mari mencari....

Google
 

Friday, February 5, 2010

ting tongggg.. hello miss..you've got a parcel here..

hehehheee.. pepagi lagi dah ting tongggg... pagi yang pada mulanya bermula dengan curahan hujan lebat, serta jalan jem yang melekat, juga suara pompuan comel merengek2 dalam kereta sebab stuck dalam jem..telah berubah dengan gilang gemilang cemerlang terbilang dengan adanya suara orang memanggil..hello miss..you've got a parcel here. yahuuuuuuuuuuuu!!!!!!

~~

sebenarnya masa tu saya tengah buat apa ntah tadi..kelam kelibut la..al-maklum..masok lambat. opss.. jangan ingat saya bangun lambat ye, atau keluar rumahlambat. saya pukul 8am dah tercongok kat tol sunway tu tapi malangnya...ye..malangnyaa...kereta tak bergerak pon terperok je la kat tetengah alam tu kan. hantu betol. dah le hujan lebat. tapi bila sampai area tol tu tak hujan lebat sangat. dugaan betol pepagi jumaat ni kan. tapi syukurr..alhamdulillah.. walopon lambat tapi saya sampai dulu before bos masok. hwuahahha..eh, bukan saya yang bos ke? tu la korang tak tau..saya bos bahagian mengomel dan borak2.. hehhehe...

~~

ok2..berbalik kepada cerita ke'excited'tan mendapat parcel. mula2 tu tak de la apa sangat sebab biasa memang dapat pon. tapi parcel documents lah kan, which is.. expected. tapi pagi ni tengok dari seseorang laaa.. yee...saya dapat parcel seperti yang dijanjikan oleh ena ibu umairah yang comel tu sebab teka betol dia pergi bercuti ke cameron highland. yahuuuuu.... so..jeng jeng jenggg...let's see whats inside...







tu dia..... parcel bertulisan tangan yang... err..errr...hehehhee.. yang lawo la..





bukak jangan tak bukak.. tengtengtengggg... apa tu??? ada sampul surat 2, 1 kecik, 1 besor. ada pensel GERSASI laaa... wohoo..ni kompom guna setahun tak habis2 nih. bestnyaaaaa...





ok..buka sampol kecik dulu..owh..thank you card. eh..patotnya saya yang say thank you.. ini sudah terbalik daaa.. tak nampak ye tulisan tu..meh saya tulis semula.. ena tulis.."Harap sudi terima ole2 yang tak seberapa dari Ena." sebelah lagi satu tulis, "Salam Leeya. Terima kasih sebab sudi join contest ena yang mengejut tu. TQ. ZH-ena". bukan sudi lagi.. teramat2 le sudinya tambah2 dapat ole2. hehhehe...terima kasih ena. saya pon tak sangka dapat ole2.. rezeki la ni namanya kan. bior cameron memanggil2 melambai2 saya pula ke sana.




bila semua dah dibuka..maka inilah benda yang saya dapat, 2 batang pensel gergasi, 2 fridge magnet berbentuk strawberi dan 1..er...err... apa ye benda tu? mamat kuning tu apa ena? camne nak gunanya??? opss.. eraser pensel gergasi adalah tercabut tapi not to worry..dah lekatkan balik dah. hehehhee... masa time kecik2 dulu memang ada pensel gergasi ni...tapi taktau lak benda tu wujud lagi sekarang. mengembalikan nostalgia betol la pensel tu. dulu2 hujung pensel tu macam ada bulu2 ayam tu kan.. bukan bulu ayam laa.. bulu yang warna warni tu la...apa ke namanya. beli dengan intention taknak guna, tapi nak tayang2 je. hehehhee.... seronoknyaaaa...




see..itulah perbandingan kebesaran dan kegemokan pensel gersasi dengan pen biasa. besar kan?? alamak..mamat im a star tu pon nak tumpang 2 kaki daa..layankan je la. dia pon nak bergambar jugak. elok le tu posing terkangkang macam tu.

~~

anyway..thanks again ena... terima kasih banyak2. segan rasanya terima barang macam tu tanpa buat apa2 pon. nanti la..harap2 ada rezeki lebih ye.. seronoknyaaa.....
~~
cerita pasal nezha... saya pon kan tak berapa nak sihat lagi. masih bersin2. best betol kan. tekak perit. malam tadi makan nasi lemak sebungkus. kira boleh le.. pas tu makan ubat, terus baring2 depan tv. tak larat la. tengok cerita apa ntah..lupa dah. tengok mr. bean cartoon punya. pas tu tido dah kot. tak sedar. sedar2 nezha dah cium2 pipi garu2. alahaiii..siannya dia. mesti dia nak main. dah 2-3 hari ni sejak saya tak berapa sihat memang kurang la masa bermain dengan dia. sure dia boring. mujur dia cium2 pipi, buatnya dia gigit? hehhee.. kadang dia gigit jugak.. geram agaknya dia. so, bangun la..waktu tu awal lagi baru pukul 1.45am.. tengok kartun lagi, goreng kopok, makan2 lepak2 layan dia main. mmm.lepas tu baru tido. dia pon terbongkang tido. geram betol. so, pagi pukul 6am bagun lagi. lepak2 then pegi koje. rutin harian le tu kan.
~~
weekend ni taktau le apa plan. badan tak berapa sedap ni. ingat nak tido je tapi kang ma tu mesti dah plan macam2. aduhhh... teringin makan mee kari seafood la. sedapnya. boleh ke telan tekak tengah perit nih. ahh..tak kira la nak jugak. nanti balik rumah ma nak buat la.
~~
ok la..takde apa nak tulis lagi... have a nice weekend everybody!!!!!


sebelom tu..tatap dulu muka budak comot pepagi. nak jugak menyelit kat lappy kan. geram betol. i love you nezhaaaaaaaaaaaaa.... i love you obek...

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

yeahh..dah dpt hadiah
zuris pun ada pensel besar kedabak tu
dapat kat fun fair
tak guna tuk menulis pun
guna tuk ketuk pala org degil je
hahaa ;P

Misz Pinkie Winkie said...

wah..besarnya pensel tue.
memula tak perasan bila dah wat perbandingan baru nampak.

nezha.
muker macam toya jerk.
comel sangat.

zh-ena said...

dah smp pun..harap leeya suka la erk
tulisan ena mmg mcm tu teruk gila..kalah doc hehehhehehe


yang teady bear colour orange tu, leeya blh buat sbg alas mug ker, alas mouse ker..apa2 jea sebagai alas..

Uda said...

waa dapat pensel gergasi.. elok buat hiasan ni..

saya said...

zuris--boleh ganti rotan tu..

pinkie--nezha memang comel sentiasa. hahaha...

ena--ooo..buat alas2 ye...tu la igtkan apa benda tu..

uda--buat rotan nezha