. hantam laaa...
~~
amacam cuti 3 hari? best ke tak best? apa 2la kan. saya macam biasa je. jumaat tu bangun lambat. tak le lambat sangat, by 8am dah tercelik bijik mata. kira lambat le kan dari hari biasa2 tu. anyway... lepas tu pi jalan2 dengan obek kat jalan tar. cari entah hapa benda berlengas jalan. then rehat jap smbyg jumaat, lepas tu sambong lagi pusing2. dapat dah apa benda yang dikehendaki. lepas tu balik, pelok nezha kejap then pergi salon pulak. lama dah tak pergi salon. saje je la bagi chance kat rambut bersuka ria kejap. lepas tu balik rumah. penat sangat. rasa nak tidor mata pedih2 dahtapi tak boleh lelap pulak. malam obek datang bawak pi dinner.
~~
sabtu, pegi jalan2 lagi. memeningkan kepala. petang balik rumah. penat. terus balik rumah ma pulak. sampai rumah ma tengok orang tengah repair2 apa benda ntah kat rumah. lantak la malas nak masok campor. malam tido sebab penat.
~~
ahad, pegi pasar nak beli laok2. ma tak ikut sebab ada orang nak repair rumah tu kan. so ma kirimkan apa yang perlu dibeli. saya beli udang dengan kerang. nak balik tu tengok tayar kereta pancit. eeeee.. saya ingat kurang angin je ingat nak pi je petrol station untuk pam angin tapi kat depan pasar ada kedai tayar bawak je la pi sana. sampai kedai mintak tolong orang tu tengok2kan. ye ke kurang angin ke atau pancit ke. orang tu cek2 sekali pancit da..ada paku panjang jari kelinking dah berkarat. chehh.. takotnya. then orang tu tampalkan. wah..nampak macam senang je dia tampal. macam cocok je pas tu tarik dah tu siap! idak le teman tau cam gitu rupanya. so sebab tak confiden, saya call obek. obek kata memang macam tu sebab tayar tubeless. oooo..mana le nak tau. sebab selama ni tau isi minyak je. hehehe... lepas tu balik la. maosk je rumah ma terus ngadu2 pasal tayar. hishhh..terok perangai betol. lepas tu masak. saya masak gula lemak kerang dengan sambal tumis udang. 2 je la, tak larat dah. petang, ibu dengan almaunah dengan mama datang. owh..ada tetamu lain jugak, saje je la bincang2 makan2. lepas tu balik. sampai rumah dah petang pukul 7pm macam tu. penat sangat. malam tidooooo....
~~
isnin semalam saya tak kerja. ad ahal sikit so cuti le. ingatkan nak cut half day petang je tapi tak boleh le pulak. so amik je la fullday. lantak le. saha dah bincang dengan obek nak resign dari sini. obek kata nanti dia pikirkan dulu. ehhh.. kita yang nak berenti dia lak yang nak pikir? hehehhee...saya memang suka bagi masalah2 kat obek bagi dia pikirkan untuk pihak saya. so saya takyah pikir la. saya cuma nak keputusan je. hehhehe.... saya kata jangan pikir lama. surat dah tulis just nak print out je. owh... sayang keje ni tapi environment dia tu ya tuhann..sabor je la.
~~
apa lagi? nezha? ok je mamat tu. tido menyebokkkkk jenak menyelit. tempat sendiri ada taknak. nak juga mask dalam selimut orang. geram lah! tapi takpe..sedap je tido pelok dia tu gebu2. nakal macam biasa. kacau sana sini. mmm..kalo nak cerita pasal nezha tak habis2 le jawabnya. love him to the bits!
~~
ok la..tu je la kot nak tulis. tak larat la. otak buntu.bye!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Thursday, November 4, 2010

nota ringkas lagi tapi kira boleh la baca...

hello..
hari ni pon takde gambar. terok betol hari ni semuanya kelam kabut. orang tu salahkan orang ni, orang ni salahkan orang tu. huhuhuhu...kita kat tengah2 le yang tersepit. aduhaiii.. sekarang nak type pon asyik la tersalah je. entah jadi hapa2. macamkan tak pernah menaip.
~~
ok..apa nak cerita ye? mmm.entah la. eh..ada ke orang pergi haji tu tetibaje tau kena pergi? bukan dia dah inform awal2 ke hari tu lagi. tak logic rasanya kalo short notice... rasanya je. korang rasa? ada ke? setau saya kalo dalam tabung haji pon kalo dalam senarai menunggu tu dia akan inform awal2. bukannya kejap2 ni inform kejap2 ni kene pergi. betol tak? ke orang tu tipu? hehehehe.. sukati ko le labu.. nak tipu pergi haji...owh..ni bukan kes orang organizer tipu orang, ni kes orang2 ni ckp kat kita kawan dia ni tetiba je dia kene pergi haji. lorr.. angin takde ribut takde. dapat panggilan tetiba katanya. ye ke? taktau le..pepandai dia le.
~~
nezha sihat. sayang sangat kat dia. kenapa ha? balik semalam singgah pasar malam beli sate & burger. balik rumahlepas kemas semua mandi so start le makan sate. ala..bukan banyak pon. 5 cucuk je tu pon tak habis. baru makan 3 cocok. tapi, si nezha menyebok. dia jilat2 saya dah marah kat dia sekali terjilat kat kuah so amacam??? melompat le kan lidah tak berhenti menjilat mulut kepedasan agaknya. actually tak le pedas tapi kucing mana le tahan cili. agaknya la. saya risau je kot dia sakit perot tapi tengok pagi tadi ok je. syukur alhamdulillah. terbalik saya pulak yang sakit perot. so, dinner malam nitakyah beli. sebab burger semalam ada nanti panaskan je la. huhuhu...
~~
obek pon semakin buzy. hehehhe..malam tadi dia call ajak kuar. ahh.malas le dah tido masa tu dah pukul 1030pm. malas le. tido lagi baik. lagipon macam takde mood je nak keluar2. dia ajak jugak2. saya malas le. hehehehe.. biarkan sebulan tak jumpa baru betol. kata buzy sangat so takyah le jumpa kan. wat pe lak jumpa2 tu. biar la genapkan sebulan takyah jumpa. bluwekkk...
~~
opis?? aduhaii..boleh bikin sakit jantong wooo...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

Wednesday, November 3, 2010

nota ringkas..

apa nak cerita ye.. persoalan yang masih tergantung2.. tapi kan.. susah nak cakap la. banyak je anasir2 luar yang menyebabkan kita lak kene berhadapan dengan perkara yang tak best..macam yang saya alami tu le. hishhh.. bila le nak insaf...
~~
dah berapa hari tak menulis. fed-up. fed-up dengan kerja. kerja ni ok..tapi management yang macam.. macam apa ye? hehehehe..kutuk lelebih kang im still working here. if nk telungkop tggu i blah dulu. huhuhuhuhu...
~~
nezha sihat. walafiat. nakal. degil. berak merata. geram. sabar. ggrrrrr... actually dia nak bangun berak, dia dah kejut saya pon tak saya yang tak sedar2 sebab ingatkan mimpi. sekali dia meowww kuat baru le saya melompat. baru tengah duung belom sempat bukak pintu dia dah melepas daaa..plupp katanya... sabar je la. buat peel betol mamat tu. so sebagai hukuman dia tido luar bilik malam tadi. sian dia saya denganr dia garu2 pintu nak masok tapi saya buat keras hati je. owh..sambil nangis juga. dah pagi tu baru saya bukak pintu. dia punya meluru masok jgn cakap la. sayang nezha. im sorry, but u must say your sorry too. huhuhuhu..
~~
obek? sihat alhamdulillah. makin banyak kerja. biarkan la. saya pontakde mood sangat nak keluar2 tu. dok rumah ngadap tv then tido. tu je la. dinner pon dah kurang kadang2 je. hishh..ada harapan kurus ni. yahuuu..
~~
saya? sengal seperti biasa.

Monday, November 1, 2010

masih...

masih....

Friday, October 29, 2010

aduhai...





ya allah...
saya susah hati sangat sekarang ni
macam2 pulak kejadian menimpa dalam satu masa
bengang
tensen
susah hati yang pastinya
dah cuba untuk cool
tapi tipis sangat rasanya
aduhaii...
tolong doakan saya supaya kuatkan semangat
nangis hari2..

Wednesday, October 27, 2010

penat, lapar, sakit ati...


hello...

aaummmm... tu nampak tu harimau jadian tengah marah tu. ya tuhan..apa masam beno mukanya takde nak senyum lansung??? tu gambar pagi tadi..masa nak pergi keje. standard le.. member sebok nak baring2 suruh garu saya pulak tak layan then cepat2 nak keluar. maka marah le member tu kan. hehehhee.. alolololooo..sayang dia. dah garu banyak dah nak juga selalu garu. tetiba rindu sangat pulak kat dia tu. rasa nak cubit2 pipi dia tu la ank pelok2 kuat bior sampai dia jerit2. owhh..sayang nezha bucuk macin. huhuhuhuuu..
~~
apa nak cerita ye. owh..semalam saya balik rumah ma. ada hal sikit le. penat. macam nak pengsan walhal bukan la jauh sangat pon balik rumah ma tu. tapi sebab nak settle hal cepat kena la kejar sana sini. dah buat appoinment dengan orang yang nak dijumpa tu. boleh orang takde. sungguh menyakitkan hati betol. sampai2 je anaknya kata ayah takde. kitaorang ingat kuar kejap, sekali katanya pegi ke sg.besar.. malam2 baru balik. maunya tak, baru kuar lepas isyak walhal kitaorang dah janji nak datang jumpa lepas isyak. saya macam nak maki je. dah maki pon..tapi dalam hati la. bengang gila la. dah tau ko nak keluar tu apa la salah ko inform kitaorang ni. tak le saya terkejar2 balik ke sana malam2 buta. susah sangat ke nak angkat talipon tu inform. takde kredit ko miss call je la tau le kita call back. mana saya tak geram. sakit hati sangat tau. mula la tu kang nak mengata. pegi surau 16kali sehari tapi janji tak reti nak pegang. bongok! ma tengok muka saya semacam je dia pon kata jom balik. saya nak je berckp dengan anak dia tu tapi kang budak tu ponbukan tau apa cerita. buat tambah sakit hati je. so, balik rumah, makan bahulu 3 bijik dengan milo ais then tido. sebelom tido sms obek mengadu. hwuaahhaha.... bukan apa..saya paling benci orang tak retinak tepati janji ni. kalo bz cakap bz, kita set lain hari. kalo ko nak kuar ada emergency call or inform le orang ni cakap cancel janji. kan senang. tu mujur dekat, kalo jauh2 camne? haaa..jangan tak tau dia ke sg. besar tu nak buat apa? ingatkan ada le sedara mati ke apa ke rupanya nak pergi berurut! puiiii.... nak menyumpah kang lain lak ceritanya kan.
~~
pagi ni bangun macam biasa. tapi kuar rumah ma awal sikit la. ingat nak terus pergi keje tapi tengok awal lagi then agak2 sempat baik rumah. so, saya divert balik rumah dulu jenguk nezha busuk masam saya tu kene tinggal malam tadi. sampai2 je terus pelok kuat2. lepas tu baru pergi keje. mujur tak jammed sangat hati ni. kira ok la. call obek kejut dia bangun. dia keje malam tadi pukul 2am baru balik. call dia bangun, then sayapon masok opis buat keje. by the time saya tengah type etry ni ada monyet datang mengendap. konon2 buat nak pinjam ruler. huh.. berpuloh2 ruler kat opis ni kat saya jugak nak pinjam sambil mata jeling2 monitor. pui.. lantak la. pedulik hapa! yg ko tu print personal items banyak2 boleh lakkan? siap print colour lagik. ada aku kesah???
~~



pandangan sisi. mana idongnya? tadekkkk..ilangggg.... hehehhehee...
~~
so hari ni lapar la. tadi dah makan balance biskut 3 keping. tapi still rasa macam lapar lagi. arghhh.. apakah itu tanda2 nak mok-mok? owh..tidakkkk... ok, jusco sale sekarang ni sampai early november. tetib aje masok bab jusco kan. spoil. obekkk..nak sopinggg...
~~
apa lagi nak tulis ni? entah la. tetiba blank. nanti la sambong. selamat berkerja. dan sila pegang janji sekiranya anda ada buat janji dengan orang kalo tak kene kutuk free2 je. ingat tuuuu....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Tuesday, October 26, 2010

heii..sapa yang super comot itu???...




aduhhh...apa comot sangat ni?? eeee.. sapa le yang nak pelok cium dia ni kalo dah comot macma ni. terok betol. chehhh... tu namanya baru bangun tido terus pegi makan minum tu le jadinya muka comot ya rabbi. dengan taik mata, dengan air meleleh2 kat mulut. nezha...nezha..kenapa nakal sangat ni. tu ada hati nak lelap lagi tu. tido duduk. sabor je la. saya snap pic je dia tersedar terus tergolek. ya tuhann.... takpe la..sayang punya pasal, comot pon comot la. lepas tu saya dah lap2 muka dia dia pon dah merayap pegi ke pintu tengok2 luar. hishhh..budak ni.
~~
amacam? best ke pepagi tengok muka budak comot tu? hahahha..jangan hilang selera makan ye. makan tetap kena makan. eh.. apa pon saya nak ucapkan ribuan billionan trilionan terima kasih kepada semua kawan2 sayang yang dah wish birthday pada saya. semoga anda juga dirahmati hendaknya. takkan wish aje.. hadiahnya mana? kurang2 1 pek royal canine. kalo saya tak makan pon bolehkasi budak busuk tu. ehh.. nak jugak termasok dalam senarai hadiah. not good..not good..
~~
semalam macam biasa. kerja, kerja, kerja. obek pon bz. balik pon macam biasa. tak beli makanan apa pon. lunch semalam tu makan nasi sikit dengan sambal tempe dengan hati ayam. lama dahtak makan hati ayam. makan hati sendiri hari2 makan hati. uwhahahahaa... anyway, macam kenyang pulak sampai ke malam. obek kerja balik lambat katanya so saya pon tak le kacau2 dia. tengok tv, melayan budak busuk tu then tido. pukul 10pm tu obek call, ajak pi dinner. ahhh..orang dah tido dah baru nak call. tapi dengar suara dia lain macam je baik le pergi cepat tu mesti ada apa2 isu tu. hehehe..sekali betol da..dia sudah gado2 daaa... gado2 tu memang sedap..kalo gado(h) tu yang tak sedap. hishhh.. baran tak hilang2 lagi orang tua ni. ingatkan dah hilang dah. lama dah pon dia cool tu. puncanya biasa le.. hal kerja2 ni. lantak le hal jantan2 semua. tak kuasa nak masok campor. saya kasi tadah tinga je la dengar dia bebel2. huhuhu..so tak le makan sangat. just minum carrot susu dengan makan roti bakar. obek minum nescafe tarik degan roti bakar. sebabkan dia membebel lama beno, dan roti bakar tu sedap pulak, saya sebat le roti bakar dia. hwuahahhahhaaa... baru best dengar orang bebel sambil makan. tak le pening makcik mendengarnya ye tak. dah habisssss dia memebebel tu, dah lega gamaknya baru le buka cerita lain. hish, hish, hishhh.. obek tu memang le jenis tak bercakap2. senyapppp je. tapi, sekali dah membebel.. putus telinga di buatnya. sabar2.. layan je la. owhh.. masa saya tengah makan2 tu kan, macam le ada dengar suara2 bunyik2 kartun. saya tengok2 gak keliling sapa le tengok kartun walhal tv kat kedai cerita lawan2 ni. aduhhh.. bunyik dah le macam suara upin ipin. huhuhu... rupanya..ada le budak kecik belakang table saya tu..kecik dalam umor setahun lebih agakya, tengok video upin ipin kat hp ayah dia. wahhhh.. patot le kejap2 mengekek gelak, kejap2 mengekek gelak.. macamkan paham beno. hehehehhe... pandai lak tu tekan2 hp ayah dia kasi volume kuat volume slow. eeeeee...geram! comel! lepas makan2 balik la. tengok tv kejap, then sambong tidor.
~~
hari ni bangun macam biasa. eh..tak biasa.. lambat sikit. malas. nezha dah kejut dah tapi saya malas. nak baring je lagi. biarkan sampai opis lambat. mencik! tapi takde la kan. bangun2 kemas lebih kurang, bagi nezha makan lap2 muka dia semua saya pon pergi keje. malas betol nak tengok muka para pelakon ni. membosankan.
~~
hari ni macam lapar. tapi takde mood le nak makan apa. arghhhhhhh....
~~
rindu kat obek... pagi tadi call kejut dia bangun dengar suara macam dah ok je tu. hehehhe.. dah cool le tu kot. obekkkkk..bangunnnn..pegi meetingg.... kejar paymenttt.. nak sopingggg.. huhuhuhu....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Monday, October 25, 2010

happy birthday... to me!!!!


yuhuuuu...
~
happy birthday to me la ye..
~
sian betol takde orang nak wish maka terpaksa wish sendiri. huhuhuhu.... takde celebrate2 apa pon, semalam obek ada belikan kek je. potong2 gitu je makan2 kek. ada amik gambar tapi entah tak bole nak transfer pulak dia kata not apa ke benda katanya., entah le cakap omputeh tak paham teman. hadiah??? obek kata nanti. uwwaaa....mencik laaa...
~
apa pon, umor dah bertambah. harap2 sihat sejahtera aman makmur, murah rezeki, diber keberkatan hidup dunia dan akhirat. aminnnn..doa2kan untuk saya ye. so hari ni takmau tulis banyak nanti spoil mood. hehehehe... pada sesiapa yang sama birthday dengan saya.. happy birthday to all of us!!! may all our dreams & wish will come true!!!
~
p/s : birthday saya semalam...24th october... tahun?? rahsia laaa... uwwwwaaaaa....
~
nezha mkn kek byk.. mencik tau..suka overshadow tuan punya burthday.

Friday, October 22, 2010

mood mondom la...


hello...
huhuhu..semalam saya merajuk tau. chewahhh.. entah la.. mood berbagai2 perisa perasa flavour semua ada lah. macam iklan tv tu.. secukup rasa.. apa barang masak guna serbok perasa.. tak elok untuk kesihatan. eh..melalut lak. kata nak crita pasal merajuk terus terbang pi iklan tv lak. anyway..merajuk dengan obek lah. huhuhuhu..entah la.. saya tau dia bz tapi rasa macam takde masa lansung. sekali pikir apa la macam budak kecik pulak. hehehe. bayangkan orang yang couple jauh2 tu kan lagi la, patotnya saya bersyukur sebab walopon jarangjumpa tapi masih dekat. dekat tapi jauh gituuu... huhuh,..takpe la. akan tetapi, tetap le jugak nak merajuk kan. bior bagi obek keje lebih masa sikit. dia keje lebih masa sampai malam2 untuk opis takpe, sekarang bagi dia keje lebih masa pujuk saya. hwuahahhaha... so merajuk punya pasal saya mandom sendirian kat rumah. takpe..nezha ada. fuhh..selamat..
~~
tapi takde maknanya le kan nak majuk lama2 tu buang masa je. so pagi2 buta pukul 4am obek dah call ajak pi breakfast. harus le saya mau pegi. rugi kalo tak pergi kan. so, pagi ni siap awal2 sikit then pergi le breakfast dengan obek. saya makan roti canai dengan milo ais, obek makan mihun letak telor goreng dengan teh o suam. hujung2 dia sebat air milo ais saya pulak. 2-2 tak perasan sekali saya nak minum tengok milo dah tinggal sekerat. chisss... sungguh tak ku sangka. makanya saya kena minum air teh o suam dia le pulak. hahahhahaa.... lepas makan pegi keje le. pegi keje dengan hati yang gembira. tapi kejap je. sebab sampai opis tengok pintu tak bukak lagi. chehhh... parapelakon belom sampai opis lorr.. diaorang je yang ada kunci opis. saya takde. takmau pon. payah.
~~
apa lagi nak cerita? owh.. cerita pasal pelakon. takpe la. biasa je tu. ffm pon dah kuar keputusan kan. tapi ffm opis belom dapat keputusan lagi nk bagi kat sapa anugerah pelakon terbaik tu. hehehehe...
~~
ok la. nanti sambong lagi. saya pening ni mikir banyak perkara. berserabut otak taktau nak cakap kat sapa. cakap kat nezha takde respond le. hahahhaha..malam tadi dia baik. golek2 je. love him so much!
~~
happy weekend to everybody!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Thursday, October 21, 2010

happy & sad...


hello..

saya takde semalam ye? temankan budak gomok bertafakur. tak caye? tengok muka dia.. hahha.. ok, tipu belaka. semalam terlalu buzy. nak kentot pon tak sempat. ok, tipu lagi. bz la.. macam2 benda nak kene buat, telepon ofis pulak rosak. tak boleh call out. entah apa kena. katanya telekom problem. incoming pon tak bolhe. orang boleh call tapi kita sini takde ringging. aduhh.. saya dah le nak kena call sana sini banyak tempat. nyampah betol. anyway..tu cerita semalam. lupakan je la.
~~
obek? owhhh.. rindu sangat kat obek, ehh.. macam le lama tak jumpa kan walhal baru je jumpa. semalam obek kerja kat kuala selangor. petang semalam dia call dia kata dia belikan udang & sotong dari sana. baru naik katanya. saya ye kan je la. bila masa pulak saya nak masak benda tuh??? owh.. tekanan. pakcik nelayan tu tak boleh masakkan siap2 ke ha? hahahhaa.... so, pagi tadi pukul 5am obek call. cakap baru sampai rumah. ok la..sian keje siang malam. so,pagi ni saya pegi breakfast dengan obek le. yahuuuuu.. pepagi buta dah dating. apadaaa.. takpe..bukan buat apa pon. makan kat kedai mamak je. saya makan roti canai dengan air soya bean, obek makan nasi lemak dengan teh o suam. nampak muka obek je dah kenyang. hahhaha..ye2..itu ayat penyata gatal namanya.
~~
petang semalam ada sikit isu kat opis ni. biasa la kan. saya kalo takde keje cukup time saya balik. wat pe nak tunggu lagi. well, semalam ada orang tegur, sebab saya selalu balik awal. huh! wtf!!!!! ko nak melangut kat opis ko punya pasal la. jangan pasal ko orang lain pon kene stay kat opis. sorry. i have my life after office hour. u nak bodek itu u punya pasal. i takmau masok campor. eee..bencinya. saya dapat tau tu sebab ada yg sms saya bagitau. saya rasa macam nak patah balik je naik opis bersemuka dengan orang tu. saya tak suka la cakap belakang2. tak suka kalu, depan cakap mari. takpe..satu hari akan terbuka juga secara berdepan.
~~
balik tu singgah pasar malam. ingat nak beli dinner la. tapi sebab mood dah ke laut cina selatan lautan pasifik bagai, takde mood dah nak beli apa. bengang!!!! just beli burger dengan apam balik. balik rumah pon takde mood. nangis. see.. konon2 je garang bukan main tapi sebenarnya suka nangis2 chehhh... nezha baik dia datang pujuk. gesel2 kat saya. lagi la saya melalak bagai tak mau. hahahhaha.... nak sapu rumah pon takde mood. sapu lebih kurang je. totally takde mood. tengok tv, lepas tu mandi, lepas tu makan burger share dengan acha. dah. pas tu tido. tido pon nangis lagi. nezha tak pujuk dah. dia sebok tido sendiri. owh..sebelom tido tu sikat2 bulu nezha sikit. suka dia tergolek2. penghibur hati dia tu.




nezha muka garang le konon. garang2 pon taik mata seketol. baru je lap tu dah ada lagi. tak hensem la dia.
~~
apa lagi nak cerita. owh.. terima kasih pada yang wish good luck kat obek hari tu. mudah2an berkat la ye. sayang korang semua.
~~
saya pening le. pusing2. camne ha???
~~
ok la..tu je nak cerita. tak de mood. nak tengok monyet2 lompat ni. meriah!
~~
i love you obek...
i love you nezha..
i love all of you..

Tuesday, October 19, 2010

good luck obek...


errkkk... aksi jelir2 lidah tanda protest. hahahhahaha... so cute. for me lah kan. walopon busuk masam tetap le hensem dimataku. ni pic pagi tadi. wahhh..pagi tadi dia protest lor..takmau kuar bilik. saya dah buat macam2 gaya angkat dokong pon dia gelejat2 nak turun. bila letak dia lari lagi masok bilik. haihhh... geram betol. malam tadi dia tido lena. tak kacau2 pon, dah pagi pukul 530am tu baru dia kejut. tu pon dia kaco kejap jepastu sebok nak main wayar hp. sabor je la. risau terbelit je wayar tu. saya malam tadi pulak tido lambat sikit. tak le lambat sangat. pas tu ada mimpi. takot laaa.. mimpi orang tua tau.. orang tua lelaki. dia kata saya anak dia. uwaaa.. pas tu kat sebelah dia ada budak kecik. budak tu senyum2 je kat saya pas tu nak pelok saya pulak. uwaaaaa... saya takot terus terjaga. tak suka la mimpi hantu. mimpi la pegi disneyland ke apa ke baru la meriah sikit. mencikkkkkkkkkkkk...
~~
obek buzy je semalam. tapi malam tadi ada kuar pi dinner dengan dia la. makan burger share dengan obek. pas tu makan cheese nan, minum kopi o ais. supaya bertambah gred kehitaman saya ni. naomi campbell hitam elok je laku juta2 duit dia, takkan saya yang lagi 100kali ganda lebih cun dari dia ni tak laku kan walopon hitam. hahahhahaa.... owh..saya tak laku sebab saya tak bukak2 baju macam dia. i think so. anyway... obek makan roti canai dengan coke. sambil makan borak pulak. mak obek call..ngadu cakap adik obek nak bertunang pulak end of this month. haihh... baru keje 4-5 bulan dah sebok nak bertunang. pas tu nak ikat setahun. apa le gunanya nak bertunang lama2 tu. kalo ada jodoh tu takkan ke mana. tak paham le apa yang depa2 ni pikirkan. tunang tu bukan tiket untuk merayap2 ke apa ke. apa perngertian bertunang tu? bersedia sebelom berkahwin? gitu? ya la.... kalo ko ada duit.. hari ni tunang esok nikah pon boleh. yang penting duitnya.. kalo takde ko bertunang 10 tahun pon takde maknanya. lantak le. bukan apa.. sian kat mak midah je la. abang longnya tak apa2..adik2 pulak nak duluan. pepandai dia le ye tak? jangan mintak duit kat mak pak udah. ahh..nanti korang cakap apsal pulak saya taknak tunang kan? konsep saya senang ada, ada duit, dah bersedia, kawen je terus.
~~
benci tetiba bos masok opis. bluwekkkk..
~~
tak suka la kerja sini. ehh..suka2.. tapi tak suka orang kat sini. hehehhe... bab tak basoh pinggan pon boleh jadi isu woo kat sini. aduhh.. memasing malas. tak suka la.
~~
rindu kat obek..





ok.. ni gambar protest ke dua. masa ni saya panggil2 dia diam je la. mata je mengerlip2 dengan ekor tergoyang2. konon2 tido le tu...bila dokon gbuat2 lembek badan. eee... malam tadi garu2 dia sikat2 dia wahh.. bukan main suka. bergolek2 bagai. sayang budak ni.
~~
apa lagi nak cerita? owh..tadi masa saya nak datang opis, kan ada brenti kat traffik light. trafik light tu macam naik bukit sikit. ada 2 lane. then lane sebelah dah jalan lane say atak jalan gak. oo..rupanya ada kreta rosak. takpe la. kereta depan2 saya tu amik lane sebelah le kan. sekali tu dah lampu merah lagi. so brent lagi. depan saya ada sebijik myvi. depan myvi tu le kereta rosak tu. kereta apa ye..lupa la, kaler kelabu. kejap tu driver myvi tu kuar, pi kat kereta rosak tu. saya cakap wahh..baiknya abang nni nak tolong orang. ye la kan. peak hour. kot2 driver kereta rosak tu awek ke baru le dapat markah tinggi. saya tegok dia ketok2 cermin kereta rosak tu then saya nampak driver tu macam terbangun. lorrrr... rupanya dia tertido dalam kereta ko... cheh..bikin suspen je pepagi ni. tido rupanya. maybe mengantok sangat ke atau letih sangat ke apa ke, ntah2 mabok malam tadi tak hilang lagi. hahhhaha.. huishh..bahaya betol. mujur dia tarik handbreak. kalo tak, terlupa ke, just tekan brek, then terlelap, harus kereta belakang pulak kene hentam sebeb mengundur area situ bukit. nauzubillah... bahaya betol. so, korang2 ingat la ye. kalo brenti kat trafik light, free gear, tarik handbrek. jangan malas. jangan dok tekannnn jebrek tu kadang kita tak sengaja entah ada apa benda ke tergatal ke terada lalat ke dalam kereta ko sebok nak mengibas2 lalat or dah tertido macam kes tadi tu ke then dah terlepas brek kaki tu naya je. kalo yang kemek tu krete ko je takpe.. ni kang tak pasal2 kereta orang lain pon kene. duit lagi... ingat tau.. memang le korang kata duit boleh cari.. tapi kalo benda tu boleh kita elak, kita elak le kan. kalo kereta dah masok workshop nanti nak pergi keje macam mana? kalo ko ada orang hantar takpe la. kalo orang yang kene kemek tu yang disebabkan oleh ko tu takde orang nak hantar camne? camne dia nak pegi kerja? camne dia nak hantar anak dia pi sekolah? camne dia nak bawak mak dia pegi klinik? mana tau dia le sorang yang kulu kilir nguruskan keluarkan. kan dah susah tu. so, ingat tau. brenti-free gear-tarik handbrek. khidmat pesanan masyarakat ni.
~~
okla.. nak sambong keje dengan nak nak tengok monyet melompat. best woo..sini kan ala2 mini zoo... ular sawa ada, monyet ada, badak ada, kura2 ada, siamang ada...
~~
obek ada meeting besarrr punya hari ni. yang hadir dalam meeting pon orang besarrr2 juga. wish him lots of luck ye. sian dia keje siang malam untuk presentation hari ni. semoga berkat kerja2 obek.
~~
i love you obek...good luck!
i love you nezha..janga nakal please
i love all of you..nak cubit?

Monday, October 18, 2010

cerita minggu ini..


hello..

how was your weekend? ok? tak ok? happy? sedih? bengang? macam2 adoooo.. huhuhu...anyway, selamat hari isnin. selamat berkerja ye semua. jangan malas2 walopon sebenarnya sengal sangat nak datang opis tu kan. hehehe...
~~
weekend saya macam biasa je la mingu ni. ada yang best ada yang tak best. sabtu pagi ada hal sikit. aduhhh.... then lepas tu balik rumah ma. sebelum tu call dulu kot2 ma nak beli apa2 kan. ma kata takyah kat rumah semua ada. wokeh.. saya just beli apa ntah air kotak kot. hehehhe.. tapi ma kata dia tak masak sebab dia nak pergi tolong rewang kenduri. sighh... sampai rumah memang le mak takde. takpe.. saya sebelom tu ada beli nasi beriani sebab ma kata dia tak masak so baik saya beli makanan siap2. malas nak masak. makan nasi beriani, then tengok tv. entah camne terlelap kejap kat kerusi tu. hehehhe.. petang dah pukul 6pm baru ma balik. wahh.. lama tu pergi rewang. ye la. belakang rumah saya kendurinya tu. takkan tak pergi pulakkan. orang kata bertemu bucu dapur. kawasan rumah saya tu kalo kenduri masih buat gotong royong. tapi bukan pree punya ye.. bayar lorrr...
~~
lepas ma sampai kitaorang borak2 kejap then dah maghrib. malam tenok cerekarama tv3. cerita mak jenis asyik membebel2 marah2. haaa.. hambekk... belom spm udah nak dapat cucu. tu le dianya. asyikkk la membebel. takde perkataan yang elok kuar dari mulut sebagai mak. jadi pengajaran kat kita semua. sekarang ni kalo yang jahat tu anak le, yang degil tu anak le. yang kurang ajar tu anak le. lansong takde sapa cakap pasal peel mak yang macam tu kan. jadi tv le yang jadi tukang beri kesedaran. ada mak2 yang asyik nk buat keputusanikut kehendak dia tak pikirkan kehendak anak lansong. terlalu mengongkong. apa2 pon kene ikut cakap dia. so, how? entah la.. lepas habis cerekarama, saya pon titonnnnn....
~~
ahad pagi, bangun terlambat le pulak. hehehhe.. pukul 7am baru bangun. sedap pulak tido. haihh.. rindu kat nezha. tak buat breakfast pon sebab ma nak pergi rewang tu lagi cepat. tolong ma siap2kan opah. sian kat opah. bertambah lemah. nak angkat tangan pon tak larat. kadang2 air liur meleleh2. aduhh..siannya. nak makan pon dah tak larat. sejak leps demam hari tu sekarang makan bubur nasi je la. nasi lembek pon dah tak boleh masok. dia dah macam tak larat nak telan nasi tu. sedih la. lepas siap2kan opah, ma pon pergi tolong kenduri tu. saya?? sambongtengok tv sampai lebam. sekali obek call daaaaa... yeahuuuuuu... obekbalik kl hari ahad. kata nak balik hari isnin. bagus2. obek kata dah nak sampai kl dah ni. lepas tu dia nak tido. obek suruh kejut nanti pukul 2pm. ok. no problem. lepas tu saya masak la sikit. sebab semalam tu tak masak so hari ni masak le kan. ahh..masak simple2 sudah. asam pedas dengan telor dadar. tapi kecoh je pulak dapor semalam sebab dah tumpahkan air ke lantai. mencikkkk. kene lap pulak. chehhh... tu baru masak telor dadar,kalo masak rendangtu mau terbalik dapor tu gamaknya.
~~
pukul 1130am tu ma balik. ajak pi makan kenduri. alamakkk..segannya. aduuuhh.. ma bising2 suruh pergi gak. haihh.. ye la..ye la.. tunggu kita nakpakai baju dulu. dannn..tunggu jangan pergi dulu kita nak pergi sama takmau pegi sorang, ahahhahaha.. ma kata macam takde hidong. saya jawab hidong ada, tapi kemek sikit tu yang segan tu. ehehhee.. lepas siap2 so pergi la makan kenduri. wahhh.. tema purple. lawa gak. pelamin lawa. ada macam rangka2 emas gitu. bukan rangka skeleton la.. camne ha? ala.. yang pesen sekarang tu le. taktau le apa namanya. laok pon kira boleh le tahan sedap. dia sembelih kambing. so laok kari kambing, ayamg oreng rempah, rendang hitam daging, pajeri nenas, ulam2, nasi minyak dan nasi putih, ikan masin apa entah namanya kecik2 ekor tirus, buah tembikai, air anggur..kata tema purple..harus air pon purple, then ada bubur pulut hitam. mmmmm... sedap gak. takde goodies bag. uwaaaaa..budak2 je dapat gula2 tangkai. uwaaa.. saya nak juga gula2 tuuuuu... lepas tu pegi pulak rumah kenduri satu lagi kat kampung depan. wahhhh... meriah jugak. yang ni pon tema purple. hehehhe.. hari purle sedunia la jawabnya. laok kat sini pon sedap. dia buat sambal tumis sotong kering, gulai lemak umbut, rojak buah, ayang goreng rempah, kari daging, air sirap. sini takde buah tapi ada bubur kacang hijau. sedap jugak. hehehehe...sini nasi putih je, nasi minyak takde. dapat goodies bag isi kopom dengan air karbonat tapi murah2 punya la. jenama apa ntah. jadi la.. ada le berkat bawak balik rumah. pelamin pon lawo. latar putih then macam ada kotak2 kaler biru muda. not bad. owh.. kedua2 kenduri yang saya pergi tu ialah rumah pengantin lelaki. kalo saya kenduri esok say anak bagi buku nota.. or buku 555 kat guest. hahahahha..kasi tulis apa2 yang penting jadi buku nota. muwhahaha.. kot2 la nak amik nombor telepon orang ke apa kan. ok la tu kan. dari bagi kopok2 tu. kalo maknya taknak buku tu, bagi le kat anaknyaboleh buat conteng2 kira2 math. haa..bagus tak? wahhhh. bila la nak kenduri tu? fuhhh.. tunggu bulan jadi 4 segi le gamaknya.
~~
ha.. masa kat rumah kenduri yang kedua saya pergi tu kan ada ternampak kucing cacat tau. kaki dia 3 je! yangkaki depan belah kiri tu takde.. eh..bukan takde tapi dah bengkok patah agaknya tapi tak diubatkan jadi dah jadi bengkok. aduhh..sedihnya. saya panggil dia lari pulakl takot agaknya. saya kejar, nak bawak balik. tapi ada 1 nenek kepoh ni kata jangan amik kot2 ada tuannya. saya kata macam ni punya rupa mana ada tuan.. comot kudis kaki patah. nenek tukata jangan pulak. hishhhh...mencik laaa.. ma kata takyah le.. nanti kot2 tuannya carik nanti susah. biorkan je. saya diam je la. masok kereta muncung 16 depa. hehehhehe.. bukan apa, sian tengok kucing tu. kurus melengkong macam tu mana ada tuan. takpela..saya harap kucing tu elok2 saja hendaknya. sian tengok dia lari terdengkot2 maklum, cuma ada 3 kali saje.
~~
apa lagi nak cerita? mmmm.. almaunah stress. sian kat dia. kan pasal rumah kena pecah hari tu, lappy dia hilangkan. kena buat balik tesis dia. aduhai..stress minah tu. saya doa semoga semua boleh settle. viva is next week. ish..ish..ishhhh.. all the best to her!
~~
malam tadi tak berapa nak tido. kejap2 terjaga. kejap2 terjaga. aduhhhh.. pening kepala la. tengok nezha krohh krohhh je. jealous betol. ni kepala rasa berpusing2 le pulak. pening la. maa macam bengkak. kenapa la saya selalu susah nak tidor. apply part time jaga ada paedahnya ni. huhuhuhu...
~~
owhh..lupa. malam tadi pergi amik katil opah kat rumah mama. katil tu yang macam katil hospital tu yang boleh bangun baring tu kan. so, senang sikit ma nak ganti pampers opah tu. sebelom ni kalo opah kat rumah ma just tido atas katil biasa je la. now ma pon dah tak larat. nak mengerjakan opah lagi. nak bawak naik kereta mama pulak mana le muat. so, tunggu obek balik dari johor tu le. so, malam tadi saya dengan obek pergi rumah mama amik katil tu. then pergi hantar balik rumah ma. mama ikut sekali. fuhhh... selesai satu tugas. thank you obek tolong hantarkan katil. lain kali tolong lagi ye.
~~
obek hari ni buzy. ada meeting katanya. ahhh..hari2 pon meeting. bior le dia dah keje dia. so hari ni tak boleh call2 or sms2 dia. nanti ganggu pulak. biar sampai dia call or sms saya. eh.. zuris kata nanti kalo lepas kawen boleh hangkot pegi ikut keje outstation? hahhahah.. takmau le saya. takmau ganggu dia keje. dia kan pergi kerja. takpe la.. saya tinggal pon boleh. lagippon kalo saya ada nanti dia tak boleh buat keje. sebab? sebab saya ni banyak songeh.. nak itu nak ini. hehehhee...
~~
apa lagi nak cerita ni. nezha? mmm..nakal seperti biasa. perlu ke diwarwarkan lagi?
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Friday, October 15, 2010

dia pergi lagi....



hehehehe.. kenapa muka macam terpenyek je tu ha?? entah le dia. ni pic pagi tadi. masa nak pergi keje. dia bisa la mesti nak melepak gak kat kerusi plastik dia tu. macam sedompok je muka dia tu dengan badan dia tu. haihhh.. sayang budak ni. semalam dia baik. takde buat apa2 perkara yang diluar dugaan. cuma malam tadi saya turn on radio kat hp. kan kena letak yang handsfree tu kan. dia naik syiok pulak main wayar2 tu sampai mengguling2. dah tu menggulinglak kat tempat saya. haihh..amik space orang la dia ni. dah tu siap cakar2 excited habis tercakar muka saya. sabor je la. orang nak dengar radio kejap pon tak boleh. sudahnya saya cabot je la wayar tu bagi dia main. dah malam dia dah tido baru saya amik dan dengar semula. eeee.. sabor je la.



muka macho la konon....
~~
balik semalam pon macam biasa. saya kan puasa semalam. tapi obek kata nanti buka sama la. ok je la. saya balik tu kemas2 sikit then mandi siap2 le. kejap tu dah azan. azan kan cepat sekarang ni. 7.02pm dah azan dah. tu saya kata, sapa nak ganti puasa tu baik ganti sekarang. waktu buka cepat. lagi pon perot still ada tune puasa sebulan tu kan. kalo lama2 nanti perot dah keras degil susah dahnak puasa. malas pon ye. cukup2 le tuberhari raya. ni dah nak raya sekali lagi dah ni. so, just buka minum air kotak soya bean je la dulu. tunggu punya tunggu punya tunggu tak gak muncul2 orang tua ni. ini sudah mendatangkan kemarahan. orang dah le lapar nih. geram betol. saya call dia kata dia tengah kemas2 baju. saya kata kemas watpe? nak pegi mana? malam ni nak pergi johor katanya. esok pagi ada meeting kat saya. saya pon, hah??? uwwaaaaaaa.. terus nangis golek2. hahahha.. takde la golek2 tu tapi soksek2 le jugak. dia memang ada cakap nanti hari jumaat nak pergi johor tu. say ani pulak ingat jumaat tu lambat lagi rupanya semalam dah khamis. aduhaiiii.... dari nak marah2 tadi terus tak jadi. hehehehe... kejap tu dalam 830pm obek pon sampai. then pergi makan. dalam pada sedih2 sebu tu sempat le saya habiskan ikan masak 3 rasa dengan sup ekor. hahahhaha.. lapar wehhh... borak2 kejap by 930pm obek pon gerak. dia kata gerak malam ni le so boleh tido sana. kalo gerak esok pagi takot tak sempat sebab meeting pukul 9am. saya pon ye kan je la. dia yang nak drive semua tu bior le ikut keselesaan dia. saya doa semua ok2 belaka. selamat pergi selamat balik. i lebiu obekkk...


macam muka nak menerkam mangsa...
~~
so hari ni bangun macam biasa la. pukul 515am dah bangun hari ni. tercepat lak 5minit. nezha kejut cepat. dia nak pi mana ntah makan ke apa ke. membising kat telinga. kuarkan dia dari bilik, saya sambong baring. dia dah selesai urusan dia, dia masok sendiri terus panjat kerusi plastik dia. good boy betol. so hari i mood ala2 kureng. hehhehe.. tak pernah yang mood ok, kureng sesaje. pagi tadi dah isi petrol siap2. malas kang petang rasa macam nak singgah pasar malam. nak beli apa2 le. lampu pon dah siap pasang 1 just in case terlambat sampai rumah tak le bergelap kesayagan saya tu. dia tu dah le glap, ditambah gelap rumah lansong apa pon tak nampak kang.
~~
hari ni hari jumaat. jangan cerita pasal opis. biarkan.
~~
so, apa plan korang weekend ni? saya entah la. balik rumah ma. tapi taktau apa plannya. just follow the flow je la. huhuhuhuhuhuhuuuu..
~~
obek balik kl isnin. uwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Thursday, October 14, 2010

pagi2 dah bikin spoil...



ahhh..ahri ni membengangkan la pepagi lagi. nyampah betol la. ni hal kat opis le ni. benci lah. susah nak cakap. tapi sesambil marah tu tengok gak muka budak busuk tu. ni muka pagi tadi. time tu saya tengah bersiap2 le nak pegi keje, dia kan penunggu setia. seperti biasa, kalo dipanggil kuar bilik dia buat dek je la. ekor je goyang2. harus kena dokong jugak. bencinya la kat office ni. dengan peel orang yang haii.... entah lah. bagi info tak cukup, camne nak kita nak buat further quest. tanya orang ni lain, tanya orang tu lain. tanya bos pon cakap lain. haihhh...so, saya sangat benci. pakkal le dekat dengan rumah. kalo takkkk.. mmmm....
~~
dah la.. pepagi dah cerita pasal marah2. bikin spoil mood. nezha semalam baik. ye la tu baik. kira takde tumpah air, takde sepah rumah sangat, so consider baik le tu. boleh bagi markah AA bintang2 kat dia le semalam. tapiii.. ada gak tapi tu.. time malam nak tido dia buat peel da.. nak tido kat bantal saya. saya tolak pegi bantal lain dia takmau. dia bangun pegi kat bantal saya. haihh..saya kalih pegi bantal lain dia bangun ikut jugak. uwaaaaaa... camne nak tido ni. kepala kena hempap dengan badan dia tu. uwwaaaa....lelama saya tertido juga. sekali tengokdia pon lena dah..krohh..krohh.. hehehhe..so cute. pelok2 cium2 cubit2 pipi dia. gerammmm....
~~
malam tadi dapat jumpa obek. kejap je la. jumpa pegi dinner. petangtu dah makan dah goreng keledek yang obek belikan time lunch tukan. so macam dah kenyang tapi sebab nak jugak jumpa obek, saya pon kuar gak la. pegi makan kat kedai biasa tu le. saya order air carrot susu dengan sotong masak merah nasi putih. obek makan nasi paprik dengan air teh o ais limau. hehehehhee... borak kejap je la sebab obek nak pergi keje lagi. pagi ni dia pon ada hal kena bangun cepat. saya call dia pepagi takot dia tak terbangun. sekali dia dah bangun dah dah siap masok kereta dah nak gerak dah. Wahhh..ini sudah magic nih. hehehehe.. knowing him memang le susah benor nak bangun pagi. not good..not good.. harap urusan obek success ye. i lebiu.






tengok dia jilat2 jelir2 lidah. ahhahahhaa... susah2 sekali baru boleh dapat snap dia tu beraksi kalo tak tu..masammm je mukanya. tak pernah nak senyum. apa la.. jelir le apa ke saya sayang je kat dia tu.
~~
hari ni saya puasa. tapi pepagi dah marah2. terok la.tak suka kalo marah2 tapi kadang tak boleh sabar dah. runsing tengok perangai orang. ada sekor tu suka skodeng. buka skodeng toilet la.. skodeng kita tengah buat apa. kalo dia nampak kita tengah bukak tenet mula la dia. kjap2 kang nak datang belakang buat2 amik paper le, amik file le, nak tengok kita pegi web mana. wtf!!!! yang dia tu bukak web entah hapa2 siap tengok utube tengok movie lagi kat opis takde pon orang heran. ko ingat dia ketak ketuk tu dia type keje? type ym yooooooooooooo.... ahh..sini memang ramai pelakon. elok la rosyam noor tu bersara, sebab para pelapisnya ramai beno dah ni.
~~
rindu obek.
~~
tingin tauhu sumbat dengan cucur udang.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Wednesday, October 13, 2010

obek dah balik dah...


hello...
apa nak cerita ni. lemau le pulak tetiba. owh.. tengok je la budak busuk tu. memang kompom busuk la. kenapa ha? hehehehe... malam tadi kasi layan dia baikkk punya. sikat2 bulu, garu2 perot, garu2 leher, pelok2, dokong2. wahhhh. kembang le ekornya. sabor je la. sian lak kat dia. dia je tak kesian kat saya. saya tengah tido malam tadi tetiba melompat atas bantal saya mana saya tak terkejut dog monkey hippopotamus semua tu. gila lah! terus terduduk saya dari tido tu. tu jadi terus sakit kepala berdenyut2. aduhhhhh.. mamat ni betol la. kot je pon nak gurau tunggu time tengok tv la. ni time tido. lepas tu dia takmau tido dah. memekak entah le kenapa. kejap nak kuar bilik. kejap nak masok bilik. eeee.. geram betol.
~~
obek call pagi buta tadi, pukul 3am.. kata baru sampai dari penang ke kl ni la. fuhh..syukur alhamdulillah. selamat pergi selamat balik. tu yang saya harapkan kalo dia pergi kerja keluar. tak kira le dekat ke jauh ke. ada hati lak tu nak ajak kuar pi minum2 pukul 3am. tak kuasa saya le. baik saya tido. bukan tak rindu tapi takpe la..dia pon penat. saya pon ala2 malas gitu. hahahahhaa..takpe..save for the best. so hari ni tadi dia bikin surprise le. tetiba je pukul 12pm tadi call.. ajak pi lunch. fuhhh... kecik stadium negara, stadium wimbledon saya tadahkan. ahhahahaha... mesti la mauuu.. takkan nak tolak pulakkan. bukan senang dia nak datang opis ajak lunch. yahuuuuuu... so tadi pi makan rojak. lama dah tingin makan rojak. sebab dah 2 hari berturut2 saya pergi carik lori rojak tu waktu balik dia dah takde dah. dah balik habis meniaga agaknya. kempunan tau. so harini lunch makan rojak la.. best. sedap. tapi pedas lak tak suka la pedas. hehehe... obek makan nasi ayam. minum air sirap. tu je pon air yangada kat lori tu. jadi la.. kenyang.. tak makan pon kenyanggggg.... sebab? sebab dah nampak muka comot orang tua tu. heheheh...
~~
lepas lunch dia hantar saya balik opis le. siap belikan tapau goreng keledek. untuk kunyah2. wahhh.. i lebiu obek... malam ni obek kerja. tapi kat kl je. takpe.. dah jumpa tadi cukup la. obek pon sebok tanya nezha sihat ke tak? chehhh... mesti lah sihat mamat tu. sihat dan nakal dan terejal.
~~
apa lagi nak cerita ni? mmmmm.. takde idea lah nak tulis. cukup le kot. nak buat kerja la ni banyak keje. pening kepala. kalo tengok kartun tak lak pening kepala kan? tu yang heran tu. hehehehe...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Tuesday, October 12, 2010

etika meniaga? ke laut peginya...



yuhuuuu... heheheh... tengok apa la agaknya budak busuk tu kan. sampai terteleng2 kepalanya. tu gambar pagi tadi. pagi ni dai baik. pandai bangun bila ajak kuar bilik. tapi.... ada tapinyatu. berpuluh jam nak tunggu dia menapak selangkah tu. sabor je la. jalan selangkah duduk pulak, jilat bulu pulak. panggil lagi, bagun lagi, jalan selangkah, dudk lagi, golek2 pulak. baring2 pulak. haihhh..sabor je la. malam tadi dia kena tinggal kat luar bilik. very good ke dia. degil sangat. orang nak tido dia pi gigit2 garu2 kepala. saya dah le sakit kepala malam tadi berdenyut2 tu ha.. geram pulak rasanya say abangun pi hantar dia keluar bilik. hahahhaha.. tutup je pintu dia mengeow bagai tak mau le jawabnya. mencakar2 pintu. hehehehhee.... dah saya pulak tak boleh tido dok terbayang ke dia kat luar bilik tu. haihh... bangun lagi, bukak pintu. buka je pintu tu dia.. meluru masok macam bullet train le. terus duduk atas kerusi plastik dia. haa..tau takot.. lenkali buat lagi tak?? takk... good boy...i love you bucukkk...
~~
semalam kan puasa. balik tu ingat nak singgah satu tempat ni. teringin nak makan rojak mamak tu le. ada 1 tempat ni ada mamak lori tu jual rojak. biasa ada, tapi semalam takde rezeki saya. mamak tu tak meniaga le pulak. tak tau le tak meniaga ke atau dah habis. aduhh..kempunan betol rasanya. uwwaa.... so, otak dah blank taktau nak makan apa sebab dari tadi dah set nak makan rojak tu kan. so, balik rumah. sebelom sampai rumah lajak depan sikit beli nasi tapau. beli nasi, laok paru. tu je la. jalan depan lagi, nampak lah macam pajeri terung. so beli le 1. singgit. ok la tu kan. siap je orangtu bungkus ada la malaun mana ntah pi hembus2 hingus lak kat tepi gerai tu. tak le tepi sangat, macam jauh sikit but still jelas le dengaran dan kelihatan. dah le tu..tak guna tisu lak tu. hingus seketol kuar meleleh2 kat hidong dpicit pakai jari. uwwaaaa..... wtf!!!!!! pengotor gila. pas tu lap kat baju! yuckkk..... kembang dah tekak saya. so, tak makan pon la pajeri terung tu sebab terbayang2 le situasi tu. sangat kurang ajar ok. dan yang buat saya lagi kembang tekak ialah.. orang tu ialah 1 of the para penjual kat gerai tu. lagi double wtf!!!!!! lain kali jangan harap le saya nak beli kat kedai tu. gila pengotor. eeee.... dah tau awak tu meniaga makanan, cuba le bersih2 sikit. kitaorang ni beli guna duit tau tak, bukan mintak pree je. meniaga tepi jalan bukan 1 masalah, ramai yang meniaga tepi jalan tapi bersih. ya tuhan ya rasul.. mengucap panjang saya. saya tengok muka abang cedok laok tu, abang tu tengok muka saya. dia pon malu kot orang tu buat macam tu. taktau le itu family member dia ke, pekerja dia ke yang pastinya saya pulak yang macam nak muntah tepi tu. yuckk.. so malas nak banyak cakap, saya amik yang dia dah cedok tu, bayar duit then saya buang tepi tu. tak kuasa aku de nak makan ko jual dengan kosiap hembus2 hingus tu. abang tu tengok je saya buang bungkus pajeri tu. kalo ko terasa, terasa le. bagi peringatan kat dia lenkali tolong jangan buat macam tu lagi. eeee.. benci lah. orang tak reti bahasa ni. bila orang saman takde lesen ke atau angkat meja masok lori ko marah2 lak. tu le pasalnya. entah la.. susah nak cakap.
~~
lepas tu, saya pergi kedai le beli air. entah le nak beli air apa. last2 beli air kotak teh bunga. jadi la. then balik rumah. sampai rumah disambut dengan ngeowan, wahhh.... patot le mengeow2 selagi mau, rupanya telah membuat satu kesalahan. dia pi main tissue roll tu habis dah berkecai 1 roll. lawo dah rumah saya ala2 hiasan salji gitu. putih merata carik2. sabar.. sabar.. nak jerit ke tak? takyah le.. jerit pon tak guna. pegi je dekat budak busuk tu then piat tinga dia. hahahahhaa... kemas je la semua tu. siap je kemas, kejap tu orang pon azan. so buka le makannasi dengan lao paru kering tu semata2 denga air kotak. kenyang jugak. syukur alhamdulillah. lepas tu mandi, lepas tu tengok tv, by 930pm dah surrender dah. penat!




bersempena dengan sukan komanwel ni, nezha pon tak ketinggalan untuk mengambil bahagian dalam acara gimnastik gaya bebas. lihat meliuklentok badan bergulung2 entah dia buat camne. pas tu terkangkang melepek macam tu ingat elok sangat le tu? hishhh.. tak senonoh tau budak ni. tu pon pic pagi tadi. dia buat macma tu suruh saya garu perot dia. ahhh.. tak kuasa le orang dah lambat nak pergi keje. hehehehhe.. nanti malam kita garu2 sikat2 bulu ye.
~~
obek takde. semalam pergi cameron then petangnya terus shoot ke penang. wahhhh.. around the nation kejenya. ni mesti bawak balik duit 5 guni esok ni. cayalah obek!!! kalo takde..siap la.. saya piat2 tinga! sian kat obek. kerja bagai nak rak. last2 minit call ni yang haru biru ni. entah nak kejar ke mana ntah. hari ni pulak dengarnya nak ke kuantan. haa..hambek.. lepas tu taktau. tapi jumaat esok kata nak pergi jb pulak. wahwahwahhhhh.. takpe.. saya doa semoga semuanya selesai dan selamat. sayang obek!
~~
apa lagi nak cerita? opis? ahhh.. lupakan. takde paedahnya bercakap pasal opis ni. haihhh.. bikin spoil mood la. pagi ni tadi saya singgah kedai le beli air mineral. air kat rumah pon dah takde then nak minum kat opis pon ye jugak. saya baka dah siap2 botol air. sebab saya tak minum air kat opis ni. hehehehhee...saya biasa bawak sendiri dari rumah, in this case pagi tadi, air kat rumah dah habis so beli then salin dalam botol air le kan. entah le.. saya tak pernah buat air ke minum air kat opsi melainkan terpaksa sangat2 macam kalo depa buat jamuan tu kan. tu kira terpaksa jugak le minum makan. kalo tak..takde la. kenapa ye? entah. tak berkenan. full stop.
~~
ok la..tu je la kot. sikit2 dah le. nanti tulis lagi ye. hadiah jangan lupa. hahahhahaha... tetttttt....
~~
i love you obek...(windo la)
i love you nezha...(lepas makan tido tau)
i love all of you...(keja la woi..asyik baca blog je)

Monday, October 11, 2010

takde isu apa pon.. tatap je budak yang tak basuh muka pepagi ni..



alolololooo... wahhh..sedih.. sedih tengok muka seposen dia tu pepagi ni kan. hahahha.. tu gambar pagi tadi. fresh2 lagi tu panas2.. huh.. pagi tadi dia betol2 buat peel la. panggil2 bangun kuar bilik dia takmau wooo.. saya panggil dia gerak2 badan tapi gerak kasi baikk punya melengkor. sabor je la. then kejut2 lagi, dia kelip2 mata je. mata pon tak nampak entah le kat mana. terkebil2 je mata dia pagi tadi. nak taknak kena le dukung.. ayat wajib kalo dukung, alallaa.. siannya dia baby baru lahir ni tak larat jalan lagi cian dia ye.. nak kene dokong ye. hahahhaha.. baby baru lahir katanya. hishhh..manja la kononnnn... then sambil saya siap kat depan on tv dia lepak kat pintu tu la. tu pon fav spot dia tu. duduk tersandar senget. enta le apa peel. lepas tu saya nak kuar pintu nk pegi keje dia takmau gerak lak. kena tolak2 bontot dia pon dia buat dek je. memag betol2 la mamat ni pepagi ni tadi tau. eeeeeeee.. ikut ati takmau pegi keje. nak dok je merap pelokdia tapi apakan daya nezha bucuk macin.. belom masanya kita nak berlepak2. heheheh..
~~
so, weekend korang camne? menarik? tertarik? menolak? tentu la macam2 cerita kan. saya biasa je la. macam2 hal jadi. ada suka ada tak suka. nak buat camne kan. owh..hari ni saya pose lagi. nak pose senin khamis pulak la. hehehhe.. insyaallah..selagi larat. kalo tak larat makan je la kan.
~~
weekend ni kecoh je la pasal 101010 tu. haihhh.. ye..tau.. lama2 sekali baru muncul tapi dah macam kecoh bebeno. relax2 la... owh..tengok gak angkasawan kawen. fuhhh.. apasal tak buat je terus siaran lansung dari bulan? baru real. hehehe.. apapon, doakan yang terbaik untuk semua orang.
~~
obek.. seperti biasa buzy la. dia lupa kena buat quo pagi ni baru le terhegeh2 nak buat. hambekkk.. tu le. banyak sangat benda nak handle sampai lupa. sian dia, tapi kadang saya geram gak kat dia tu tau. hahahhaha... best la kalo marah2 dia sebab dia diam je. hehehhe...





macam muka garang je kan. memang dah jadi garag dia ni sekarang. bab menjawab.. bukan main, nombor satu sekarang. dulu kalo kita haip2 dia, dia diam je.. sekarang saya baru nak haip dia..dia dah menjawab dulu. ngeowwwww..katanya. sora dah le kasar. ahhh..sayang budak bucuk ni.
~~
apa lagi nak tulis. entah le....takde idea. totally blank. badan je kat sini otak menerawang ke tempat lain. semalam baca dan tengok berita pasal excident bas banyak2 tu kan kat alor gajah tu kan. kesian ye. kenapa la boleh jadi macam tu. terlalu laju agaknya then dah tak boleh control. aganya la. aduhh..pikir la. tu nyawa tu yang dibawah. hutang duit bayar duit, hutang nyawa? nak bayar dengan nyawa sapa? lagi sedih orang yang tak kena mengena pon turut jadi mangsa. tu la.. kita drive elok2.. ingat orang2 (dan juga binatang) yang tersayang.
~~
tapi pelikkan.. tak habis2 lagi orang buat open house. bukah takat open house, open taman, open apartment, open kawasan bagaiii.. haihh..sudah2 la tu. syawal dah berlalu lama dah. ni dah nak raya aji pulak dah. bawak2 bersabor. kot banyak beno duit belen tu simpan le sikit. esok raya haji sambong buat open house ye?
~~
office? ahhh. jangan cakap la. last friday bertekak dengan sekor nih. suka beno nak take over benda orang. tak paham betol. buat keje masing2 boleh tak???
~~
kejap lagi birthday saya. sila siap sedia untuk pos hadiah ye. sekian pesanan ikhlas untuk hari ini. hahhahaha...
~~
i love you obek..
i love you nezha...
i love all of you..

Friday, October 8, 2010

macam2 isu lak hari ni.. hehehhe...



hello...

sapa yang nak tengok gambar budak domok tu? haa...hambek..hambek.. tengok tau jangan tak tengok. tapi ni je la yang ada. saya pon dah lama tak amik pic dia. hehehehe... saya seperti biasa hari2 je mesti rindu je kat dia ni. kenapa ha? walhal bukannya hensem sangat pon. degil lak tu. melawan pandai dah sekarang siap jegil2 bijik mata. amboiiii... sapa le ajar tu? bukan saya ke? saya yang selalu jegil2 mata kat dia kalo time marah kat dia. hahahahaa... dia tu nakal la sekarang. haihh...kadang2 hilang sabar..rasa macam nak keluar dah asap2 kat tinga nih. api kadang2 tu baik le sangat..rasa macam nak masokkan je dalam perot ni so boleh kendong dia bawak pegi mana2. hahahhahaha... ok..sangat tak lawak.

~~

apa nak cerita. hari ni pon banyak kerja tapi sementara tunggu price dari spuulier tukita jangan buang masa. kita tulis blog dulu sebagai pengubat hati yang lara. chewahhh.. bukan apa. tensen la dok mengadap keje je mengadap nombor2 mengadap carta2. pening. office? ahh..jangan cakap la. saya benci. benci dengan orang2 kat sini. pakkal le nak cari gaji kalo takkkk... eeeee... kalo dapat tempat lain pon bagus juga tapi takmau ke area2 yang jem2 padat tu. eee.. serik la.
~~
ni tadi dok call bank. 500x call tak jawab2. dah le semua process nak kene bayar. processing fees la kepala hanggok dia. walhal tu benda kita punya. nak mintak statement pon kene bayar. bila ditanya kenapa, jawapannya ini prosedur cikkkk...benci la. sikit2 duit, sikit2 duit. no wonder la bonus berbulan2. bank ni le sebenarnya ahlong yang berdaftar. lagi worst sebenarnya. ahhh.. cakap pon tak guna.
~~
ni sapa2 ada hantar anak kat nurseri tu, then nak buat or hantar birthday pack ke party pack ke tolong la.. tolong le bagi barang makan yang berkhasiat sikit. ni takk..pi bagi makanan ringan kopok2 tu, pi bagi jeli2 manis tu. mak pak budak lain tu punya le jenuh mengawal pemakanan anak kat rumah. ada yang sanggop masak snek sendiri untuk anak2 sebab nak pastikan benda tu berkhasiat walopon dalam kategori snek. sekali ko senang2 bagi jajan2 tu kat budak. budak dah tentu2 le memang setuju 500%. budak mana yang tak suka jajan2 tu kan. budak kalo dah sekali merasa jajan, lenkali dia nak lagi la jawabnya. sekarang nak carik healthy snack tak susah. search je kat tenet berlambak2 kuar, cumanya ko malas le tu kan nak buat sendiri. pikir nak senang je pegi supermarket ambik yang dah siap bungkus2 tu kan. kalo malas upah le kat orang suruh buat. macam tak biasa pulak. so, tolong consider anak orang lain. kan banyak lagi makanan berkhasiat untuk kanak2 yang boleh dijadikan party pack. kalo untuk orang tua takpe.. ko letak belacan bakar pon boleh. saya memang le takde anak lagi, tapi kalo ada esok then nk buat birthday party kat taska ke nurseri ke saya takkan bagi makanan ringan yang bukan2. tu. sebagaimana kita taknak anak kita makan benda yang penuh bahan perisa pewarna tu, sebegitu juga la kita jaga anak orang punya pemakanan. ok..tetiba cakap pasal pemakanan kanak2 pulakkan. khidmat pesanan masyarakat namanya.








ni kejap ni tadi ada lak mamat mana ntah call. konon dari bank nak buat clarification verification kad kredit. ahhahahha... tak pasal2 ko kena sembor tadi kan. merasa la. jangan keje nak menipu je. saya dah tentu2 takde kad kredit, dan nombor yang dia call tu.. nombor tu cuma obek aje yang ada. haa.. ni nombor rahsia. datang dari gua lapisanke tujuh punya ni. dah siap ditapakan selama 17 purnama. ahahhaha.. ntah le. jangan le korang2 yang ada kad kredit tu kene tipu. kalo betol bank yang call.. dia akan call guna nombor opis, bukan handphone. dan dia akankenalkan diri dulu cakap dari bank mana. so, mintak nombor dia balik cakap u tengah meeting nanti u return call. kalo dia kata tak bolehla itu ini banyak alasan, so maknanya korang tau le depa tu menipu. dont give them a chance to tipu2 u. jangan senang2 bagi personal info kat orang tak kira la orang bank ke apa ke melainkan u betol2 pasti itu orang bank yang sebenar. sekarang ni zaman nak senang carik duit je. kena extra hati2. tapi kadang dalam hati2 tu pon macam2 hal musibat menimpa. tu yang jaid masalah tu. so take care ye.
~~
apa lagi nak cakap. banyak pulak ceramah hari ni. sebenarnya banyak isu semasa yang nak dicakapkan. tapi malas le pulak. nati orang label blog ni macam2. walhal blog ni untk bersuka ria cerita pasal nezha. owh..semalam saya puasa kan. so, tak sempat buka. suma sempat minumair soya bean dan kuih seketol. sebab obek kata nak bawak pi dinner la dalam pukul 8pm macam tu. jadinya sambil buka tu sambil tengok tv jap. seperti biasa mamat kepochi nezha tu akan le nak jugak apa benda yang saya makan. haihh...dia pow air soya saya. sabar.. sabar... kuih pon nak jugak. hehehhee.. tapi dia tak suka kot kuih tu. saya pon taktau kuih tu nama apa. kaler coklat. dia potong 4 segi. lepas makan amik tisu nak lap mata nezha. macam tau2 je kan nampak saya amik tisu mencicit lari laju nyorok. chehhh.. penakot betol. tak macho la mamat tu. hehehehe...
~~
obek buzy. malam tadi tak buzy la. sebab sempat makan2 semua tu kan. lepas makan, balik. tu je la. pas tu tengok tv cerita entah hapa2 kat 412. cerita macamoranggila la kurung2 orang semua tu. hahehehhee.. ntah hapa2 pon tetap tengok sampai habis. pukul 11pm tido. 530am terjaga dah. malas nak bangun so just golek2 pelok nezha. suka le dia. eh, geram lah dengan dia tu!!!
~~
obek kata minggu ni nak kena kerja ke kuala selangor pulak. wahhh.. kuala selangor ada kelip2 kan? takboleh bawak balik ke kelip2 tu? kalo boleh nak la. mesti cantik malam2 ada kelip2. ye ke kelip2 simpan dalambotol? ke tu dalam cerita kartun je? owhhh... sedih la kurung2 pulak.
~~
okla.. sian kat korang baca merepek2 ni. hehehehhe.. have a nice weekend ye! saya punya weekend mesti tak best. sebab dah tau dah ada benda nak jadi. benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..