mari mencari....

Google
 

Friday, February 19, 2010

makan tapi terkeluar balik (apa punya tajuk daaa)..

hello...
what's up dude? apa2 la..janji sihat walafiat dan sejahtera sahaja hendaknya. pagi ni pon tak jem. bagus betol. kuar rumah puul 840am sampai office by 9am. yahuuu...kalo la hari2 pon macam ni kan ke best. syukur la apa yang ada... anyway..nak cerita pasal kejadian semalam.
~~
semalam balik cepat. biasa le tu. takde manusia. manusia tu ada tapi dah settle semua hal balik je la. ni le pon masanya nak balik awal. starting from next week minta maaf bebanyak ye..sila hadap koje dan jalan jem. hehehhee.... balik lepak2 tengok tv. mata pedih tapi tak boleh tido le pulak. ate... mana le biasa tido2 siang ni kan. leceh betol la. so tengok tv sampai lebam. malam kuar dengan obek nak pegi dinner. sekali sampai satu tempat tu ada pasar malam. owh..bagus. boleh jalan2 cuci mata. tapi tak berapa best le pulak pasar malam tu. macam spooky sikit. hwuahahhaha... beli char kotiaw, beli sate dengan air mata kucing. sian sure kucing tu kena dera supaya menangis kuar air mata banyak2 kan? hahahahha.. takde la..tu semua cerita mengarut, ada ke yang percaya. cerita kat budak2 percaya le kot. entah. budak sekarang advance dia tu lagi hebat dari kita. dia lak yang betolkan pronounciation kita. mati la.
~~
ok..back from pasar malam dan dating2..balik rumah le. apa lagi. makan2. mmm..come out semua food tak best. char kotiaw cilinya ala2 mentah lagi la. so stop di situ takot nanti sakit perot cerry berry kanglagi satu hal. sate pulak... mmmm...pendek kata tak best la. air mata kucing pulak biasa2 je tapi masa tengah minum nampak benda asing pulak. so, selera terbantut di situ. terus stop dan layan 007. yahuuu... tetiba tekak melonjak2. aduhaii..tau dah ni..tau dah ni. apa lagi..ke toilet le jawabnya uwekk uwekk segala isi perot keluar. macam nak terbarai usus dibuatnya. lama dah kan saya tak kena macam tu. takpe2... itu maknanya perot takmau terima makanan tadi. hehehhee..kuar char kotiaw, kuar sate, kuar buah mata kucing. hahahhaha.. gila la. lama juga bertapa dalam toilet tu. nezha kat luar toilet dah memekak. sian dia. so bukak pintu toilet bagi dia tengok dan teman, saya seperti biasa, harus le melalak kan. ciwek betol. call obek ngadu2. lepas dah lega sambong baring, makan panadol, sapu tiger balm (bukan air tiger ye) kat leher perot dan tekak. sudahnya daniel craig kemana, saya kemana... selamatttttt....
~~
sedar2 nezha dah garu2. owh..i love you sayang. tapi macam awal lagi le pulak. biasa la pukul 530am. in between ada gak terjaga2 tapi pejamkan juga mata. tido lagi. pukul 630am baru bangun. kemas lebih kurang, tengok tv, mandi2 siap pi koje. liat betol tulang. kalo ikut nasihat obek yang tak berapa sihat tu disuruhnya saya cuti je dok rumah. apa baranggg... leceh la dok rumah bosan. lagi pon sayang nak kene potong2 cuti pulak. takpe la.. kang kalo tak larat saya balik awal macam semalam. hehehhee..tu je agendanya pon.



source : http://www.thefunnycartoon.com


nezha pagi tadi macam biasa la... nampak je kita bersiap2, nak amik dia terus pulak buat akal baring2 golek2. suruh garu je la tu. layan jugak kejap, tapi tak boleh lelama. lemau kang. hehehhee...
~~
obek pagi ni ada meeting. hahahha..benda yang dia paling tak suka. biarkan..nanti lunch call dia tanya apa kisahnya meeting tu. saya suka je menyakat dia.
~~
tadi ada jugak beli karipop untuk breakfast, tapi macam tak de selera le pulak. entah la. sekarang selera ni memilih. weekend ni entah la.. plan tu ada macam2, tapi tengok dulu camne. ingat nak buat spring cleaning kat rumah tu. nak buang mana yang taknak kotak2 ke apa ke benda tu. semak bijik mata. benda2 ni kalo tak dibeli, macam berguna pulak, bila dah dibeli guna sekali je lepas tu terletak je la jawabnya. camne korang kemas susun2 barang dalam rumah ha? saya rasa macam tak cukup space je. lagi besar rumah lagi tak muat. pelik betol. takpe2... slow down. kemas sikit2. nak harap nezha kemaskan.. alamat bertambah 'lawa' la rumah saya. hehehehhe....
~~
adik obek si nizam nak pi sabah bulan march nanti. dia tanya nak kirim apa2 nanti inform dia la. saya taktau le pulak apa yang best kat sabah tu.. sapa2 ada info bagitau sikit, apa yang best? baju ke, apa ke benda ke.. eee..tak tau la..
~~
ok la.. nak sambong sikit lagi koje (kalo rajin, kalo tak nak bantai layan u-tube). hahhahaha..saya lah pekerja contoh kompeni merangkap pekerja harapan negara. yahuuuuuu.....
~~
i love you obek...
i love you nezha..
i love all of you...

3 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

pekerja harapan dan pekerja contoh.
anda memang terbaik la.
sabah bestt..kalo kat sabah mutiara lah paling banyak.
nantie kirimla mutiara paling mahal
kalo mutiara yang murah cam makcik2 ler pulokk.
hehhehhe.

zh-ena said...

smlm ena ikut federal hiway mmg tak jam langsung la ok jea
tggu mmgu dpan mmg angin jea la

saya said...

pinkie--mutiara? tapi nak kena tau gak what is the clue for the orginal pearl kan? otherwise kene tipu gak nanti.hohohooo...

ena--ye..sama2 kita tunggu pagi isnin yang pernai itu