mari mencari....

Google
 

Wednesday, January 27, 2010

caca marba je..

source : http://blaugh.com/cartoons/060901_kindergarten_wifi.gif

wahwahwahhh...tu la dianya budak2 zaman sekarang. baru tadika tu dah bua muka boring sebab takde wifi... budak2 sekarang pepandainya lain macam. elektronik digital sesaje. takdenya dia reti nak main galah panjang je, batu seremban ke.. huhuhu... how i miss my kindy days...
~~~
takde nak cerita apa. balik semalam tak le jem sangat. jem2 biasa je la. sempat singgah pasar malam. dalam hati dah berkira2, kalo ramai orang or takde parking nak balik terus dulu then ajak obek pegi pasar malam. sekali tengok ada parking dan orang tak berapa ramai lagi. bagusnya. so, singgah beli la makanan. seperti biasa beli macam nak makan 20 orang. beli nasi bungkus, yong tau foo, kuih peneram, jagung bakar dan air apa ntah namanya sweet sour. dia ada limau dengan asam boi dalamnya. sedap jugak. boleh la.
~~~
balik2 si neji udah memekak. mulut dia tu masyaallah... punya kuat berbunyi. nak bergendong je pulak tu. layan je la. sambil kemas2 uk2 budak2 tu. mandi2, makan. wahhh...kenyang makan nasi bungkus so yong tau foo lansong tak berusik. takpe2..simpan dalam peti ais nanti malam ni boleh panaskan. bukannya basi.
~~~
tak tengok tv sangat. badan rasa lemah semacam. terus tido. rasanya pukul 930pm dah kebabom dah. tapi terjaga2 le kan. biasa la tu. ada mimpi jugak. tapi dah lupa la mimpi apa.
~~~
pagi ni bangun awal macam biasa. bosannya. mata mengantok lagi. liat betol nak bangun. tapi bangun jugak la. iron baju then siap2 pegi keje. ok la tu. jalan jem le pulak. benci betol. agaknya bilangan kereta dah bertambah kot tu yang makin hari makin sesak tu. agaknya laaaa...
~~~
obek seperti biasa buzy la dia tu. hari ni pegi keje bawak keropok yang obek belikan kat kelantan tu. entah apa le rasanya agaknya ye. sedap ke, masin ke, manis ke. hehehhehe...
~~~
nezha pon ok. bertambah2 manja2. lagi2 bila neji saya bawak masok rumah bila malam. wahwahwahhhh... protest lorr.. garang2 manja gitu. ala...nak main2.
~~~
ok la..tetiba teringin makan popia la.
~~~
benci la hari ni mesti kena balik lambat. benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
~~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

budak2 skrg kan dah terlebih advance.
haaa..apa lagi,balik karang bersilat kat dapur masak popia ye
=)

MOKCIK AZWA said...

budak tadika pun dah reti apa itu wi fi ek..alahai..

mokcik pun ada singgah pasar malam semalam..tapi beli k.teow sajork..tu pun tak abis makan ihikss

Mince4AM said...

Generasi baru yang berumur 10/12 tahun ke bawah mungkin akan cepat mati..dari segi kaedahnya..

nURmALa mAZLan said...

semalam kita goreng keropok lekor ke kat suami kita..wakakakaka~keji oo

zh-ena said...

hari tu baru jea borak ngan mak ena psl ragam bdk2 zaman skang nie

dah tak sama mcm kita time kecik2 dulu..dah tak merasa bdk2 skang nie main mainan tradisional

dah tak adventure dh bdk2 skang nie..duk ajer la dpn laptop tiap2 hari

saya said...

zuris/ahmad/mokcik/mala/ena--budak2 zaman sekarang semua advance2 belaka. kecik2 umor 3-4 tahun dah pandai main mcm2 benda IT. saya la jugak yg terkial2.

蜂蜜蛋糕Maggie said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社