mari mencari....

Google
 

Monday, February 1, 2010

camne weekend??...


hello...
camne weekend korang? mesti ada yang happy, ada yang sedih, ada yang havoc. macam2 le tu kan. saya punya weekend biasa la... kelam kabut. huhuhuhu...
~~
sabtu, 30/01/2010:
pagi2 dah bangun. sebab nak pergi tengok karival buku mph kat stadium melawati tu kan. semangat ni bangun macam nak pergi koje hari biasa. sekali dah siap2 semua bagai call obek boleh orang tua tu baru terhegeh2 nak bangun. ini sudah mendatangkan kemarahan!!!! sabar je la. lepas membebel semua, dalam 1/2 jam macam tu obek pon sampai. yahuuuuu... bye2 nezhaaa.. dok rumah tau. sekali dah sampai shah alam tak tau le mana stadium tu. hehehhee... agak2 je sebab rasanya dekat2 dengan giant. so, pusing2 dapat la. sampai awal. pukul 930am dah sampai sana. so, breakfast dulu la. kat tempat parking tu ada gerai jual2 makanan. pandai betol cari peluang meniaga. tapi kualiti makanan hampeh. so, tepat pukul 10am saya pon masok le. ramai dah pengunjung. masuk2 je ingat nak terus menonong masuk sekali nampak orang beratur la. owhh..kene register. tak nak register pon takpe tapi tak dapat le goody bag tu. isi dalam dapat pensel kaler campur crayon kot, majalah (majalah lama la dia kasi), dapat peket nescafe gold, pas tu apa benda ntah lagi. tak ingat. ke itu je ha??? so, masok la kami. banyak lagi booth yang tak buka. booth penerbit le kan. tapi yangheran tu booth public mutual dah buka awal2. hahahhaa... ni dah tersalah karnival ni. takpe..layankan je la. mmm..buku2 yang dijual pada pandangan saya masih mahal walopon dah sale2. harga bulu still dalam rm30++ lepas disale 20%. mmm..baik beli buku sale kat times.. 3 rm10 je. buku novel tebal2 bagus. not worth la kalo bei bukukat sana semalam. so, saya tak beli la. buku kanak2 banyak le. mmm..ada booth2 yangjual buku memang murah. macam set untuk english, belajar grammer tu. bagus la. saya beli 1 set. buat baca2. pas tu beli al-quran terjemahan. best jugak. pon murah. lepas tu nampak buku set author yang dulu2 tu..macam shakespear la.. wells la, apa lagi la. dai jual 1 set ada 2 volume. best. tapi masa saya pusing2 tu dah ternampak ada 2 booth jual buku yang sama tapi harga yang berlainan. nicamne nih? harus diselidik ni. hehhe..demi harga murah le katakan. 1 booth jual rm24. 1 booth jual rm19++. saya pusing2 tanya 2-3 kali untuk kepastian. last2 saya cakap kat booth yangjual rm24 tu saya kata booth sebelah jual buku yang sama tapi lagi murah rm19 je. dia kata dia taktau le sebab itu dia punya ala2 bos or peletak harga (ada ke jawatan macam tu?) yang letak harga. say akata baik le check. wat rugi je kalo macma ni for sure orang tak beli kat sini. saya kata pegi le jalan2 sana pi tengok. hehehhee... dia pon pegi tengok then dia kata ha'ajhh la.. nanti la saya bagitau kat person incharge tu untuk tukar harga. orang tu petang kang baru sampai. saya kata takpe la..dah terlambat. saya nak balik dah so saya beli kat kedai sebelah. so, saya beli 4 set benda tu. dah beli say apegi kat kedai harga mahal tu then tayang kat dia. haiyaaa.. in that time karnival dah berlansung selama 2 hari... takkan awak tak lalu2 pusing2 lansung tgk booth orang lain. check la harga. appa la..camne punya marketing strategy le nih. oebk pon beli gak. entah le buku2 apa benda dia beli pelik2 je saya tengok. sebelom balik ada lak jumpa booth jual madu. apa ke namanya. beli jugak. dah habis beli. balik la. apa lagi. awal lagi masa tu baru pukul 12pm. beli laok tapau untuk makan kat rumah. sampai rumah jerang nasi, belek2 buku susun2 lawo (entah le bila nak baca) then makan. lepas makan, balik rumah ma...
~~
sampai rumah ma, tengok tv. tak buat apa pon. ma dah makan sebab dia pergi rewang kat rumah jiran selang 3 jalan depan. okla tu. petang baru masak. masak simple2 sudah. masak hotdog blackpepper dengan goreng montot ayam. hahahhaha.. jadi la. malas nak masak. malam, saya tulis board iklan ma nak sewa rumah. kene tulis 3 keping. jadinya main2 cat le saya malam tu. lepas tu tido..tak tengok tv pon.
~~
ahad, 31/01/10 :
pagi2 dah tengok tv. kartunnnnnnn..... tak buat breakfast sebab ma pukul 9am dah nak pegi rumah orang kenduri tu le kan. saya pon just lepak2 je la. lipat kain yang basuh semalam. pas tu lapar. buat goreng mihun. simple2 sudah. muat air kopi o ais wahhhh...nyaman tekak lorrr... ma balik rumah lepas makan kenduri lebih kurang pukul 1230pm. tadi pagi kata nak ajak kuar beli ap abarang ntah pas tu dia dah penat. so tak jadi beli. macam2 le ma tu. layan je la. tengok melodi kejap. pukul 1pm saya pon berangkat. tak balik rumah. pegi salun terus nak repair rambut. tungtangtungtang..petang baru siap. perot dah lapar. terus balik rumah makan keropok dulu. call obek ajak dinner. pukul 745pm obek sampai so kami pon pegi dinner. makan kat kedai biasa tapi tak sedap pulak masakan malam tadi. entah la. lepas tu balik, tengok tv kejap, tido.



hari ni bangun macam biasa. pic tu saya amik pagi tadi sebab masa tu saya dok panggil2 nezha tak menyahut. rupanya tengah landing baik punya kat sofa. so, snap pic. dia perasan sebab ada flash tu yang bangun jelir2 lidah tu. geram betol. jalan tak jem hari ni kan? bagus betol. sebab wilayah cuti. obek pon cuti tapi dai nak pegi koje gak katanya ada benda nak settle. bior le. urusan dia bior le dia settle. saya koje hari ni. hehehhehe....
~~
pagi tadi dah breakfast cereal la. share dengan nezha. dia tak le makan cerela tu, dia pow susunya tu la. geram betol. suka nak share2 tau.
~~
ok la..takde idea dah nak tulis apa. esok sambong. selamat hari isnin!!!! i love monday!!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

4 comments:

Mince4AM said...

Besnya duduk lembah kelang kerana mudah access dengan semua benda. Dkt sini nak cari kedai buku pun payah

Qisha said...

Ala syian Nezha kena tinggal..Budak gemuk ni sini syiom ckit..mmmuaaahhh

afiq said...

ehh saya beli buku kat times?? times square kah?

saya said...

ahmad--ada bestnya ada yang tak bestnya..yg best..mmg sng ada kemudahan..yg tak best..duit kuar je mcm air lalu..

qisha--hehehe..syiom2

afiq--bukan times square..kedai buku times. jehehhehee...