mari mencari....

Google
 

Thursday, February 25, 2010

cepatnya masa berlalu...


hello..
cepat betol masa berlalu kan.. rasanya macam baru je lagi tapi rupanya dah penghujung bulan februari..
~
sekuntum mawar merah..
sebuah puisi..
untuk gadis pilihan...
oohhh...
dibulan februari...
~
chewahhhh... ok apa lagu tu. menggamit memori. melodi pon sedap didengar. wahwahwhah..sejak bila suka dengar lagu2 macam ni. biasa tu dok hentam system of down je kan. hantu betol. anyway.. nak cerita pasal semalam.
~~
semalam saya punya la lapar. rasa macam nak pengsan kepala sampai berpusing2 pening. aduhaiii.. tapi takde selera betol nak makan. runsing. lunch makan kopok. bertambah2 le pusing kepala. balik tu rasa dah menggigil dah badan. dok la pikir nak makan apa tapi tak mendapat jawapan. heran ni. biasa tu macam2 je menu tersembol kat kepala. takpe la.. on the way back ngadu kat obek la. biasaaaa..standardddd... mujur jalan tak berapa jem. singgah isi petrol dulu sebab dah nak dekat E. jangan memain..buatnya jem kat depan tu sapa lak nak menolak kereta. nauzubillah..mintak dijauhkan. dah isi senang hati. walopon isi rm20 je kan. jadi laaa.. hwuahahhaha....
~~
sampai rumah, pelok ngadu kat nezha pulak. paksa obek suruh datang cepat bawak pi makan sebab lapar sangat. so lepas maghrib obek datang and kitaorang pon pegi le makan. makan kat kedai yang baru. bukan kedai tu baru..kami la baru jumpa kedai tu. baru 1st time le nak try makan sana. macam2 menu adaaa.. tapi bila minta itu takde ini takde... apa laaa.. kalo takde jangan tulis dalam menu. so orang lapar punya order ialah ikan kembong sweet sour, daging masak pedas, sotong goreng tepong, cendawan masak sos tiram, air limau ais untuk saya, obek air mangga. makan dengan pelahap. hahahhaha... masakan kira ok2 la.. tapi sedih le sotong goreng tepong tu udah rupa cekodok tepung dalam ada isi sotong sepotong terselit. benci betol. susah nak dapat kedai yang buat sotong goreng tepong betol2. kebiasaannya semua tepong je banyak. leceh lorrr... tengah makan ada kucing datang. 2 ekor. sekor putih belang hitam, sekor kaler kuning coklat. hehehehe..so comel. sebok nak pow makanan, layan je la bagi la tulang2 tu. sian dia lapar. masa tengah tunggu makanan siap, obek pulak dapat call. site breakdown. haiyaa..baru nak dating2 nih. kaco je la. so, dia pulak dok sebok call sana sini. biasa le tu kan. so, makan cepat2 sebab obek nak kene pegi tengok site. on the way dalam kereta, tekak saya udah melonjak2. aduhhhh..seksanya nak menyampaikan ke rumah. tensen! sampai je rumah terus keceborr..kuar dah semua ikan sayur cendawan daging bagai. hwuaahhaha... buat penat kunyah2 je tadi. maybe sebab perot terlalu kosong agaknya, so angin tu menolak makanan. so, sapu2 tiger balm, then baring tengok tv. cerita pretty woman. hehehhee... best gak ye layan cerita dulu2 tu. lepas tu tido. pukul 230am terjaga lagi. macam segar so sambong tengok dvd cerita the road. sedih wooooo.... pukul 5am habis cerita, tengok katun kejap lepas tu terlelap. pukul 630am jaga lagi bangun siap2 pergi koje. main dengan nezha dulu layan2 dia. lepas ut pi koje.
~~
hari ni toll sunway jem! benci betol. tak bergerak tu. menyampahhhhhhhhhhhhh...
~~
sempat beli koripop dengan chok badak. tapi tak bermakan lagi ni. entah bila nak makan. makan kurengtapi badan naik jugak. something wrong somewhere la ni.
~~
weekend ni ada kenduri kat rumah pakcik obek. malas le nak pergi. tapi dia ajak. tengok le camne.
~~
esok maulidur rasul kan... maulidur rasul tu apa? apa korang ingat maulidur rasul tu cuti2 malaysia ye? takde maknanya la... hari keputeraan nabi muhammad s.a.w.. kene tau sikit2 jugak pasal ni. kot ye pontak de pegi surau dengar ceramah... tapi benda2 ni kene tau sikit la kan. kot birthday penyanyi pujaan bukan main lagi..siap boh reminder kat hp, ni birthday idola islam ni..kene ingat sikit. so, kalo maulidur rasul ada apa??? ada cuti public holiday.. lagi? ada kenduri makan2 kat surau, ada ceramah.. lagi? appa daaa... hehehhehehehe... kene baca buku balik nih.
~~
malam tadi nezha mengejar cicak. geram betol habis tunggang langgang rumah saya dikojekannya. dia ingat agaknya cicak tu nak tunggu dai kat lantai ke? huishhh.. awal2 dah terobang naik atas siling. dah tu dia panjat le meja kerusi segala benda atas meja udah ke bawah la. lantak le..malas nak tegah. saya dah le kepeningan malam tadi.
~~
obek still buzy. dia kene koje jauh le nanti awal bulan 3. eh..ke dah cerita semalam. uuwwaaa...
~~
ok la.. have a nice weekend ye..
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

7 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

hello..hello miloo.

pasal makan.
lin pon kekadang susah nak jumpa kedai makan best.
tapi arie tue lin pegi salak selatan.pastue bf lin ajak makan kat kedai sup meletop.
sedap sangat..nasi ayam,mee soup memang meletop la.
lin order mee soup lapar punya pasal..terus ngapp.
upernya kuah panas mendidih.
sampai skang lidah masih melecurr..
tensennyaaa.....

pasal maulidur rasul
yeyeh..esok cuti tapie tak bleh nak dating lebey2..
tak bleh nak pegang tangan lebey2.
kena hormat hari itu.
tapie boleh caya ker???
hua..hua..hua.

psal cicak.
mestie comel nezha tangkap cicak,
kucing-kucing lin pon sama.
kekadang abuk pon nak tangkap.
tak masuk akal langsung.

Misz Pinkie Winkie said...

bila dah post komen.panjang ler pulookk...jgn tak baca tau..huhuhuh

Misz Pinkie Winkie said...

silap lagie..bukan salak selatan..tasik selatan..
ala..giler kuasa ler plak..komen sampai 3.
layannnkan jerk la labu.
hhehehe

~dARlee zURiS~ said...

company nie tak ambil cuti maulidur rasul.so,kena kejalah esok.

yelah.cepat tol masa berlalu kan
tup2 nk habis bulan februari dah.
cepat gak penambahan umur nie.huhuu...

zh-ena said...

umairah suka tgk cicak
klu kat dinding sggp tu mendongak semata2 nak tgk cicak tu

afiq said...

saye jugak agak takut.. mase begitu pantas!

saya said...

pinkie/zuris/ena/afiq--macam2 cerita kehidupan ni.. pening kepala.